واردات؛ دومین اشتباه استراتژیک دولت در حوزه گندم

کد خبر: ۹۳۳۴۰۳
|
۰۷ آبان ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۶ 29 October 2019
|
2782 بازدید

درحالی که دولت اعلام کرده کسری نیاز گندم از راه واردات تامین می شود تولیدکنندگان معتقدند به اندازه کافی گندم در داخل کشور وجود دارد و دولت با اتخاذ تدابیری می تواند آن را از کشاورزان بخرد.

به گزارش مهر، در پی مطرح شدن بحث واردات گندم از سوی وزیر جهاد کشاورزی واکنش ها به این مساله افزایش یافته است. بسیاری از تولیدکنندگان و همچنین مسئولان معتقدند که تولید در سالجاری شرایط خوبی داشته و پاسخگوی نیاز داخل است.

در واقع چون قیمت خرید تضمینی گندم در سال زراعی گذشته پایین تر از حد قانونی و منصفانه آن(۱۷۰۰ تومان به ازای هرکیلوگرم گندم) اعلام شد کشاورزان نیز محصول تولیدی خود را به دولت تحویل نداده اند. مسئولان وزارت جهاد کشاورزی معتقدند که این گندم ها در انبار کشاورزان(یا واسطه‌ها) است. برخی دیگر اعتقاد دارند معلوم نیست که این گندم ها در انبار کشاورزان باشد، شاید خوراک دام شده و یا بصورت قاچاق از کشور خارج شده باشند.

درخواست وزارت جهاد از گندمکاران کشور

در همین راستا اخیرا معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفته بود: ما در سال زراعی گذشته به اندازه نیاز کشور گندم تولید کردیم اما به هر دلیلی بخشی از این گندم تولیدی را برخی تولیدکنندگان به ما نفروختند و هنوز در اختیار آنها است. البته علاوه بر ۸ میلیون تن گندمی که در وزارت جهاد کشاورزی از تولیدکنندگان خریداری شد، ‌ کارخانجات صنعتی هم که گندم آزاد استفاده می‌کردند مستقیما از کشاورزان گندم خریداری کردند که حدود یک تا ۱.۵ میلیون تن توسط آنها خریداری شده است.

وی  از کشاورزان خواست تا اگر همچنان محصول گندمی در اختیار دارند که تحویل نداده‌اند آن را به مراکز خرید تضمینی تحویل دهند.

به گفته بخشنده نیاز سالانه گندم کشور حدود ۱۱ و نیم میلیون تن است که با ذخایر راهبردی این میزان بیشتر می‌شود، گندم تولید شده نیاز کشور را برآورده می‌کند اما امسال با توجه به اینکه بخشی از گندم به دولت فروخته نشد، بر اساس تصمیم دولت برای تامین ذخایر راهبردی باید حدود یک یا دو میلیون تن واردات گندم انجام شود.

دولت مراقب باشد خطایش را دو تا نکند

در همین ارتباط عطاء الله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور در گفتگو با خبرنگار مهر در واکنش به مطرح شدن بحث واردات گندم به کشور تصریح کرد: دولت نباید اشتباه دیگری انجام دهد و گندم وارد کند، ما نیازی به واردات این محصول نداریم.

وی با اشاره به اینکه کسری که در گندم حاصل شده، در داخل کشور موجود است، ادامه داد: برخی این میزان را ۲ میلیون تن و برخی دیگر آن را ۳ میلیون تن اعلام می کنند ضمن اینکه  اگر دولت اقدام به واردات کند، هم ارز از دست می دهد و هم اینکه این کار به معنای از دست رفتن خودکفایی و وابستگی غذایی کشور به خارج است. 

دولت با اعلام یک قیمت توافقی، کسری گندم را از کشاورزان داخلی بخرد

هاشمی با اشاره به اینکه فصل خرید گندم تا آخر مهرماه بود و هم اینک تمام شده است، با اشاره به سخنان معاون وزیر جهاد مبنی بر آمادگی دولت برای تحویل گندم از کشاورزان، افزود: دولت یک قیمت توافقی را برای خرید گندم اعلام کند که برای کشاورزان جذابیت داشته باشد در این صورت آنها گندم شان را تحویل دولت خواهند داد و نیازی به واردات نیست.

وی اضافه کرد: دولت اگر بخواهد این میزان گندم را از خارج کشور وارد کند به طور متوسط برای هرتن از این محصول باید ۲۸۰ دلار بدهد و به عبارت دیگر قیمت هرکیلوگرم گندم وارداتی برای دولت حدود ۲۸۰۰ تومان تمام می شود.

کشاورزان حاضرند  ارزان تر از گندم وارداتی، محصول خود را به دولت بفروشند

هاشمی تصریح کرد: کشاورزان داخلی گندم خود را ارزان تر از این قیمت به دولت خواهند داد و نیازی هم به واردات نخواهد بود.

وی به این پرسش که عده ای معتقدند گندمی در انبارها موجود نیست، این گندم یا خوراک دام شده و یا به خارج از کشور قاچاق شده است؟، پاسخ داد: بخشی از گندم تولیدی به عنوان خوراک دام مصرف شده اما تولید در سالجاری وضعیت بسیار خوبی داشته و عمده این گندم در انبارهای کشاورزان باقی است.

پیش از این، مجری طرح گندم  به خبرنگار مهر گفته بود: امسال حدود ۱۴ میلیون تن گندم در کشور تولید شده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