کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه تا ایام انتخابات و پایان سال رشد صعودی خواهیم داشت البته این دوره رشد نسبت به دورههای قبلی کوتاهتر است، گفت: قیمتها در برخی نمادها رشد بالایی داشتند و ریزش ۲۰ تا ۳۰ درصدی برای برخی نمادها ابتدای اصلاح آنها محسوب شده، ولی تعدادی دیگر از سهامها که در ریزش اخیر بازاربا کاهش مواجه شدند، اصلاح قیمت آنها واقعی نبوده ودر حقیقت فرصت ورود بود.
سالار صفائی در گفتگو با
خبرنگار بورس تابناک پاسخ به این سوال که وضعیت بازار سرمایه را تا پایان سال چگونه میبینید، گفت: در حالت ایده آل بازار ظرف یکی دو ماه آینده با نوسانات و روزهای منفی همراه خواهد بود، پس از این دوره تا نزدیک انتخابات و پایان سال رشد صعودی خواهیم داشت البته این دوره رشد نسبت به دورههای قبلی کوتاهتر است چرا که شاخص از ۱۰۰ هزار به ۳۰۰ هزار رسیده، ولی در آن مقطع از ۳۰۰ هزار به ۴۰۰ هزار حرکت خواهد کرد.
وی با بیان اینکه تصور من این است که شاخص تا زمان انتخابات تارگت ۴۰۰ هزار واحدی خواهد داشت، تاکید کرد: پس از انتخابات مجلس باید فاکتورهای موثر بر بازار همچون قیمت دلار و نرخهای جهانی مجدد بررسی شود.
وی ادامه داد: همانگونه که پیش بینی میشد شاخص با رسیدن به محدوده ۳۳۰ هزار واحدی و متعادل شدن به لحاظ دلاری، واکنش نشان داد، البته قیمتها در برخی نمادها رشد بالایی داشتند و ریزش ۲۰ تا ۳۰ درصدی برای برخی نمادها ابتدای اصلاح آنها است، ولی تعدادی دیگر از سهامها رشد خواهند داشت و اصلاح قیمت آنها واقعی نبوده ودر حقیقت فرصت ورود بود مثلاً در گروه تجهیزات دو نمادفاراک و فاذر رشدی نداشتند، ولی ریزش ۳۰ درصدی مواجه شدهاند و در حقیقت این کاهش قیمت فرصت ورود بود.
به گفته صفائی در سهام بنیادی ریزش و رشد خاصی نداشته ایم و قیمت خود را حفظ کرده اند، ولی برخی سهام دارویی و غذایی رشدهای چند درصدی داشته اند، علی رغم این موضوع برخی نظرات مبنی بر اینکه ارزش جایگزینی در اینگونه سهام را باید در نظر بگیریم وجود دارد، ولی به نظر من قیمت برخی نمادها گروههای مذکور بیش از ارزش جایگزینی رشد داشته و پس از ریزش ۳۰ درصدی نوسان روبه بالا و بعد ریزش مجدد را در پیش خواهند داشت لذا سهامداران باید مواظب باشند که کجا و در چه قیمتهایی به یک سهم وارد میشوند.
صفایی با توصیه به سهامداران گفت: برای خرید یک سهم، نمودار آن را قبل از خرید حتما بررسی کنید و بدانید در حال ورود به چه سهمی با چه درصد رشدی طی ماههای اخیر هستید این حداقل کاری است که سهامداران برای محافظت از سرمایه خود میتوانند انجام دهد.
وی در خصوص سهام بنیادی با اشاره به نامعلوم بودن زمان راهاندازی بازار برتر نیز گفت: سال آینده بحران جهانی را احتمالاً شاهد خواهیم بود دلار اگر در این محدوده قیمتی تصویب شود و ریزش قیمتها را شاهد باشیم، سهام بنیادی تغییری نخواهد داشت البته این حالت میتواند برعکس نیز باشد.
صفائی با بیان اینکه ظرف دو سه سال آینده با توجه به مذاکرات آمریکا و چین حتماً شاهد یک ریزش قیمتهای جهانی خواهیم بود و عدم خوشبینی به مذاکرات تجاری آمریکا و چین تاکید کرد: فکر میکنم این موضوع به صلح نخواهد انجامید به هر حال سهام بنیادی با توجه به P/E مناسب و سودی که محقق میکنند به سهامداران ضرر نخواهند رساند و اینکه سهمی به سرمایه مردم ضرر نزند و اعتماد آنها را به بازار خدشهدار نکنند، جای بسی شکر دارد.
به گزارش بورس تابناک، ارزش کل داد و ستدهای بورس تهران در ۴ روزمعاملاتی هفتهای که گذشت در حالی با کاهش ۳۱.۹۸ درصدی نسبت به هفته قبلی مواجه شد و از رقم ۷۵۷۵۲ به ۵۱۵۲۵ میلیارد ریال رسید که شاخص کل با ثبت بازدهی منفی ۱.۲۴ درصدی معادل ۳۸۳۳ واحد کاهش به رقم ۳۰۵ هزار و ۸۰۸ واحدی رسید.
بر این اساس حجم کل معاملات با کاهش ۲۷.۲ درصدی از ۱۶ هزار و ۴۹۶ میلیون سهم به ۱۲ هزار و ۱۷ میلیون سهم رسید و دفعات معامله نیز طی این مدت با کاهش ۳۱ درصدی به بیش از یک میلیون و ۱۵۶ هزار نوبت رسید.
شاخص کل هم وزن با ۳۸۲۴ واحد کاهش معادل ۵۲/۴ درصد به رقم ۸۰۸۲۴ واحد را به نمایش گذاشت و شاخص بازار اول با ۲۲۳۰ واحد کاهش رقم ۲۲۲۸۷۵ واحدرا نمایش داد و شاخص بازار دوم با ۱۰۲۷۷ واحد کاهش عدد ۶۱۹۱۲۳ واحد را تجربه کرد و به این ترتیب شاخص بازار اول ۹۹ / ۰ درصد کاهش و شاخص بازار دوم با ۶۳ / ۱ درصد کاهش نسبت به هفته قبل همراه شدند.
تعداد ۵۲۸ میلیون واحد از صندوقهای سرمایه گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش کل بیش از ۵۴۶۵ میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت و هردو با ۹ درصد افزایش نسبت به هفته گذشته همراه شدند.
در بازار بدهی که اوراق مشارکت، گواهی سپرده و صکوک معامله میشود، تعداد ۶۰۰ هزار برگه اوراق مشارکت به ارزش کل بیش از ۶۰۹ میلیارد ریال معامله شد.