رئیس کل بانک مرکزی در پارلمان بخش خصوصی؛

تا کی می‌خواهید به این خودروسازی «فشل» ادامه دهید؟ خودروسازان مدام وعده شش ماهه می‌دهند/ چهل سال است ما را مجبور می‌کنند از خودروسازی حمایت کنیم/ با دلار ۴۲۰۰ موافق نبودم/ برخی فشار می‌آورند که نرخ دلار را بالاتر ببریم!

خودروسازان پارسال ده بار گفتند که شش ماه دیگر وضعیت بازار خودرو درست می‌شود؛ اما اینطور نشد. این در شرایطی است که سال گذشته نیز، من با اختصاص ارز به خودروسازان و منابع ریالی موافق نبودم؛ اما می‌خواستم حسن نیتم را ثابت کنم؛ به خصوص اینکه خودروسازی که قیمت را مدام بالا می‌برد، چرا باید مورد حمایت قرار گیرد؟
کد خبر: ۹۳۱۴۰۱
|
۲۸ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۲ 20 October 2019
|
16217 بازدید
|

تا کی می‌خواهید به این خودروسازی «فشل» ادامه دهید؟ خودروسازان مدام وعده شش ماهه می‌دهند/ چهل سال است که ما را مجبور می‌کنند از خودروسازی حمایت کنیم/ با دلار ۴۲۰۰ موافق نبودم/ برخی فشار می‌آورند که نرخ دلار را بالاتر ببریم!

تابناک اقتصادیهمتی با تبریک به تولید کنندگان، صادر کنندگان و وارد کنندگان کالا و خدمات گفت: موفقیت امروز در حفظ نظام جمهوری اسلامی و ثبات کشور، مدیون فعالیت شماست و هدفی که دشمنان و به ویژه آمریکا در نابودی جمهوری اسلامی با فروپاشی اقتصادی کشور داشتند، محقق نشد.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ «عبدالناصر همتی» امروز (یکشنبه) در چهارمین جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران، افزود: در مدت یاد شده صادرکنندگان کشور ۴۵ میلیارد یورو ارز وارد کشور کردند، اما با توافقی که با کمیته بازگشت ارز صادراتی داشتیم، مقرر شد گمرک ۲۰ درصد پایه‌های صادراتی را پایین‌تر محاسبه کند که در نتیجه صادرات یادشده به ۳۵ میلیارد یورو کاهش می‌یابد.

وی بیان داشت: با در نظر گرفتن ۲ میلیارد یورو دیگر که در حقیقت صادرات ریالی بود، می‌توان گفت ۷۱ درصد ارز صادراتی در مدت یاد شده به کشور بازگشته است.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: امروز روند بازگشت ارز به کشور روان شده و حتی عرضه ارز از تقاضای آن پیشی گرفته است.

امروز تحریم‌ها به اوج خود رسیده است

این مقام مسئول ادامه داد: میزان تقاضای ارز نزدیک به یک میلیارد دلار کمتر از عرضه آن است زیرا نرخی که صادرکنندگان برای ارز قرار داده‌اند، واردکنندگان حاضر به خرید نیستند و صادرکنندگان باید در نرخ خود تعدیل کنند.

وی در ادامه با تبریک به تولید کنندگان، صادر کنندگان و وارد کنندگان کالا و خدمات گفت: موفقیت امروز در حفظ نظام جمهوری اسلامی و ثبات کشور مدیون فعالیت شماست و هدفی که دشمنان و به ویژه آمریکا در نابودی جمهوری اسلامی با فروپاشی اقتصادی کشور داشتند محقق نشد.

همتی افزود: امروز در شرایط ثبات نسبی و آرامش بازار به سر می بریم و بانک مرکزی در حدی که توان و اختیار دارد به دنبال حل مشکلات است، هر چند در این زمینه محدودیت‌هایی داریم که در برخی موارد قادر به اعلام آنها نیستیم.

