انتقال آب خزر به سمنان ابعاد جدیدی یافت؛

مشاور وزیر طرح ابهام کرد، محیط زیست انگ «عوام گرایی» و «ژست روشنفکری» زد!

سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به طرح این ابهامات، تأکید کرد: وزارت نیرو مخیر است در هر محلی که تشخیص داد، اقدام به انتقال آب کند و در این مورد به خصوص هم مشکلی پیش روی طرح ایشان نیست؛ اظهارنظری که در ادامه اش تأکید شده که مخالفت ها با این طرح تبعیت از مد این روزها یعنی عوام گرایی و ژست روشنفکری گرفتن است!
کد خبر: ۹۳۱۴۸۹
|
۲۸ مهر ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۴ 20 October 2019
|
9818 بازدید
|
تابناک اجتماعی
طرح انتقال آب خزر به سمنان که از مدت‌ها پیش کانون مباحثه‌های فراوان فنی و زیست محیطی است، حالا در آستانه مجادله‌هایی متفاوت است. بحث و جدل‌هایی که اگر بشنویم به شکل گیری پرونده قضایی منجر شده، جای تعجب ندارد!

به گزارش «تابناک»؛ حدود یک هفته پس از انتشار نامه‌ای که امضای عیسی کلانتری، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان ذیل آن نقشه بسته بود و حکایت از موافقت وی و مجموعه تحت امرش با اجرای طرح انتقال آب از دریای خزر به فلات مرکزی ایران داشت، حالا ابعاد تازه‌ای از ماجرا برملا شده است.
 
مشاور وزیر طرح ابهام کرد، محیط زیست انگ «عوام گرایی» و «ژست روشنفکری» زد!

ماجرا از یادداشتی شروع شد که یکی از مدیران سابق سازمان محیط زیست نامه ای منتشر کرد و به آن تصویر صورتجلسه‌ای پیوست شده که حکایت از عدم موافقت امضاکنندگان با این طرح دارد؛ یعنی سه معاون سازمان حفاظت محیط‌ زیست، دو مدیر کل حفاظت محیط‌ زیست سمنان و مازندران و نماینده وزارت نیرو صورتجلسه‌ای را امضا کرده اند که در آن تنها مباحث مطرح آمده و هیچ یک از چهار گزینه «موافقت»، «موافقت مشروط»، «مخالفت» و «طرح مجدد» تیک نخورده است.

البته این تنها نکته‌ای نیست که محمد درویش از آن رونمایی کرده که در ادامه، نامه دیگری با امضای مسعود تجریشی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست آمده که به تاریخ ششم شهریورماه و خطاب به همتای وی در وزارت نیروست و در آن سلسله ابهاماتی درباره این طرح یادآوری و از وزارت نیرو خواسته شده تا به این ابهامات پاسخ دهد.

فصل آخر ماجرا هم نامه‌ای است که روز هفدهم مهرماه منتشر شد و به وضوح مخالفت اداره کل منابع و آبخیزداری استان مازندران با این طرح مورد تأکید قرار گرفته است؛ نامه‌ای که کمتر از ۲۴ ساعت پس از امضای آن، عیسی کلانتری نامه موافقتش با این طرح را امضا و به وزارت نیرو فرستاده و رونوشتش را برای استحضار تقدیم رئیس دفتر ریاست جمهوری کرده است؛ موضوعی که درویش تأکید دارد تلاش کلانتری برای ممانعت از خواسته شدن عذرش توسط رئیس جمهور است!
 
مشاور وزیر طرح ابهام کرد، محیط زیست انگ «عوام گرایی» و «ژست روشنفکری» زد!

البته این پایان راه نبود و پس از این نامه، نامه دیگری منتشر شد که نام محمد فاضلی، مشاور وزیر نیرو ذیل آن به چشم می‌خورد و در حقیقت تلاشی برای تضمین برخی دیدگاه‌های درویش بود. اینکه مشاور وزیر هم بر این باور است که در صورتجلسه یاد شده، اثری از موافقت به چشم نمی‌خورد و تنها تلاشی برای مکتوب کردن نتایج نشست‌های صورت گرفته است.

نتایجی از جمله اشتراک گذاری برخی مدل سازی‌های صورت گرفته پیرامون این طرح انتقال آب و ضرورت مشخص شدن میزان تخریب‌ها در صورت اجرای آن و مسائلی از این دست. با یادآوری یک نکته مهم و کلیدی که کلانتری در نامه موافقتش خطاب به وزیر نیرو، این موافقت را پیرو نامه‌ای اعلام کرده که به نظر آن نامه تقاضای وزارت نیرو در این خصوص و استعلام نظر سازمان حفاظت محیط زیست است، در حالی که این گونه نیست!

