خبرگزاری آفریقایی "پن افریکن" روز شنبه از تونس گزارش داد که دولت این کشور در یک طرح راهبردی استفاده از پهپاد برای توسعه کشاورزی را آغاز کرده است.
بر اساس این گزارش، "سمیر طَیِّب" وزیر کشاورزی، شیلات و منابع آبی تونس گفت که این کشور با کمک بانک توسعه آفریقا (ای اف بی دی) طرحی را برای توسعه کشاورزی آغاز کرده که بر مبنای آن از توانایی پهپادها برای توسعه سودآوری بخش کشاورزی در همه ابعاد آن استفاده می شود.
وی در سمینار بین المللی بهره برداری از پهپاد از بخش کشاورزی در دانشگاه "بیزِرت" تونس گفت که دولت کشورش برای هدایت و تکمیل پروژه های ملی کشاورزی تاکنون چندین مرکز را به منظور توسعه سودآوری بخش کشاورزی به کمک پهپادها در منطقه "سیدی بوزید" در مرکز تونس آغاز کرده و همچنان به این فعالیت های توسعه ای در این زمینه ادامه می دهد تا به کشوری پیشرو در این حوزه در منطقه تبدیل شود.
طیب همچنین از راه اندازی یک مرکز آموزش خلبانی پهپادها با کمک مالی 10 میلیون دلاری کره جنوبی خبر داد و اضافه کرد که شرکت صندوق همکاری های اقتصادی کره جنوبی - آفریقا با کمک "پارک فناوری بوسان" کره جنوبی که یک شرکت دولتی است، بسیاری از طرح های کشاورزی مبتنی بر توسعه پهپادی را آغاز کرده و می رود به بزرگترین شرکت در این زمینه در منطقه تبدیل شود.
وی تاکید کرد که دولت تونس مکلف است تا سال 2020 ، یک گروه متشکل از 400 خلبان ورزیده را برای توسعه طرح های کشاورزی مبتنی بر پهپاد را آموزش دهد و در عین حال خلبان هایی را نیز برای امور نظارتی، مبارزه با بلایای طبیعی و استفاده از فنون مختلف کشاورزی تربیت کرده است.
خبرگزاری تونس (تاپ) نیز امروز گزارش داد که "الخیلی لوهوسینه" هماهنگ کننده منطقه ای بانک توسعه آفریقا اعلام کرده که مدیریت این بانک در نظر دارد تا با اعطای ۱۲۲ میلیون دلار وام به تونس، این کشور را برای اجرای طرح های توسعه ای در ۱۶ استان یاری کند تا مسولان بخش کشاورزی بتوانند سیاست های خود را به سمت توسعه اقتصادی و اجتماعی مناطق مختلف تونس هدایت کنند.
وی در این سمینا گفت: بانک توسعه آفریقا با بررسی قابلیت های توسعه ای کشور تونس معتقد است که این کشور با پیشرفت هایی که تاکنون در این زمینه انجام داده، می تواند سرمشق همه کشورهای آفریقایی و حتی خاورمیانه در این زمینه باشد.
اقتصاد تونس تا حد زیادی بر کشاورزی، معادن، گردشگری و صادرات کالاهای صنعتی استوار است.
تونس دارای اقتصادی متنوع و در حال رشد است. صنایع اصلی این کشور شامل صنایع نفت، فرآوری مشتقات فسفات و سنگ آهن، منسوجات، کفش و فرآوری محصولات کشاورزی، ساخت قطعات ماشین آلات صنعتی و تولید انواع نوشیدنی ها می باشد.
عمده محصولات کشاورزی تونس شامل زیتون و روغن زیتون، غلات، گوجه فرنگی، مرکبات، چغندر قند، خرما، بادام، گوشت گاو و فرآورده های لبنی می شود.
امروزه بهره برداری از انواع فناوری ها به بخش جدا نشدنی کشاورزی تونس تبدیل شده و استفاده از رایانه، قابلیت های کنترل "جی پی اس"، شبکه اطلاعات، نرم افزارهای تحلیلی و همچنین پهپادها بیش از پیش در این کشور رو به گسترش است.
پهپادهای کشاورزی امروزه در صنعت کشاورزی این کشور برای جمع آوری و تحلیل اطلاعات، سم پاشی ها، نظارت بر مناطق قابل آبیاری، همچنین در بخش شیلات و جنگل ها و مراتع، انقلابی عظیم ایجاد کرده است.