دولت عراق و کردها در چند قدمی توافق نفتی

کد خبر: ۹۴۰۰۵۹
|
۰۶ آذر ۱۳۹۸ - ۰۲:۳۶ 27 November 2019
|
4232 بازدید

منابع آگاه خبر دادند دولت مرکزی عراق به طور کلی با قرارداد تقسیم نفت با منطقه کردستان موافقت کرده است.

به گزارش ایسنا، دو مقام دولتی عراق اظهار کردند که کردها با انتقال ۲۵۰ هزار بشکه در روز نفت به دولت فدرال از آغاز سال میلادی آینده در قبال داشتن سهم بیشتری از بودجه فدرال که برای پرداخت حقوق کارمندان دولتی و سایر مخارج مورد استفاده قرار خواهد گرفت، موافقت کرده‌اند.

این تصمیم در دیداری به ریاست فواد حسین، وزیر دارایی و با حضور ثامر غضبان، وزیر نفت عراق و هیاتی از منطقه کردستان گرفته شد.

مقامات عراقی اظهار کرده‌اند این قرارداد که ماه‌ها در دست کار بررسی است، رکن اصلی توافق گسترده‌تر برای پرداختن به مسائل سیاسی دیرینه مانند تقسیم درآمد، اختلافات ارضی و همکاری نظامی به شمار می‌رود.

یک مقام عراقی گفت: همان چنان که پیش می‌رویم این مسائل را حل خواهیم کرد اما توافق نفتی، رکن اصلی یک توافق سیاسی بزرگتر خواهد بود.

بر اساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این مقامات به دلیل محرمانه بودن موضوع، مایل نبودند نامشان فاش شود.

سیاست نفتی مستقل کردها بیش از یک دهه است که منبع اختلاف با دولت فدرال بوده است. دولت مرکزی عراق اعلام کرده که صادرات نفت مستقل از سوی کردها برخلاف قانون اساسی است و تخصیص بودجه سالانه برای این منطقه را به عنوان مجازات کاهش داده است.

اما روابط دو طرف در دولت عادل عبدل المهدی، نخست وزیر عراق که سال گذشته به قدرت رسید، بهبود یافته است و برای نخستین بار، در بودجه سال ۲۰۱۹ منابعی به کردها برای پرداخت پول کارمندان دولتی بدون انتقال نفت اختصاص پیدا کرد.

این توافق که در دیدارهای فنی در هفته‌های آینده تنظیم خواهد شد، در شرایط حساس و پس از هفته‌ها ناآرامی و اعتراضات ضد دولتی در بغداد و جنوب عراق حاصل می‌شود.

کردها مشتاق انعقاد قرارداد با عبدالمهدی بوده‌اند که با درخواست‌های زیادی برای کناره گیری از قدرت روبروست.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