آن گونه که فاضلی تأکید کرده، در کمال تعجب، کلانتری پیرو نامه ابهامات طرح انتقال آب خزر به سمنان (همان نامه‌ای که تجریشی، یعنی معاون خودش به رشته تحریر درآورده و بالاتر ذکرش رفت)، با این طرح موافقت کرده که بسیار جالب توجه است و از منظر نامه نگاری اداری، ابداعی عجیب و شگفت آور به شمار می‌آید. اشتباهی که می‌شود نامش را «گاف» معاون رئیس جمهور گذاشت؛ معاونی که سال‌ها وزیر بوده و رقم زدن چنین اشتباهی از او انتظار نمی‌رفت.
 
مشاور وزیر طرح ابهام کرد، محیط زیست انگ «عوام گرایی» و «ژست روشنفکری» زد!

سلسله مسائلی که باید به قاعده، به بازنگری در همه این فرایند موافقت با طرح منجر شده و دست کم، تصحیح اشتباه صورت گرفته را در نامه‌ای رسمی موجب شود، اما سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان ترجیح داده با در پیش گرفتن موضعی عجیب، بر ابهامات بیفزاید و نشان دهد بیش و پیش از وزارت نیرو و همه طرفداران ایده انتقال آب خزر به سمنان، مشتاق اجرای این طرح است.

این را می‌شود از بخشی از اظهارنظر سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان دریافت که در پاسخ به طرح این ابهامات، تأکید کرده وزارت نیرو مخیر است در هر محلی که تشخیص داد، اقدام به انتقال آب کند و در این مورد به خصوص هم مشکلی پیش روی طرح ایشان نیست، چون خط لوله انتقال آب باید از مجاورت خط لوله گاز –که قبلا کشیده شده- عبور کند و آنچه در باب مخالفت با این طرح گفته می‌شود، مد این روزهاست و ناشی از عوام گرایی و ژست روشنفکری گرفتن!

