در ماهشهر چه خبر است؟ آیا شاهد ادامه التهاباتی هستیم که سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین به وجود آورد، یا رویداد متفاوتی در جریان است؟ اصلا آیا اتفاقی در جریان است یا پای شایعات و دروغ در میان است؟
به گزارش «تابناک»؛ پس از گذشت چندین ساعت از برقراری مجدد اینترنت در استان خوزستان، به تدریج تصاویر و ویدیوهایی از اتفاقات هفته گذشته در این استان و به ویژه در شهرستان ماهشهر منتشر میشود؛ ویدیوهایی که صحت و سقم زمانی و مکانی اغلب آنان مشخص نیست و حتی برخی از آنان گفته میشود که از اعتراضات کشورهای دیگر برداشته شده است. با وجود این، اتفاقات ماهشهر از آن دست اتفاقاتی است که لازم است سریعتر و دقیقتر به آن پرداخته شود.
طبق گزارشهایی که برخی شاهدان عینی و حتی برخی کانالهای تلگرامی (از جمله کانالهای متعلق به تجزیه طلبان) منتشر کرده اند، روز جمعه ۲۴ آبان، عدهای اقدام به بستن جاده بندر ماهشهر-شهرک چمران میکنند که در پی آن، روند تردد کارکنان پتروشیمیها سه روز مختل میشود.
بر پایه این گفته ها، این جاده از ۲۴ تا ۲۷ آبان در اختیار این عده بوده و نیروهای امنیتی در واکنش به ماجرا، زمانی مشخص میکنند تا مسیر بازگشایی شده و افرادی که مانع تردد در این محور شده و البته مسلح هم شده بودند، محل را ترک کنند.
بر اساس روایتها از ماجرا، پس از سه روز و با پایان یافتن اولتیماتوم ابلاغ شده، نیروهای امنیتی برای باز کردن جادهها ـ که تردد مردم عادی منطقه را هم مختل کرده ـ اقداماتی در دستور کار قرار میدهند که در ادامه منجر به درگیری بین طرفین میشود و جان باختن شماری از دو طرف درگیری را در پی دارد. این روایتی است که یکی از کانالهای تجزیه طلب که اخبار آن منطقه را پوشش میدهد گزارش داده است.
نقل این اتفاقات در شبکههای اجتماعی این سوالات را در بین کاربران ایجاد کرده که اگر در هر کشوری نیروهایی به اسم اعتراض، جادهای را به مدت سه روز ببندند و در آنجا سنگربندی کرده و با سلاح گرم آماده استقبال از نیروهای امنیتی باشند، نیرویهای امنیتی چه خواهند کرد؟ اگر بیم آن برود که انسداد جاده تنها تدبیر افراد مسلح حاضر در معبر نباشد و خبر برسد که اقداماتی مانند زمینه سازی برای انفجار برخی اماکن حساس هم در دستور کار ایشان است، چه؟
گزارههایی که نه در روایت رسمی و از رسانههای داخلی، که در گزارشهای منتشر شده در رسانههای بیگانه و کانالهای تجزیه طلب آمده و نشان میدهد که اتفاقات رقم خورده در ماهشهر، چیزی ورای التهابات رقم خورده در کشور بعد از افزایش قیمت بنزین نیستند و بر خلاف آنچه برخی مدعی هستند، نه یک تنش معمولی، که تلاشی مسلحانه برای در دست گرفتن اوضاع و وارد آوردن آسیبهایی جدی بوده است.
همین واقعیات است که انتظار از مسئولان برای شرح و بسط ابعاد این رویداد و ارائه توضیحات شفاف در این خصوص و توقع از افکار عمومی برای تمیز دادن میان اعتراضات و مخالفتهای مسلحانه را پررنگ میکند؛ اینکه غائله ماهشهر نه از جنس یک اعتراض ساده، که رخدادی مسلحانه با هدفی مشخص بوده است.