وی در خصوص سامانه نیما اطهار داشت: اصرار بانک مرکزی این است که صادرکنندگان هر طور راحت هستند ارز را به چرخه اقتصادی بازگردانند، نه اینکه حتما به بانک مرکزی داده یا از سامانه نیما وارد کشور کنند.

این مقام مسئول گفت: صادرکنندگان می توانند ارز صادراتی خود را نقدی به کشور وارد کرده یا صرف ثبت سفارش کالاها و ماشین آلات مورد نیاز خود کنند.

رئیس کل بانک مرکزی در عین حال یادآور شد: برخی خواهان مهلت بیشتر برای بازگشت ارز به داخل کشور هستند، ما نیز در عوض می‌خواهیم به بانک مرکزی مهلت بدهید که بتوانیم ارز در اختیار واردکنندگان قرار بدهیم.

وی گفت: زمانی سالیانه ۴۰ تا ۵۰ میلیارد دلار صادرات نفتی داشتیم و هر زمان که اراده می‌کردیم، می‌توانستیم از آن برای انجام امور تخصیص بدهیم، اما امروز نمی توانیم.

همتی هشدار داد: شرایط آرام فعلی و مدیریت بازار ارز و پول نباید ما را به اشتباه بیندازد که توطئه دشمنان به پایان رسیده بلکه امروز تحریم‌ها به اوج خود رسیده و در همین نقطه اوج مانده و دشمنان با تمام قوا در حال ادامه دادن آن هستند.

کشور از حالت بحران خارج شده است، اما نباید کار را رها کنیم

وی گفت: امروز بانک مرکزی کمتر به دنبال انجام عملیات و بیشتر به دنبال مدیریت به ویژه از طریق شبکه‌های غیر تحریمی است و یاد گرفته ایم تجارت بدون تحریم انجام دهیم.

این مسئول ادامه داد: در هفت ماه گذشته بیش از ۲۰ میلیارد دلار تأمین کالاهای وارداتی انجام دادیم، در حالی که صادرات نفت ایران به شدت افت کرده و این مهم یک پیروزی بزرگ در تنظیم اقتصاد کشور است.

وی بیان داشت: امروز رشد غیرنفتی کشور مثبت است که نشان‌دهنده خوب بودن سیاست های تعریف شده است و در تلاشیم از پتانسیل عظیم بخش خصوصی برای اداره کشور استفاده کنیم.

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از ایرنا؛ رئیس کل بانک مرکزی به سفر اخیر خود به کویت و دیدار با چند تن از رؤسای بانک های مرکزی کشورهای همسایه، حوزه خلیج فارس و مالزی اشاره کرد و گفت: همه آنان اعتراف کردند، به دنبال فرصتی برای ازسرگیری کار با ایران هستند.

وی افزود: گشایش های خوبی در حال اتفاق افتادن است و کارهای خوبی با کشورهای منطقه انجام می شود و نشان می دهد که کشور از حالت بحران خارج شده است، اما نباید کار را رها کنیم، زیرا فشار دشمنان همچنان پابرجاست.

همتی گفت: در این شرایط برخی اصرار دارند آنطور که ما می خواهیم عمل شود، ما سیاستگذار هستیم و مسئول سیاست های ارزی و نمی توانیم بر اساس منافع یک فرد یا گروه تصمیم بگیریم.

با دلار ۴۲۰۰ موافق نبودم/ برخی فشار می‌آورند که نرخ دلار را بالاتر ببریم!

وی تأکید کرد: «من رئیس بانک مرکزی ۸۳ میلیون نفر ایرانی هستم، نه رئیس بانک مرکزی یک نفر صادرکننده»‌ و هنوز هم برخی فشار می آورند که نرخ ارز را از آنچه هست بالاتر ببریم.

این مقام مسئول ادامه داد:‌ اگر نرخ ارز را بالا ببریم، آنانی که درآمدهای ثابت دارند له می شوند و ما در مقابل این افراد وظیفه داریم.

