شروط حزبالله برای تشکیل دولت جدید لبنان، رد شروط آمریکا از سوی حزب الله لبنان، حمله پهپادهای ناشناس به چند نقطه در شمال حلب و درخواست سناتورهای آمریکایی برای تحریم مقامات ایرانی به بهانه اینترنت، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به موج جدید بازداشت مخالفان در عربستان نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ در ادامه موج بازداشت گسترده مخالفان و منتقدان و محدود کردن آزادی بیان، حساب کاربری زندانیان عقیدتی در عربستان اعلام کرد: مقامات سعودی طی دو روز اخیر موج بازداشتهای جدیدی به راه انداختهاند.
به گزارش رویترز، حساب کاربری زندانیان عقیدتی در عربستان اعلام کرد: مقامات سعودی فؤاد الفرحان، یک وبلاگنویس و از مؤسسان تریبون آموزش آزاد عربی "رواق"، سلیمان الناصر، یکی از شخصیتهای آکادمیک، مها الرفیدی، فعال و خبرنگار، بدر الراشد، روزنامهنگار، وعد محیا، یکی از فعالان و شخصیتهای آکادمیک و عبدالمجید سعودی البلوی، نویسنده را بازداشت کردهاند.
حساب کاربری زندانیان عقیدتی اعلام کرد که مقامات سعودی هشت تن را بازداشت کردهاند، اما هویت مابقی افراد هنوز مشخص نیست.
منابعی در عربستان اعلام کردند: نیروهای پلیس با پوشش شخصی این اشخاص را از منازلشان در ریاض و شهر ساحلی "جده" مشرف به دریای سرخ طی هفته گذشته بازداشت کردند، اما دلایل بازداشت آنها هنوز مشخص نیست.
محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان از زمان انتصابش در این پست چندین موج بازداشت به راه انداخته که بارزترین آن در سپتامبر ۲۰۱۷ بوده که طی آن بیش از صد تن بازداشت شدند.
شروط حزبالله برای تشکیل دولت جدید لبنان
معاون دبیرکل حزب الله اعلام کرد، نمیتوان تسلیم شرطهای آمریکا برای تشکیل دولت جدید لبنان شد.
به گزارش روسیا الیوم، نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزبالله روز دوشنبه در سخنانی عنوان داشت که وجه اشتراک میان همگان در سطح مردمی و گروههای سیاسی، اصلاح و حل اوضاع اقتصادی و اجتماعی است.
وی تأکید کرد، دولت جدید باید دولت نجات باشد که نابسامانی مالی و اقتصادی را متوقف کرده و شروع به اقدامات اصلاحی گستردهای همراه با رویارویی با فساد و بازخواست فاسدان کند و مانع از سوءاستفاده سیاسی خارجی از درد و رنج مردم شود.
رد شروط آمریکا از سوی حزب الله لبنان
شیخ «نعیم قاسم» معاون دبیرکل حزبالله لبنان روز دوشنبه میزبان هیأتی از حزب «اللقاء الوحدوی الاسلامی» به ریاست «عمر غندوز» بود. وی در این دیدار بر مخالفت خود با شروط آمریکا برای تشکیل دولت لبنان تأکید کرد.
شیخ نعیم قاسم گفت که همه مردم و احزاب سیاسی لبنان با آغاز اصلاح و بررسی اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور موافق هستند و این نقطه مشترک بین آنهاست.
وی افزود: «دولت جدید باید دولت نجاتی باشد که جلوی شرایط نابسامان مالی و اقتصادی کشور بگیرد و شروع به انجام اقدامات اصلاحی گسترده مانند مبارزه با فساد و مجازات مفسدان کند و مانع بهرهبرداری سیاسی خارجی شود».
معاون دبیر کل حزبالله لبنان پیش از این در مصاحبهای، دخالتهای آمریکا در امور داخلی لبنان را عامل اصلی عدم تشکیل دولت جدید در این کشور دانست.
شیخ قاسم جمعه گذشته (یکم آذرماه) در گفتوگو با رویترز گفت: «مانع اصلی عدم تشکیل دولت در لبنان آمریکاست، چون این کشور به دنبال دولتی مانند خود است، ولی ما به دنبال دولتی مانند مردم لبنان هستیم که نیاز آنها را برآورد کند».
وی اضافه کرد: «آمریکا پنهانی حرکت و شرایط خود را تحمیل میکند و تلاش دارد نتایج به نفع آن باشد».
