وزیر دفاع آمریکا جزئیات اعزام نیرو به عربستان اعلام کرد

مقابله با ایران، هدف آمریکا از ارسال نیرو به عربستان

وزیر دفاع آمریکا در یک نشست خبری جزئیاتی را در خصوص نفرات و تجهیزاتی که این کشور قرار است به عربستان سعودی اعزام کند، اعلام کرد.
کد خبر: ۹۲۹۲۰۲
|
۱۹ مهر ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۴ 11 October 2019
|
6653 بازدید
مارک اسپر:خویشتنداری دربرابر ایران به معنی ضعف نیست
به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم به نقل از شبکه خبری فاکس‌نیوز، «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا روز جمعه در نشست خبری مشترک با «مارک میلی» رئیس جدید ستاد مشترک ارتش آمریکا اعلام کرد دستور اعزام تجهیزات و نیرو‌های جدید به عربستان سعودی را صادر کرده است.

وزیر دفاع آمریکا با اعلام اینکه عربستان یکی از متحدان امنیتی کشورش در منطقه خلیج فارس است، اظهار داشت: «امروز من با همتای سعودی خودم درباره توانمندی‌های دفاعی عربستان سعودی و تلاش‌های ما برای حفاظت از شرکایمان در برابر اقدامات خشونت‌آمیز ایران صحبت کردم. ما علاوه بر نیرو‌ها و تجهیزاتی که قبلاً به منطقه اعزام کرده‌ایم، دو اسکادران هواپیمای جنگنده و پرسنل وابسته، سامانه‌های دفاعی پاتریوت و تاد و همچنین ۳۰۰۰ نیروی نظامی به عربستان سعودی اعزام خواهیم کرد.»

وی افزود: «ما از ماه می [اردبهشت]در پاسخ به اقدامات تحریک‌آمیز ایران در منطقه، تجهیزات مختلفی از جمله اسکادران‌هایی از هواپیما‌های هشدار سریع، سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت، ناو هواپیمابر، هواپیما‌های بدون سرنشین به منطقه اعزام و حدود ۱۴۵۰۰ نیروی جدید را نیز در منطقه مستقر کرده‌ایم.»

مارک اسپر همچنین با تکرار ادعا‌های بدون سند و مدرک خود و دیگر مقامات آمریکایی علیه ایران مدعی شد: «واضح است که ایرانی‌ها مسئول حمله به تأسیسات نفتی عربستان سعودی هستند. شرکای بین‌المللی ما از جمله انگلیس، آلمان و فرانسه نیز با ما موافقند و این را علناً اعلام کرده‌اند. این رفتار‌های ایران بخشی از تلاش این کشور برای بی‌ثبات کردن خاورمیانه و ایجاد اختلال در اقتصاد جهانی است.»

دو هفته قبل سخنگوی وزارت دفاع آمریکا طی بیانیه‌ای اعلام کرده بود که به‌منظور تقویت دفاع هوایی و حفاظت از زیرساخت‌های عربستان سعودی نفرات و تجهیزاتی شامل ۲۰۰ نیروی نظامی، یک فروند سامانه دفاع موشکی و ۴ سامانه راداری سنتینل به این کشور اعزام خواهد کرد.

سخنگوی وزارت دفاع آمریکا همچنین در بیانیه خود اظهار داشته بود که وزیر دفاع آمریکا با اعزام دو سامانه پاتریوت دیگر و همچنین یک سامانه تاد به عربستان در صورت لزوم موافقت کرده، اما تصمیمی در این خصوص اتخاذ نشده است.

بامداد روز شنبه ۲۳ شهریورماه دست‌کم ۱۰ پهپاد تهاجمی یمنی به تأسیسات نفتی شرکت سعودی آرامکو حمله کردند و بر اثر این حمله تولید نفت عربستان به‌میزان ۵.۷ میلیون بشکه در روز کاهش یافت.

در پی این حمله غیرمنتظره که به افزایش بیش از ۱۴ درصدی بهای نفت در معاملات روز دوشنبه بازار‌های جهانی منجر شد، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور این کشور و تنی چند از مقامات آمریکایی در اظهارات خود تلاش کرده‌اند که ایران را عامل حمله به تأسیسات نفتی عربستان معرفی کنند و اوضاع را به‌گونه‌ای جلوه دهند که ایران تهدیدی برای بازار نفت و اقتصاد جهانی است.

در ادامه مقامات عربستان سعودی و همچنین سران تروئیکای اروپایی (آلمان، انگلیس و فرانسه) نیز مانند دولتمردان آمریکایی بدون ارائه شواهد و مدارک قابل‌قبول مدعی شدند که ایران عامل حمله به تأسیسات نفتی شرکت سعودی آرامکو بوده است.

جمهوری اسلامی ایران بار‌ها ادعا‌های عربستان و آمریکا درباره دست داشتن در این حملات را به طور قاطع رد کرده و نسبت دادن این حملات به ایران را نشانه‌ای از ناتوانی ائتلاف سعودی و حامیان غربی آن در جنگ یمن و تلاش آن‌ها برای سرپوش گذاشتن بر ضعف‌های نظامی خود در برابر نیرو‌های یمنی خوانده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