وی گفت: «خیلی ها به ارز ۴۲۰۰ تومانی انتقاد داشتند، من نیز با آن موافق نبودم، اما سیاست دولت است و من رئیس کل بانک مرکزی هستم نه رئیس جمهوری.»

همتی به مطرح شدن استقلال بانک مرکزی از سوی برخی اشاره کرد و گفت: این حرف درست است، به استقلال کارشناسی بانک مرکزی معتقدم اما نه اینکه حرف فقط حرف بانک مرکزی باشد.

وی اظهار داشت:‌ بانک مرکزی می‌تواند توصیه کارشناسانه داشته باشد، اما وقتی قانون چیز دیگری باشد نمی تواند خلاف قانون عمل کند.

تا کی می‌خواهید به این خودروسازی «فشل» ادامه دهید؟ خودروسازان مدام وعده شش ماهه می‌دهند/ چهل سال است که ما را مجبور می‌کنند از خودروسازی حمایت کنیم/ با دلار ۴۲۰۰ موافق نبودم/ برخی فشار می‌آورند که نرخ دلار را بالاتر ببریم!

تا کی می خواهید به این خودروسازی «فشل»‌ادامه دهید؟

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه با اشاره به مشکلات خودروسازان و قطعه سازان، گفت: «به شخصه قبول نداشتم که نقدینگی در اختیار قطعه سازان قرار گیرد، زیرا همچون سال های گذشته آن را هدر می‌دهند، بارها گفتند تا شش ماه دیگر وضعیت درست می‌شود، اما نشد.»

وی افزود: چهل سال است که ما را مجبور می کنند از خودروسازی فشل حمایت کنیم؛ اما این صنعت درست نمی شود. هر زمان هم که به آنها انتقاد می‌شود، می‌گویند ما کارگران بسیاری داریم و تعطیلی ما برای دولت هزینه‌زاست، در حالی که صنعت ما فقط خودروسازی نیست.

وی ادامه داد: پارسال برای اینکه حسن نیت خود را نشان دهم با چهار هزار میلیارد تومان نقدینگی ریالی و ۸۴۴ میلیون یورو نقدینگی ارزی برای قطعه سازان موافقت کردم و برای نقدینگی ارزی اعلام کردم که همانند ال. سی خارجی آن را در اختیار قرار خواهم داد، اما پس از یک سال ریالی بازگردانید، اما صنعت‌گران گفتند چرا باید ریسک بازپرداخت سال آینده را بپذیریم؟

خودروسازان می‌خواهند همه چیز به نفعشان باشد

همتی بیان داشت:‌ این ارز را در اختیار کونلون بانک هم قرار دادیم، اما صنعتگران یک سال موضوع را کش دادند و ارز را دریافت نکردند، امروز نیز این ارز تمام شده است و خودروسازان می‌خواهند همه چیز به نفعشان باشد.

وی به طرح این پرسش پرداخت که صنعت خودروسازی کشور چه زمانی می‌خواهد اصلاح شود و تا کی می‌خواهید به این خودروسازی فشل ادامه بدهید و ما زیان آن را بپردازیم؟

این مقام مسئول همچنین در خصوص گزینه «بدون انتقال ارز» مدنظر صنعتگران گفت: «می‌گویند ما ارزهایی در خارج کشور داریم و اجازه بدهید آنها را به داخل بیاوریم، ما می‌گوییم حاضریم 5درصد بالاتر از نرخ نیما این ارزها را از شما بخریم، اما می‌گویند نمی خواهیم منشأ آن مشخص شود».

وی خطاب به این افراد تأکید کرد:‌ «خواهش‌مان این است با خود، مردم و بانک مرکزی رو راست باشید».

همتی با اشاره به شرایط حساس کشور، افزود:‌ می‌گویند همتی تقاضا را سرکوب کرده، این در حالی است که از ابتدای امسال تاکنون ۳۲ میلیارد دلار ثبت سفارش داشته‌ایم، اما اگر تقاضای سفته‌بازی و تقاضای خروج ارز از کشور را سرکوب کرده‌ایم کار خوبی بوده است.

