پس از بازداشت یکی از ایفلوئنسرهای معروف به سحر تبر که به عروس مردگان اینستاگرام نیز مشهور است، حالا خبر بازداشت سه رقصنده اینستاگرامی در رسانهها به صورت رسمی منتشر شده است.
به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه شرق، از طرفی هم پلیس از کاهش ۶۰ درصدی کشف حجاب در ماشینها و همچنین انهدام کمپینها و شبکههای کشف حجاب در سراسر کشور خبر داد و به نظر میرسد این خبرها به هم بیارتباط نیستند. این خبر را فرمانده انتظامی تهران بزرگ در همایش آمران به معروف داده است. به گفته سردار حسین رحیمی حالا میشود گفت که وضعیت حجاب در کشور در مسیر قابل قبول است. رحیمی گفت: امروز نیروی انتظامی در تمام زمینهها به ویژه امربهمعروف و نهیازمنکر مجری فرامین فرمانده کل قواست و مجاهدانه از اقدامات دشمنان جلوگیری میکند.
گزارش شبکههای سازمانیافته در زمینه فساد اخلاقی و برکندن حیا از جامعه را مورد بررسی قرار دادیم. سردار رحیمی با اشاره به اقدامات گروههای مخرب در حوزه عفاف و حجاب گفت: تمام این باندها منهدم شدند، امروز گروه هشت مارس، چهارشنبه سفید، نه به حجاب اجباری ریشهکن شده است. رئیس پلیس پایتخت گفت: از انجام اقداماتی که در راستای مبارزه با بیحجابی و امر به عفاف است، کوتاه نخواهیم آمد، با رویکرد ایجابی و ارشادی در حال فعالیت هستیم. با وجود توهینهایی که به ما میشود، محکم به کار خود ادامه میدهیم. وی افزود: بعد از اجرای طرح یک بالغ بر ۹۰ درصد از بیحجابی در جامعه کاهش پیدا کرده است، دیگر بارها شاهد کشف حجاب در خودروها توسط برخی از بانوان نیستیم، به صورت محترمانه و مؤدبانه به کاشفان حجاب تذکر دادیم و خیلی از افراد پذیرفتند و دیگر این مورد را تکرار نکردند.
در حاشیه این خبر هم بازداشت سه رقصنده مشهور اینستاگرامی تأیید شد. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از یک «منبع آگاه» از بازداشت سه رقصنده اینستاگرامی خبر داد. این در حالی است که از چند روز پیش از این برخی از کاربران شبکههای اجتماعی خبر داده بودند که سه رقصنده اینستاگرامی، بازداشت شدهاند.
این اولین بار نیست که خبر بازداشت اینفلوئنسرها و رقصندهها در فضای مجازی منتشر میشود. اولین گروهی که به بهانه رقصیدن در اینستاگرام بازداشت شدند، گروهی از جوانان بودند که در چالش رقص با موزیک هپی بازداشت شدند. اردیبهشت ماه سال ۹۳ بود که شش جوانی که از رقصیدن خود در خیابانها و بامهای تهران با آهنگ «هپی» فرل ویلیامز فیلم گرفته بودند و در چالش جهانی شرکت کرده بودند دستگیر شدند که به گفته فرمانده وقت انتظامی از شناسایی تا بازداشت این شش نفر در آن سال تنها دو ساعت زمان برده بود. همان زمان شاید اولین اعترافات تلویزیونی افراد مشهور فضای مجازی که به واسطه رقص یا تغییر چهره مشهور شده بودند از تلویزیون پخش شد. افراد بازداشتشده در این اعترافات اعلام کردند که اغفال شدند و فردی که آنها را اغفال کرده قول داده است که ویدئوی آنها هرگز منتشر نشود. هرچند بعد از مدتی کوتاه تمامی این افراد از زندان آزاد شدند، اما هرگز از ذهن دنبالکنندگان خبرهای اجتماعی، این دستگیری و آن ویدئو پاک نشد. بهخصوص که به فاصله کمتر از پنج سال، دومین گروه از رقصندگان فضای مجازی که این بار در اینستاگرام صفحاتی مستقل داشتند به همان سبک و سیاق بازداشت شدند و به همان شیوه اعترافات تلویزیونی از آنها گرفته شد. اعترافاتی که اعتراض نمایندگان مجلس و فعالان مدنی را به دنبال داشت و در نهایت انتشار این اعترافات با اعلام اینکه دلیلش یک بیسلیقگی بوده جمع و جور شد. در بازداشت تیرماه سال گذشته رقصندههای فضای مجازی، سه دختر جوان دستگیر شدند که یکی از آنها هنوز دانشآموز محسوب میشد. حالا هم نوبت به سه رقصنده دیگر اینستاگرام رسیده است که با جستوجوی هشتگ نام آنها در اینستاگرام و دیگر صفحات مجازی میتوان دریافت که در همین چند روز گذشته بیش از پیش نام آنها جستوجو شده و فیلمهای رقص آنها در فضای مجازی دست به دست شده است.
کاهش ۶۰درصدی کشف حجاب در خودروها
رئیس پلیس امنیت تهران بزرگ گفت: با اجرای طرح ناظر یک شاهد کاهش ۶۰درصدی کشف حجاب داخل خودرو بودیم. سردار علی ذوالقدری نیز در همایش آمران به معروف و ناهیان از منکر در پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ با بیان اینکه اصل امربهمعروف و نهیازمنکر در صحرای کربلا رقم خورد، اظهار کرد: نیروی انتظامی هم از لحاظ وظیفه شرعی و هم از لحاظ قانون اقدامات خود را به صورت اثرگذار انجام میدهد. رئیس پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ ادامه داد: بحث طرح ناظر یک از ابتدای سال جاری توسط پلیس امنیت عمومی ناجا طراحی و اجرائی شد. در این طرح تمام دستگاهها، اقشار مختلف مردم و بسیج شرکت کرده و در ابتدا به افرادی که داخل خودرو کشف حجاب میکنند به صورت پیامکی تذکر میدهیم. در مراحل بعد احضار، اخذ تعهد و ارشاد انجام میشود و در نهایت تعداد اندکی که هنوز ارشاد برای آنها تأثیرگذار نبوده و انگشتشمار هستند و تحت هیچ شرایطی ارشاد را نمیپذیرند به مراجع قضائی معرفی میشوند. این مقام انتظامی با بیان اینکه اجرای این طرح بیش از ۶۰ درصد کشف حجاب را داخل خودرو کاهش داده، گفت: در گشتهای امنیت اخلاقی نیز اصلاحاتی صورت گرفته و رویکرد اقدامات این گشتها تغییر کرده است.
ذوالقدری خاطرنشان کرد: پیشازاین افراد متخلف در زمینه حجاب به مقر پلیس امنیت عمومی منتقل شده، از آنها بازجویی به عمل میآمد و به دستگاه قضائی معرفی میشدند اما اکنون کاملا شیوه و اقدامات متفاوت شده است؛ کارکنان نیز برای انجام فریضه امربهمعروف آموزش داده شدهاند.
رئیس پلیس امنیت تهران بزرگ با اشاره به تغییرات صورتگرفته در شکل و شمایل خودرویی گشت امنیت اخلاقی، متذکر شد: داخل خودرو، مشاوره توسط کارشناسان انجام میشود، در ابتدا با انجام فریضه شرعی به فرد خاطی تذکر داده شده، سپس فرد به سمت خودروی مشاوره هدایت و داخل خودروها توسط افراد مشاوره میشود. او یادآور شد: اگر این مشاوره تأثیرگذار نباشد، فرد به مقر امنیت اخلاقی هدایت شده و مجددا در کلاس آموزشی شرکت میکند. این مقام انتظامی افزود: در نهایت اگر این اقدامات تأثیرگذار نبود، فرد خاطی به مراجع قضائی معرفی میشود. پیشازاین در پنج تا شش نقطه تهران پوشش گشت امنیت اخلاقی خودرویی داشتیم اما اکنون شهر تهران به ۱۲ نقطه تقسیمبندی شده و گشتها در این نقاط حضور پیدا میکنند. رئیس پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ به طرح ناظر دو اشاره و تصریح کرد: این طرح را نیز پلیس امنیت عمومی ناجا طراحی و معاونت فاوای ناجا ساماندهی کرده و در سطح شهر تهران نزدیک به یک ماه در مراکز تجاری تهران انجام شده است. ذوالقدری کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی هنجارشکنی در مراکز تجاری را از دستاوردهای اجرای پایلوت طرح ناظر دو در مراکز تجاری دانست و گفت: کمتر از یک ماه دیگر طرح ناظر دو بهصورت کلی اجرا میشود. او متذکر شد: حسن این طرحها این است که درگیری و تنشهای خیابانی کم شده و حتی به صفر میرسد.