معاون سید حسن نصرالله به دخالت مقامات آمریکایی در امور لبنان اشاره کرد و گفت: «مقامات آمریکایی تماسهای مستقیمی با سیاستمداران لبنانی دارند و به آنها میگویند "اجازه بدهید با هم به تفاهم برسیم" و هر چقدر مداخله آنها بیشتر شود حل بحران لبنان را به تأخیر میاندازند. هماکنون علت تأخیر در برونرفت از بحران، آمریکاست».
لبنان از ۲۴ مهر در اعتراض به اوضاع معیشتی و اقتصادی و اعمال مالیات بر برخی از خدمات دولتی، به عرصه برگزاری تظاهرات مردمی تبدیل شده است. معترضان خواهان اصلاحات جدی و برکناری مسئولان فاسد و فاقد صلاحیت هستند.
حمله پهپادهای ناشناس به چند نقطه در شمال حلب
خبرگزاری رسمی سوریه روز دوشنبه از حمله پهپادهای ناشناس به چند نقطه در حومه شمال شرقی حلب خبر داده است.
بر اساس این گزارش، این حملات در دو منطقه «الباب» و «الراعی» انجام گرفته است.
همزمان شبکه شبکه «آرتی» روسیه گزارش داده است که در این حمله، مواضع «گروههای مسلح» هدف قرار گرفته و بر اثر آن چند نفر کشته و زخمی شدهاند. در حمله این پهپادها صدای دستکم ۶ انفجار در مناطق مختلف شنیده شد.
در این حملات چندین مخزن انتقال سوخت گروههای مسلح سوری نیز هدف قرار گرفتند. به هویت این گروههای مسلح اشارهای نشده، اما به نظر میرسد منظور، گروهک «ارتش آزاد» باشد که از متحدان ترکیه در سوریه به شمار میآید. همچنین برخی منابع خبری از هدف قرار گرفته شدن یک پالایشگاه نفت در مناطق تحت سیطره ارتش آزاد سوریه خبر دادهاند.
تروریستهای ارتش آزاد سوریه هفدهم مهرماه به همراه نظامیان ترکیه در عملیات «چشمه صلح» حملات به مناطق تحت کنترل گروههای کُرد سوری را در دستور کار قرار داد.
به دنبال این اقدام نظامی، ترکیه با محکومیتهای بینالمللی مواجه شد و با گذشت چندین روز از آغاز این عملیات نظامی در مناطق شمالی سوریه، آنکارا جداگانه با واشنگتن و مسکو برای توقف این عملیات دو توافق کرد؛ توافقهایی که وجه مشترک آنها دور شدن «یپگ» از مرز ترکیه بوده است.
درخواست سناتورهای آمریکایی برای تحریم مقامات ایرانی به بهانه اینترنت
مقامات آمریکایی در ادامه تلاش برای دادن تنفس مصنوعی به اغتشاشات اخیر در ایران، که با حضور پرشور و گسترده مردم انقلابی بساط آن برچیده شد، خواستار اعمال تحریمهای بیشتر بر ایران شدند.
هفت تن از سناتورهای ضد ایرانی در مجلس سنای ایالات متحده با تنظیم نامه و درخواستی به «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا، به بهانه قطعی اینترنت در ایران، خواستار اعمال تحریم بر تمام کسانی شدند که در این موضوع دخیل بودند.
بر اساس متن این نامه که در خروجی سایت مجلس سنای آمریکا قرار گرفته، سناتورها «تد کروز»، «جان کورنین»، «تام کاتن»، «مارکو روبیو»، «مارشا بلکبرن»، «پت تومی» و «جان باراسو» امضاکنندگان این درخواست هستند.
این افراد تا همین چندی پیش از اغتشاشاتی که باعث وارد آمدن آسیب گسترده به جان و مال مردم شد، با گرفتن ژست حامی مردم ایران به خود در این نامه نوشتند: «ما از شما [ترامپ] میخواهیم، سریع لیستی از تمام مقامات ایرانی که دسترسی مردم به اینترنت را قطع کردند، فراهم و آنها را تحریم کنید».
پیش از این نیز دیگر مقامات آمریکایی از جمله شخص ترامپ، «مایک پنس» معاون وی، «مایک پامپئو» وزیر خارجه و «برایان هوک» رئیس گروه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا در اظهاراتی مداخلهجویانه، از اغتشاشات اخیر در ایران حمایت کرده بودند.