لغاتی که برخی شان مدتی است در پاسخ‌های سازمان حفاظت محیط زیست به منتقدان تکرار می‌شود و ظاهرا استعمال آن‌ها برای منکوب کردن منتقدان ادامه خواهد داشت، مگر آنکه مشاور وزیر نیرو قصد طرح شکایت قضایی بابت این توهین و اتهام کند که در آن صورت، اتفاقی به غایت جالب توجه رخ خواهد داد؛ اینکه پرونده طرح انتقال آب به فاز قضایی کشیده شود تا مشخص شود مخالفت با این طرح، عوامانه و ژست گرفتن است یا موضوعی فنی و مهم در آینده کشور؟!
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱۷
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
منافع انتقال اب از خزر به استانهای مرکزی مزایایش هزاران برابر ضررهای ان میباشد،
کشور های توسعه یافته با بهانه های محیط زیستی مانع رشد کشورهایی مثل ما میشوند، مثلا اروپا اکثرا جنگل بود که تا کنون اکثر انرا بخاطر توسعه خود از بین برد مثل اتوبان سازی و ...
ناشناس
|
Germany
|
۲۱:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
امان ازین مدیران بی دانش
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
مطمئن باشید اگر این طرح معقول بود صدهاسال قبل از این انجام یافته بود !!!!!!!!!!!؟!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
خیلی خیلی عجیب است که ما از جنوب کشور به تمام نقاط شمالی غربی و شرقی کشور خظ لوله گاز می کشیم حتی به نقاط صعب العبور و هیچ کس به تخریبهای محیط زیستس اعتراض نمی کند در حالیکه به جای سوخت خظر ناک گاز می شود از برق هیزم نفت زغال انرژی خورشیدی و دهها جایگزین دیگر استفاده کرد بدون این همه هزینه ولی در خصوص انتقال آب که هیچ ماده جایگزینی ندارد و بعد از هوا ضروری ترین ماده مپرد نیاز انسان است و انتقال آن هیچ گونه آلودگی زیست محیطی بدنبال ندارد یعنی فرض کنید لوله انتقال آب داراری نشتی باشد و همان زمان لوله انتقال نفت نیز نشتی داشته باشد جالبه که سازمان محیط زیست با هر دو خط انتقال یک جور بر خورد می کند !!!!! چرا با طرحهای محدود انتقال آب مخالفت می شود در حالیکه خطوط انتقال نفت و گاز برای خوراک پتروشیمی ها همچنان در حال اجراست ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ و این همه اعتراض!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
آیا در این کشور هیچ مرجعی وجود ندارد تا جلوی بی خردیهای رئیس سازمان حفاظت محیط زیست را بگیرد؟!
مسعود سعیدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
از همین بلاها آقایون وزارتی سر زاینده رود هم آوردند و آخرین تیر بر پیکر دم مرگ زاینده رود انتقال آب از زاینده رود است به بن-بروجن با فاصله چند صد کیلومتر از محدوده ای بحرانی با پنج میلیون مصرف کننده به حوضه آبریز کارون که سدهایش از پر آبی در حال شکستن است آنهم با فاصله چند ده کیلومتر و جالب اینکه 90 درصد آب چهارمحال به کارون میریزد و فقط ده درصد به زاینده رود و دو درصد جمعیت استان در محدوده آبریز زاینده رود هستند ولی همین وزارت خانه هی بار جدید اضافه میکند و مردم و نمایندگان سه استان را به جان هم می اندازد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
شما اصولگرایان بخاطر مخالفت با شخص رئیس جمهور ،رساندن آب خزر به سمنان را مغایر حفظ محیط زیست میدانید ولی آیا راه حلی هم برای سمنان که نیمی از جمعیتش را از «استان پر آب مازندران و گلستان» ، زابلی ،سیستانی و افغانها تشکیل میدهند ، ارائه کرده اید.(ضمنا قابل توجه نماینگان گلستان و مازندان و بخشی از مردمشان که مخالف طرح هستند علی الخصوص آقای توکلی و سایت الف که فقط حرف همشهریهای تحریک کرده اش را منتشر میکند.)
فرض کنید مخالفتهای شما جواب دهد ، فردا که قدرت بین شما دو جناح دست به دست شد واز رای سمنانیها هم برای رسین به قدرت استفده کردید ، چه میکنید؟ همین راه مخالفت را ادامه میدهید و میگذارید تا مردم سمنان مجبور به مهاجرت شوند ؟ یا دوباره در نقش ناجی ظاهر میشوید و همین طرح را علم میکنید ؟ راه حلتان چیست ؟ سمنان را از ایران جدا میکنید و به کشورهای دیگر میدهید؟ ابرها را بارو میکنید تا سمنان را سیراب کنید!!! اگر راست میگوئید راه حل قابل قبول ارائه کنید و بگذارید این مشکل حل شود و گر نه هر آدم بی عقلی میتواند با بهترین طرحها هم مخالفت کند .لطفا با مردم صادق باشید.!!!
ظاهرا روحانی حکم بغض در گلو مانده را برای شما دارد و حاضرید برای مخالفت با ایشان ، مردم یک استان را نابود کنید و یا مردم چند استان را به جان هم بیاندازید و بعد هم ادعا کنید حافظ نظام هستید. التماس راه حل و خجالت در کنار مخالفت!!!
پاسخ ها
مجتبی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۹
هموطن چرا موضوع رو سیاسی می کنی، بحث بر سر انتقال آب از یک پهنه بسته دریایی است به فلات مرکزی ایران که مشکلات زیست محیطی زیادی داره، همین الان خلیج گرگان در حال خشک شدن است، فکری برای پساب شور و اثر آن بر اکوسیستم اطراف ناحیه دفع در دریا شده؟؟ تخریب و نابودی بخش از جنگل های هیرکانی و ... اینها همه مواردی هستند که مشکلات بالقوه زیادی داره و کشور ما کم تاوان بابت طرح های بزرگ انتقال آب نداده نمونه آن سرچشمه های کارون و زاینده رود و همچنین خشک شدن دریاچه ارومیه به علت انتخاب الگوی نامناسب توسعه. بخش زیادی از استان سمنان خشک است و نمی توان الگوی توسعه پرآب نظیر رونق کشاورزی و صنعت آب بر و ... را برای آن به کار برد. لازم است حل مشکل در درون خود این استان انجام گیرد نظیر اصلاح و مدرنیزه کردن کشاورزی که می تواند صرفه جویی زیادی در منابع آب این استان را به همراه داشته باشد و همچنین استفاده مجدد از پساب و ... نمی توان برای حل این مشکل سر راست ترین گزینه که انتقال آب است را مطرح نمود و به جای حل یک مشکل به صورت اصولی چندین مشکل دیگر ایجاد نمود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
این آقای جلالوند که آخرش وند داره اشتباه میکنه از دریای خزر مایه میگذاره. چرا آب دریای خزر رو از مازندران به سمنان می بری. آگه عرضه دارید از ابهای آزاد آب شیرین کن. چرا که با این همه دلایل فنی، مالی، زیست محیطی پاتو تو کفش انتقال آب خزر می گذاری. تو بجای بازخواست از وزارت نیرو که هیچ سرمایه گذاری برای آبیاری. قطره ای نکرده که 100 میلیون متر مکعب آب صرفه جویی کنی. چرا چشم به سهمیه آب مازندران داشته باشی. به عواقب حرفهای خودت فکر کن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۹
سهم آب مازندران !!!!
مهیار
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۳:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
طبق قانون ، انتقال آب بین حوضه ای نیاز به مجوز زیست محیطی دارد و وزارت نیرو برای شروع مطالعات انتقال آب نیاز به انجام مطالعات زیست محیطی و اخذ مجوزهای مربوطه دارد . آقای کلانتری آدرس درست نداده اند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
تنها راه، کشیدن آبراهه از دریای عمان به سمت استانهای شمالی کشور است ا ز میان کویر
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