وی اظهار داشت:‌ ما به دنبال تنظیم عرضه و تقاضا هستیم و وقتی فروش نفت ۴۰ میلیارد دلار کم شده، مجبور هستیم تقاضا را محدود کنیم.

نمی توان اجازه داد هر کالایی وارد کشور شود

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه گفت: از روز نخست هم گفتیم که در نرخ ارز دخالت نمی‌کنیم و بانک مرکزی برای بازار، نرخ تعیین نمی‌کند.

وی بیان داشت: صفی که امروز برای دریافت ارز کالاهای اساسی در بانک مرکزی هست، ده برابر صف سامانه نیماست و علت اینکه بازار تکان نمی‌خورد به دلیل برگشتن ورق در سامانه نیماست.

همتی افزود: معتقدیم امروز جنگ اقتصادی برای ایران در اوج خود است و بانک مرکزی نمی تواند اجازه دهد هر کالایی وارد کشور شود.

تأسف از اقتصاد بانک محور/ طرح «گام»‌ به زودی نهایی خواهد شد

وی گفت: امروز بسیاری واحدهای تولیدی و صنعتی به دلیل افزایش قیمت ها و بالا رفتن نرخ دستمزدها، خواهان دریافت نقدینگی و سرمایه در گردش بالاتری هستند، اما از طرفی به بانک مرکزی انتقاد می شود که مراقب رشد جریان نقدینگی باشد.

رئیس کل بانک مرکزی بیان داشت:‌ بازار سرمایه نیز قادر به تامین ۱۰ درصد نقدینگی مورد نیاز نیست و از طرفی اقتصاد کشور بانک محور شده است و باید شیوه های جدیدی به کار بگیریم.

وی به طراحی طرح «گام»‌ اشاره کرد و ادامه داد:‌ در این طرح به بانک ها اجازه داده می شود تا به مشتریانی که می شناسند گواهی (همانند ال سی داخلی)‌ بدهند که نوعی اعتبار است تا آن را در اختیار افراد و شرکت هایی که نهاده در اختیارشان می گذارند قرار بدهند تا از این طریق مشکل نقدینگی شان حل شود. همتی خاطرنشان کرد: به زودی این طرح در شورای پول و اعتبار نهایی خواهد شد.

وی همچنین در پاسخ به بالا بودن نرخ های سود بانکی و تسهیلات، گفت:‌ «یکی از آرزوهایم این است که نرخ سود بانکی در ایران همچون بسیاری دیگر از کشورها پایین باشد، اما با وجود نرخ تورم بالای ۳۵ درصدی امکانپذیر نیست».

این مسئول تأکید کرد:‌ دلیل تورم نیز فقط بانک ها نیستند، بلکه متأثر از اصلاحات ساختاری، بودجه و ... نیز هست. وی با اشاره به حداقل شدن سرعت گردش پول در کشور، گفت:‌ در مقابل ضریب فزاینده پولی به ۷.۲ درصد و حداکثر خود رسیده است.

همتی بیان داشت: هر چند شرایط اقتصادی کشور مناسب نیست، به معنای ناتوانی در حل مشکلات نیست.

وی به شهریور ماه پارسال و تصمیم برای قبول مسئولیت بانک مرکزی اشاره کرد که عده ای آن را تصمیمی احمقانه برمی شمردند، اما گفت: با سخنان رهبر معظم انقلاب که محکم جلو بروید»‌ و همچنین حمایت های رئیس جمهوری، امروز همه به این نتیجه رسیده اند که باید از بانک مرکزی به عنوان محور سیاست های پولی و ارزی کشور حمایت کرد.

