تامین زمین از اراضی ملی برای جابجایی روستا‌ها

کد خبر: ۹۳۳۲۴۰
|
۰۶ آبان ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۶ 28 October 2019
|
3881 بازدید

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور از تامین ۳۷۱ هکتار زمین از اراضی ملی برای جابه جایی روستا‌ها آسیب دیده و در معرض آسیب از سیل خبر داد.

به گزارش تیترشهر، مهدی جمالی نژاد مصوبات آخرین جلسه کمیته بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده که با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع و دبیر کمیته تعیین خسارت و برآورد منابع نمایندگان دستگاه‌های عضو در وزارت کشور تشکیل شد را اعلام کرد.

وی در این زمینه گفت: در ششمین جلسه قرارگاه که هفتم شهریورماه به ریاست وزیر کشور تشکیل شد، مسئولیت پیگیری چند مصوبه به کمیته بازسازی و نوسازی این قرارگاه واگذار شد که یکی از آن‌ها بررسی موضوع جابجایی روستا‌های آسیب دیده از سیل ابتدای سال بصورت موضعی و کلی بود و در این زمینه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از طریق پژوهشکده سوانح طبیعی این بنیاد موظف به انجام مطالعات مربوط به این موضوع شد.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور افزود: در حوزه جابجایی روستاها، بخشی از روستا‌ها نیازمند جابجایی موضعی و بخشی دیگر جابجایی کلی بوده اند که برای این جابجایی‌ها در برآورد اولیه نیاز به ۳۷۱ هکتار زمین بود که از اراضی ملی تامین شد.

وی اضافه کرد: در این زمینه مقرر شد بنیاد مسکن بر مبنای مطالعات صورت گرفته، آمار دقیق جابه جایی‌های موضعی و اراضی موردنیاز و همچنین جابه جایی کلی روستا‌های آسیب دیده را به کمیته بازسازی و نوسازی ارایه کند.

جمالی نژاد در ادامه با بیان اینکه بررسی پیشرفت برنامه نوسازی و بازسازی واحد‌های مسکونی آسیب دیده دیگر دستورکار جلسه اخیر کمیته بازسازی و نوسازی بود، اظهارکرد: ارزیابی واحد‌های آسیب دیده در سیل اخیر مشخص کرد که به ۱۳۷ هزار و ۷۰۱ واحد در ۲۱ استان خسارت وارد شد که از این تعداد ۸ هزار و ۴۵۲ واحد نیازمند احداث در شهر‌ها و ۵۸ هزارو ۲۶۶ واحد نیز نیازمند احداث در روستا‌ها و واحد‌های تعمیری شهری و روستایی ۷۰ هزارو ۹۸۲ واحد است.

وی افزود: مقرر شد با توجه به اقدامات صورت گرفته، واحد‌های تعمیری شهری و روستایی از نظر قرارگاه و بنیاد مسکن، به عنوان مجری کار، پایان یافته تلقی شود.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور، اضافه کرد: در خصوص واحد‌های احداثی، حسب تسهیلاتی که به بنیاد مسکن جهت پرداخت به آسیب دیدگان تخصیص یافته مقرر شد تا پایان سال جاری نسبت به اتمام کلیه واحد‌های مسکونی آسیب دیده نیازمند نوسازی و احداث مجدد، اقدام عاجل و برنامه ریزی شده، معمول شود.

جمالی نژاد بررسی بازسازی راه‌های مواصلاتی شامل راه‌های اصلی و روستایی را دیگر دستورکار جلسه اخیر کمیته بازسازی و نوسازی عنوان کرد و گفت: در حوزه راه‌های مواصلاتی حدود ۱۸ هزار کیلومتر راه اصلی و فرعی، ۱۱۴۱۵ دستگاه پل و ابنیه فنی براثر سیل اخیر دچار خسارت شده اند.

وی افزود: در جلسه دوم تیرماه سال جاری هیات وزیران به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور با اختصاص مبلغ ۳۹ هزار و ۲۰۱ میلیارد ریال اعتبار تملک دارایی‌های سرمایه‌ای از محل منابع قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت برای بازسازی بخش‌های خسارت‌دیده ناشی از سیل سال ۱۳۹۸ در سطح ملی و استان‌های حادثه دیده کشور موافقت شد که بر این اساس مبلغ ۱۵ هزار میلیارد ریال بابت خسارت‌های ناشی از سیل به زیرساخت‌های حوزه راه و شهرسازی اختصاص یافت.

