واکنش غرویان به سخنان روحانی درباره صلح حسنی

کد خبر: ۹۳۲۹۴۴
|
۰۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۷ 27 October 2019
|
5872 بازدید
|
۱
یک استاد حوزه گفت: معنای مذاکره و گفتگو با آمریکا و اروپا یا هر کشوری این نیست که ذلت را بپذیریم بلکه ما عزت فکری و آقایی منطق خودمان را می‌توانیم به اثبات برسانیم و این بر برخورد فیزیکی، جنگ و کشور را دائماً در حالت تنش و جنگ نگه داشتن مقدم است.

به گزارش ایلنا حجت الاسلام محسن غرویان استاد و مدرس حوزه علمیه درباره سه کلید واژه سیاست رضوی، رحمت محمدی و صلح حسنی که رئیس جمهور در سخنرانی خود در هیات دولت به آن اشاره کردند، با بیان اینکه اسلام از ریشه «سلم» به معنای صلح است و مسلمان یعنی کسی که اهل سلم، صلح و آرامش است، گفت: طبیعت انسان با صلح و همزیستی و آرامش بیشتر سازگاری دارد تا جنگ کشتار و از بین بردن و درگیری، هیچ کسی را در کره زمین پیدا نمی‌کنید که طبع و فطرتش از جنگیدن کشتن و از بین بردن هم‌نوع خودش یا حتی حیوانات باشد.

وی ادامه داد: بنابراین اصل فطری و عقلایی هم این است که زندگی مسالمت‌آمیز روی کره زمین داشته باشیم و جنگیدن بر خلاف فطرت و طبیعت است. در فقه ما هم بر اساس روایات و آیات قرآن مانند «ادخلوا فی السلم کافه»، تاکید شده است که هم در سلم، صلح و آرامش داخل بشوید و واژه «کافه» به معنی جمیعا هست که تاکید بر همه دارد که همه انسان‌ها، ملل، ادیان و فرقه‌های مختلف دینی و مذهبی را دعوت کرده که در کنار هم زندگی کنند.

وی اضافه کرد: پیامبر هم فرمود: «لکم دینکم، ولی الدین»، به مشرکین گفت: شما دین خودتان را دارید و من دین خودم را، تا مادامی که دو انسان با افکار مختلف ضرری به یکدیگر نمی‌زنند و هر کس به عقیده خودش زندگی‌اش را می‌کند ما نباید وارد درگیری و جنگ بشویم و صلح و صمیمیت را به هم بزنیم.

غرویان با اشاره اینکه هرگاه مساله صلح حسنی مطرح می‌شود، بحث استقامت و شهادت حسینی در مقابل آن قرار داده می‌شود، درباره اینکه چگونه می‌توان این دو را در شرایط تحریمی امروز با هم داشت، گفت: وقتی امام حسین (ع) در مقابل عمر سعد و یزید و عبیدالله قرار گرفت، گفت: به من اجازه بدهید به مدینه بروم و زندگی خودم را داشته باشم؛ یعنی امام حسین طالب و شروع کننده جنگ نبوده است و وقتی در مقابل دشمن قرار گرفت گفت: بگذارید من برگردم به شهر خودم مدینه و شما هم زندگیتان را بکنید. آن‌ها اجازه ندادند و امام حسین را وادار به جنگ و مبارزه کردند.

وی افزود: بنابراین این برداشت غلط است که بگوییم راه امام حسین جنگ‌طلبی بود، راه دیگری در مقابل امام حسین وجود نداشت و دشمن تنها گزینه جنگیدن را، تحمیل کرد.

این مدرس حوزه با اشاره به اینکه ما دین را برای زندگی می‌خواهیم و دین برای جنگیدن و کشت و کشتار نیامده است، گفت: اصل اولیه این است که تا جایی که راه صلح، گفتگو، مذاکره، مناظره، بحث علمی و فکری وجود دارد باید این راه‌ها را برویم.

وی یادآور شد: آمریکا با خروج از برجام واقعاً مفتضح شده است، چون خیلی از کشور‌های دنیا آمریکا را توبیخ کردند که چرا قرارداد بستید و بعد از آن خارج شده‌اید، بنابراین بحث بر سر این نیست که ما در برابر آمریکا ذلیل شویم بلکه آمریکا یا کشور‌های ابرقدرت را با منطق در گفتگو، مناظره در پیش دنیا خوار و ذلیل می‌کنیم.

وی تصریح کرد: چرا از این راه نرویم و همیشه بخواهیم با جنگ بگوییم شما را ذلیل کرده‌ایم آن ذلتی واقعا پایدار و ارزشمند است که با منطق گفتگو و استدلال و برهان حقوقی و روشن باشد که همه دنیا حق را به ما بدهند.

این استاد حوزه بیان‌کرد: ما کشوری هستیم که می‌خواهیم از انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح آمیز از جمله تولید برق، پزشکی و ... استفاده کنیم این حرف را می‌توانیم در دنیا مطرح کنیم و بگوییم چرا ما نباید از این انرژی استفاده کنیم در همه دنیا وجدان‌های بیدار هستند که آن را قبول می‌کنند.

وی تاکید کرد: معنای مذاکره و گفتگو با آمریکا و اروپا یا هر کشوری این نیست که ذلت را بپذیریم بلکه ما عزت فکری و آقایی منطق خودمان را می‌توانیم به اثبات برسانیم و این بر برخورد فیزیکی، جنگ و کشور را دائماً در حالت تنش و جنگ نگه داشتن مقدم است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۱
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
اسلام از سلم است نه از تسلیم وبه همین علت است که امام فرمود تسلیم برای مسلمانان معنا نداردچرا که کسی که تسلیم خداست بطور همزمان نمیتواند برای تسلیم شدن به دشمن دنبال فلسفه بافی باشد
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