وی تأکید کرد: امروز ساختار اقتصادی کشور قابلیت اصلاح دارد، اما باید همه کمک کنیم تا دوباره به شرایط گذشته بازنگردد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۸۵
احسان مبین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
امیدوارم به همان سرعتی که جناب وزیر اقتصاد دستور عرضه حقوقی ها در بورس رو صادر کردن تا باصطلاح عمق بازار زیاد بشه، بهمون سرعت هم جناب رئیس بانک مرکزی دستور کاهش نرخ بهره بانکی حساب های کلان رو صادر کنن تا روند خروج پول های حقوقی های بزرگ و سرمایه داران کلان از بورس معکوس بشه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
این بورس ورشکستس جای زور زدن و فرمایشی شاخص رو درست کردن باید اقتصاد درست بشه که تا تحریم هست همین آش و همین کاسست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۹
بحث این نیست که چرا خودرو سازی ورشکسته است بحث اصلی اینه که چرا همه صنایع کشور ورشکسته شده است؟
کدام صنعت درست ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۹
درظرف دوروز حدود ۲۰ هزارواحدازشاخص کل بورس فروریخت صداوسیما و اکثرروزنامه ها شتردیدی ندیدی !!!! حالا اگرهمینقدررشدمیکرد گوش فلک را کرمیکردند !
ناشناس
|
Germany
|
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
در مورد خودرو سازی گل گفت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
دیگه دلار میخاین بالاتر از این باشه ! دلار 12 تومن هیچ چیز نمیشه خرید یکدفعه دلاتر رو بکنید 100هزار تومن خلاص کنید خودتونو
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
میتونم همه ما مردم نیاز به خودرو با کیفیت و ایمن و البته با قیمت مناسب داریم. کافیه چند ماه فقط چند ماه خودرو صفر تحریم. ببینید چه بلایی سر این خودرو سازهای بنگر ساز میاد. فقط چند ماه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۹
خودروسازی ظرف عسل برخی است چرا تعطیلش کنند جالب اینجاست که مدیران کشور خودشون هیچکدوم خودرو داخلی سوار نمیشن بعد منع رطب میکنند ...
بیسواد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
این خودرو سازان تا کی میخوان با فورگنهای بی کیفیت وگران با مال و جان مردم بازی کنند؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
تا وقتی خوب خرا هستن و میخرن اونام میفروشن
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
خودروسازی که تحت لیسانس برخی اداره شود بهتر از این هم نمی شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
كسي نميتونه جواب اين خودرو سازا رو بده.............اين همه ظلم به مردم ....اشفته بازار اقتصاداز اين دو خودروساز است.........
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
متاسفانه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
تا کی این بازی مسخره؟
ینی کسی جز عزم دولت داره به ادامه این خودروسازی بی کیفیت و گرون کمک میکنه؟
نکنه خود مردم دوس دارن این قالپاقارو بخرن 40 پنجاه یا 100 میلیون
اونم تو بدترین شرایط تحویل و بدون گارانتی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
تا ابد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
40 سال؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
بلی!
متاسفم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
جناب همتی خودروساز که از خودتونه ( دولت) ..شما دیگه چرا؟؟؟ اگه برای ارز4200 موافق نبودی میشه بگی دقیقا شما چه اختیاراتی دارین؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
همون قدر اختیار داره که رییس جمهور تو سیاست خارجی داره
عبدالهی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
آقای پروفسور ،ایشان در آن زمان رئیس بانک مرکزی نبودند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
رئیس کل بیمه بودند
متاسفم
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۹
پاسخم به عبدالهی: مهندس جان الان که رئیس بانک مرکزی هستند چرا ارز 4200 هنوز هست؟؟؟؟....
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
هزینه ای رو که برای خودروسازان می دهیم با آن هزینه کارگران آنها را بازنشست کنید دیگر نگویند کارگران بیکار می شوند و این خودروسازان رو جمع کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
آقایان مجلس! تا کی سکوت و تعامل بیجا؟ خسته شدیم به خدا
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
مجلس؟؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
پسته بخور. خسته نباشی خسته
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