جمالی نژاد ادامه داد: در این جلسه مسائل و مشکلات مربوط به فرآیند پیشرفت کار مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به ضرورت تسریع مقرر شد هماهنگی لازم با سازمان برنامه و بودجه کشور و واحد‌های استانی این سازمان برای مبادله موافقتنامه‌های مربوط به اجرای پروزه‌های عمرانی این بخش در اسرع وقت انجام شود.

دبیر کمیته بازسازی و نوسازی قرارگاه بازسازی مناطق سیل زده در ادامه به خسارات وارده به زیرساخت‌های آب و برق اشاره کرد و گفت: در سیل اخیر زیر ساخت‌های آب و برق در استان‌های متاثر از سیل شامل ۱۰۰ باب مخرن ذخیره آب، ۱۱۵ ایستگاه پمپاژ و ۲۳۳ کیلومتر خطوط انتقال آب و ۳۳ تصفیه خانه آب می‌باشد.۲۸۸۰ کلیومتر شبکه برق و ۹۸۶ پست برق و ۱۶۲۴ دکل انتقال دچار تخریب شده است.

جمالی نژاد افزود: برای ترمیم زیرساخت‌ها در حوزه آب و برق و راه و مسکن دولت نسبت به تصویب مصوبات لازم اقدام کرده است و در جلسه دوم تیرماه سال جاری هیات وزیران به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور مبلغ ۱۴ هزار و ۲۰۱ میلیارد ریال برای جبران خسارت‌های ناشی از سیل به زیرساخت‌های وزارت نیرو (حوزه آب، برق و فاضلاب) تخصیص یافت و مقرر شد به دلیل اهمیت موضوع هماهنگی‌های لازم با سازمان برنامه و بودجه کشور و واحد‌های استانی این سازمان برای مبادله موافقتنامه‌های مربوط در اسرع وقت انجام شود.

وی در ادامه گفت: در این جلسه مقرر شد وزارت راه و شهرسازی و وزارت نیرو، گزارش آخرین پیشرفت بازسازی زیرساخت‌های آسیب دیده از سیل را که از محل منابع داخلی این دستگاه‌ها انجام شده را به کمیته بازسازی و نوسازی قرارگاه بازسازی مناطق سیل زده ارایه کنند.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور همچنین گفت: در این جلسه مقرر شد از ظرفیت استان‌های معین به ویژه در سه استان گلستان، لرستان و خوزستان برای اعزام ماشین آلات عمرانی مورد نیاز با هدف تسریع و اجرای زیرساخت‌ها و همچنین لایروبی رودخانه‌ها و مسیل‌ها استفاده شود.

جمالی نژاد اضافه کرد: با توجه به اهمیت تامین قیر برای پروژه‌های راه سازی؛ مقرر شد قرارگاه تمهیدات لازم را به منظور تامین حداقل ۳۰ هزار تن با هماهنگی وزارت نفت به عمل آورد.

وی ادامه داد: مقرر شد در اولویت بندی پروژه‌های بازسازی و نوسازی زیرساخت‌ها توسط وزارت راه و شهرسازی به گونه‌ای عمل شود که کار‌های عمرانی مربوط به راه و تاسیسات مهم در اولویت قرار گیرد.

وی افزود: مقرر شد سازمان برنامه و بودجه نیز تخصیص اعتبارات مربوط به مصوبات هیات وزیران را ۱۰۰ درصد در نظر بگیرد و مراتب را به دستگاه‌های اجرایی مربوطه ابلاغ نماید.

وی گفت: در پایان جلسه مقرر شد تا دستگاه‌های اجرایی نسبت به ارائه گزارش پیشرفت پروژ‌های عمرانی در حال بازسازی و نوسازی و وضعیت مبادله موافقت نامه آن‌ها اقدام کند و وزارت کشور پیگیری‌های لازم را برای تسریع در این فرآیند انجام دهد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