موش‌ها با مصرف "ویپ" سرطان گرفتند!

موش‌های آزمایشگاهی در بررسی جدید پژوهشگران آمریکایی، در معرض دود ویپ قرار گرفتند و به سرطان ریه مبتلا شدند.
کد خبر: ۹۲۸۹۴۶
|
۱۸ مهر ۱۳۹۸ - ۰۵:۰۰ 10 October 2019
|
18602 بازدید
به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، پژوهش جدیدی که در دانشکده پزشکی "دانشگاه نیویورک" (NYU) انجام شده، نشان می‌دهد که "ویپ" برخلاف آنچه مطرح می‌شود، نمی‌تواند جایگزین ایمنی برای سیگار باشد.

پژوهشگران در بررسی جدید خود روی موش‌ها دریافتند که دود ویپ می‌تواند انواع خاصی از سرطان را ایجاد کند، اما هنوز نمی‌توان این نتایج را به طور قطعی در مورد انسان‌ها نیز تایید کرد.

پژوهشگران تا پیش از این پژوهش می‌دانستند که دود سیگار الکترونیکی می‌تواند مانند دود سیگار معمولی سرطان زا باشد. پژوهش پیشین دانشگاه نیویورک نشان می‌دهد که کشیدن ویپ می‌تواند با تخریب DNA سلول‌های مثانه و ریه انسان‌ها و موش‌ها، خطر ابتلا به سرطان را در آن‌ها افزایش دهد.

گروهی دیگر از دانشمندان نیز در پژوهش خود دریافته‌اند که مواد شیمیایی سرطان زایی در ویپ به خصوص انواع طعم دار آن وجود دارند. در هر حال این پژوهش جدید، ارتباط مستقیم سیگار‌های الکترونیکی را با سرطان تایید می‌کند.

پژوهشگران در این پروژه، موش‌ها را بیش از یک سال مورد بررسی قرار دادند. آن‌ها گروهی از موش‌ها را طی ۵۴ هفته در معرض سه نوع شرایط آب و هوایی متفاوت قرار دادند که پنج روز در هفته و روزانه چهار ساعت زمان می‌برد. پژوهشگران، گروهی از موش‌ها را در محفظه‌ای قرار دادند که یک دستگاه در آن، دودی شبیه به دود ویپ به وجود می‌آورد. در این محیط، نیکوتین از مایعی حاوی محلول پروپیلن گلیکول و گلیسیرین سبزیجات، به هوا وارد می‌شد. گروه دوم، در معرض هوای تبخیر شده حاوی محلول‌ها قرار گرفتند و سومین گروه، به تنفس هوای تصفیه شده پرداختند.

پس از پایان این آزمایش، ۹ موش از ۴۰ موشی که در معرض دود سیگار الکترونیکی معمولی بودند، به سرطان ریه مبتلا شدند، اما فقط یکی از موش‌های گروه کنترل شده، به این مشکل دچار شد. بیش از نیمی از موش‌هایی که در معرض دود سیگار الکترونیکی بودند، با بزرگ شدن مثانه مواجه شدند که عاملی برای سرطان مثانه به شمار می‌رود.

"مون شونگ تانگ" (Moon-Shong Tang)، زیست‌شناس مولکولی دانشگاه نیویورک و نویسنده ارشد این پژوهش گفت: ما در این بررسی دریافتیم هنگامی که موش‌ها در معرض دود حاوی نیکوتین قرار گرفتند، بدن آن‌ها به تولید ترکیبات سرطان‌زای به‌خصوصی موسوم به "نیتروسامین‌ها" (Nitrosamines) پرداخت که می‌توانند هم موش‌ها و هم انسان‌ها را به سرطان مبتلا کنند.

وی افزود: نتایج پژوهش ما این احتمال را افزایش می‌دهند که شاید دود ویپ با بروز سرطان در انسان نیز مرتبط باشد.

یافته‌های گروه تانگ، محدودیت‌های مهمی را شامل می‌شوند. اگرچه موش‌ها، مانند انسان نیستند، اما موش‌هایی که طی یک بازه زمانی یک ساله در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفتند، بیشتر در برابر ترکیبات شیمیایی سرطان‌زا آسیب‌پذیر بودند.

تانگ اضافه کرد: در حال حاضر نمی‌توان میزان سرطان‌زا بودن دود ویپ را در مقایسه با دود سیگار‌های معمولی مشخص کرد؛ در نتیجه نمی‌توان این فکر را به مردم القا کرد که خطر مصرف ویپ با خطر سیگار معمولی، یکسان است.

نظر برخی از متخصصان و سازمان‌ها این است که ضرر سیگار الکترونیکی، ۹۵ درصد کمتر از سیگار تنباکو است. از نظر آن‌ها نیکوتین، به تنهایی سرطان‌زا نیست و مصرف ویپ به ندرت افراد را در معرض ترکیبات سرطان‌زا مانند نیتروسامین‌ها قرار می‌دهد. در هر حال اگر نتایج بررسی تانگ و گروهش تایید شود، این نظرات و آمار‌ها زیر سوال خواهند رفت.

این پژوهش جدید، در مجله "PNAS" به چاپ رسید.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات