متهم اصلی افزایش نقدینگی معرفی شد

کد خبر: ۹۲۹۱۵۲
|
۱۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۳ 11 October 2019
|
9230 بازدید
|

رشد ۲۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری‌های مدت‌دار در شبکه بانکی و ثبت رقم ۱۵۳۰ هزار میلیارد تومان نشان می‌دهد که به ناچار روند پرداخت سود و به دنبال آن، ورود حجم عظیم نقدینگی به جامعه همچنان تداوم خواهد یافت.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، حجم بالای نقدینگی در جامعه که اکنون به مرز ۲۰۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده به عنوان مقصر اصلی تورم و ایجاد بی ثباتی در نظام اقتصادی به شمار می رود.

نقدینگی عظیم سرگردان هر از چند گاه روانه یک بازار (ارز، خودرو، مسکن و ...) شده و تعادل بازارها را به هم می ریزد، همچنین با رشد تقاضا در برخی مقاطع، باعث افزایش قیمت و تورم نیز می شود.

مهم ترین منبع تامین این حجم از نقدینگی به نظر اغلب کارشناسان، سودهای بانکی است. بنابراین تا زمانی که این معظل رفع نشود، نمی توان امیدی به کاهش نقدینگی داشت.

در افزایش حجم سرمایه گذاری در شبکه بانکی هم مردم نقش دارند و هم بانک ها دخیل هستند. از یکسو بانک با هدف جذب سرمایه های بیشتر مردمی و رفع مشکل ناترازی مالی خود تلاش می کنند سودهای بالایی را برای سپرده های کوتاه و بلند مدت ارایه کنند و از سوی دیگر مردم نیز با هدف کسب سود مطمئن و پایدار اقدام به سرمایه گذاری در بانک ها می‌کنند.

بررسی آمار بانک مرکزی نشان می‌دهد میزان سرمایه گذاری های مدت‌دار در خرداد ۹۸ به ۱۵۳۰ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۰.۱ درصد و نسبت به پایان سال ۹۷ حدود ۴.۵ درصد داشته است.

سرمایه‌گذاری مدت‌دار در خرداد ۹۷ معادل ۱۲۷۳ هزار میلیارد تومان و در اسفند پارسال ۱۴۶۴ هزار میلیارد تومان بوده است.

رشد ۳۹ درصدی سرمایه‌گذاری کوتاه مدت

سرمایه گذاری کوتاه‌مدت در بانک‌ها در خرداد ۹۸ حدود ۶۱۰ هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال رشد ۳۹.۳ درصدی داشته است.

حجم سرمایه گذاری کوتاه مدت در شبکه بانکی در خرداد پارسال به ۴۳۷ هزار میلیارد تومان و در اسفند ۹۷ به ۵۸۴ هزار میلیارد تومان رسیده بود.

نکته قابل توجه در بررسی آمار سرمایه گذاری کوتاه مدت در سال های اخیر نشان می دهد که این نوع سرمایه گذاری در سال منتهی به خرداد ۹۷ (دوره زمانی خرداد ۹۶ تا خرداد ۹۷) حدود ۲۴ درصد کاهش داشته اما در دوره زمانی بعد، به یکباره جهش ۳۹.۳ درصدی را تجربه می کند.

میزان رشد سرمایه گذاری کوتاه مدت در دوره سه ماهه اسفند ۹۷ تا خرداد ۹۸ حدود ۴.۳ درصد (معادل ۲۵ هزار میلیارد تومان) بوده است.

افزایش ۴۰ هزار میلیارد تومانی سرمایه گذاری بلندمدت

سرمایه گذاری بلند مدت نیز در خرداد امسال ۹۲۰ هزار میلیارد تومان بود که نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۰ درصد افزایش را نشان می دهد.

میزان رشد سرمایه گذاری بلند مدت در شبکه بانکی در فصل بهار امسال ۴.۶ درصد بوده که نشان می دهد در دوره سه ماهه اسفند ۹۷ تا خرداد ۹۸ حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان به حجم این نوع سرمایه گذاری افزوده شده است.

در حالی که در دوره یکساله منتهی به خرداد ۹۷ میزان سرمایه گذاری کوتاه مدت افت ۲۴ درصدی داشته، اما حجم سرمایه گذاری بلند مدت در آن دوره زمانی افزایش ۷۰ درصدی را ثبت کرده بود.

حجم سایر روش های سرمایه گذاری نیز در خرداد ۹۸ حدود ۳۳ هزار میلیارد تومان بوده که رشد ۹.۱ درصدی نسبت به خرداد ۹۷ داشته است.

تغییر سیاست‌های بانک مرکزی درباره نرخ های مصوب سودهای روزشمار، کوتاه و مدت مدت بانکی از عوامل تاثیر گذار در استقبال مردم از انواع مختلف سپرده‌ها بوده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۱۰
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۹
چرا در ایران از وقایع اقتصادی عبرت نمی گیریم مگر این تورم و گرانی در سال ۹۶ از کاهش سود بانکی شروع نشد اقتصاد ایران را با کشورهای پیشرفته مقایسه نکنید و نسخه انها برای اقتصاد ایران جواب نمی دهد چون کشورهای پیشرفته با دریافت مالیات از فعالیت های اقتصادی دلالی در بازارهای ارز و مسکن و... کاری کرده اند که فعالیت های دلالی سود و جذابیتی برای مردم ندارد و مردم کشورهای پیشرفته پول های خود را با خرید سهام در بورس و در کارهای تولیدی سرمایه گذاری می کند در ایران قیمت مسکن از سال ۹۶ تا اکنون سه برابر شده است یعنی سود سیصد درصد بدون زحمت و پرداخت مالیات با عقل اقتصادی حساب کنید کدام فعال اقتصادی این سود زیاد را ول می کند و به طرف بخش پر زحمت و سود کم تولید می رود تا زمانی که جذابیت برای فعالیت های دلالی وجود دارد تولید ایران درست نمی شود اکنون دو سال است که دولت می گوید می خواهم مالیات بر عایدی سرمایه را اجرا کنم ولی در عمل کاری نکرده است چون وزیران و نمایندگان مجلس و معاونین وزرا در این فعالیت ها ی دلالی دست دارند و ذینفع هست پس بدانید که با بهانه های مختلف از فعالیت های دلالی مالیات نخواهند گرفت پس با کاهش سود بانکی دوباره نقدینگی به سمت بازار ارز و مسکن و خودرو حرکت خواهد کرد و باعث تورم کمر شکن و به خاک سیاه نشاندن قشر فقیر جامعه خواهد شد پس به این مردم فقیر رحم کنید و از این طرح ها وسیاست های اشتباه اقتصادی حمایت نکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۹
همیشه متهم مردم هستند حالا هم سپرده های مردم عامل افزایش نقدینگی است هزاران میلیار اختلاس ها و صدها سازمان و شرکت های وابسته به دولت که بدون کوچکترین تاثیر اقتصادی فقط بودجه دریافت می کنند و ...... تاثیری ندارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۹
متاسفانه عوام این چرت و پرت های شما را باور می کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۹
عامل اصلی رانتی است که بین عده ای پخش میشود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۹
من بعنوان یک شهروند حاضرم سود20درصد بلندمدت قطع شود ولی قیمتها هم 20درصد کاهش یابد و ثابت بماند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۹
مشکل اقتصادی ما بالاتر از این چیزهاست.همه مسایل و معضلات اقتصادی را به مشکل نقدینگی ربط ندهید. فکر کنم همه مردم ایران باید گدا بشوند و هیچ پول و نقدینگی و قدرت خریدی نداشته باشند و فقط یک تکه نان گیر بیارن و بخورند و نمیرن تا مشکل نقدینگی حل بشود؟ تا آنموقع ببینیم کارشناسان و مدیران محترم چه بهانه دیگری در بیاورند. شما را به آن خدایی که می پرستید این اقتصاد خراب را درست کنید (اگر می توانید) و یا حداقل بیشتر از این این ملت بلاتکلیف تحت فشار قرار ندهید.اقتصاد خراب و فاسد این مملکت همه را به سمت دلالی و کلاهبرداری و دزدی و رندی داره هدایت میکنه. خدا هدایتتان کند انشاء ا..
کیا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۹
این چه تحلیل آبکی است . کی بود کی بود من نبودم . این که مقصر نیست . این دلیل یک بیماری مزمن در ایران است . اقتصاد دولتی و نهادی . که همه ساله بخش اول بخاطر گردش جاری با قدرتی که دارد تولید نقدینگی بدن پشتوانه میکند و بخش دوم هم با جلوگیری از رشد بخش خصوصی و بهتر است بگوییم حذف کامل بخش خصوصی و عدم پرداخت مالیات و نبود شفافیت عملیاتی موجب فشار بیشتر بر اقتصاد را فراهم کرده و عدم کنترل اقتصاد را به همراه آورده است .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۹
بر خلاف اعتقاد برخیها این تورم است که حجم نقدینگی بانکها را افزایش میدهد ونه سود بانکی / یک مشتری با داشتن دویست میلیون در بانک بیست درصد افزیش نقدینگی دارد / اما مشتری دیگر وبطور همزمان دویست میلیون از بانک برداشت وپس از شش ماه چرخاندن در بازار دلار هشتصد وشصت میلیون ببانک برگرداند !!! یعنی چهارصد درصد افزایش نقدینگی !!! بیست درصد بانک کجا چهارصد درصد بازار کجا ؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۹
مسیر رو برعکس داری میری برار !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۹
آدرس غلط دادن ، برای فرار از مفاسد اداری ،و بازار خصوصی میباشد ؟ وقتیکه ارزش پول ملی به یک چهارم افت پیدا نموده ؟ برای تبادل ارزی پس نیاز است ،‌نقدینگی چهار برابر گردد ؟، ازدیاد نقدینگی نه از سود سپرده ها میباشد بلکه ناشی از تبدیل ارز به ریال توسط بانک مرکزی میباشد که مردم ( هفت دهک پایین جامعه ) اکنون در سختی زندگی میکنند ،و آن سه دهک بالا بر روی سبیل شاه نقاره میزنند ؟،،نگاهی به آمار کشفیات جرایم اقتصادی بکنید ؟،، آیا براستی دروغگویان آدمهای کم حافظه ای هستند ؟ یا از نادانی مردم را احمق فرض میکنند ؟،،
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