در روزهای گذشته نیز فرمانده انتظامی استان البرز اعلام کرد: مقابله با کشف حجاب در مجتمعهای آپارتمانی این استان در دستور کار است. به گفته سردار عباسعلی محمدیان در این بخش از ساکنان خود مجتمعها میخواهیم که خودشان در جایگاه امربهمعروف و نهیازمنکر و هم در جایگاه قانونی همکاری کنند. البته این مسئله سال 93 در مجلس تصویب شده بود. در آن سال نمایندگان مجلس در ادامه بررسی طرح حمایت از آمرانبهمعروف و ناهیانازمنکر موادی را تصویب کردند که پایین یکی از آنها تبصرهای بود که بنا بر آن، اماکنی که بدون تجسس در معرض دید عموم قرار میگیرند، مانند قسمتهای مشترک آپارتمان، هتل، بیمارستان و نیز وسایل نقلیه، از شمول حریم خصوصی خارج شناخته خواهد شد. آنگونه که نمایندگان مجلس در این طرح نوشتهاند، قسمتهای مشترک آپارتمانها مصداق «اماکنی که بدون تجسس در معرض دید عموم قرار میگیرند» خوانده شده است؛ درحالیکه این فرض اگر نگوییم به کل اشکال دارد، دستکم درباره راهپله، حیاط و پارکینگ بیشتر آپارتمانها مردود است زیرا این اماکن در معرض دید عموم نیست، مگر با تجسس. این گزاره برای بسیاری از پشتبامها هم یا صدق میکند یا دستکم به آسانی خدشهپذیر نیست.
مریم عبدی، وکیل دادگستری در گفتوگو با «شرق» دراینباره میگوید: این اشکال هنگامی پررنگتر میشود که میبینیم بر پایه قوانین موجود، همه این اماکن از مشاعات آپارتمان به شمار میآیند که تفاوتی با ملک شخصی ندارد؛ آنقدر که حتی در آپارتمانی که چندین مالک دارد، کسی اجازه ورود به آن را ندارد و ـ آنگونه که قانون میگوید ـ در صورت وقوع جرمی در آن هم این ممنوعیت از بین رفتنی نیست؛ مگر با مجوز قضائی. این در حالی است که میتوان اشکال وارده به خارج دانستن قسمتهای مشترک آپارتمانها از شمول حریم خصوصی را به خارج از شمول حریم خصوصی خواندن وسایل نقلیه نیز بهنوعی سرایت داد و از مالکیت این وسایل توسط افراد سخن گفت، هرچند پرواضح است، درون خودروها حریم خصوصی به معنای مشابه آنچه برای خانه به کار میبریم هم نیست؛ اما بههرحال آنقدر خصوصی هستند که ورود به آن مجوز بخواهد.
او در پایان خاطرنشان کرد: به نظر میرسد تلاش برای جلوگیری از هنجارشکنیهای تعریفشده وارد فاز جدیدی میشود؛ مسئلهای که از چند وجه آن را میتوان مورد بررسی قرار داد. درحالیکه در سالهای گذشته مردم در داخل کشور تلاش میکردند که از آزادیهای اجتماعی بهرهمند شوند اما فعالیتهای سازمانیافته در خارج از کشور این آزادیها را محدود و محدودتر کرد و دوباره بخش زیادی از مردم را روانه پلیس امنیت اخلاقی کرد؛ اما با یک شیوه جدید. شاید دیگر مثل قبل گشتهای ارشاد در خیابان جلوی مردم را نگیرند اما حالا با فرستادن پیامکهایی از سوی پلیس امنیت اخلاقی، سر پلیس هرروز شلوغ میشود و مردم به دلیل آنکه حوصله توقیفشدن ماشین و طیکردن پروسه اداری را ندارند، دیگر حتی راجع به این ماجرا فکر هم نمیکنند.