اظهارنظر کارشناسی درباره معافیت مالیاتی هنرمندان

یک کارشناس اقتصادی ضمن اشاره به معافیت مالیاتی برخی صنوف از جمله هنرمندان، بازنگری در معافیت این صنف را مورد توجه قرار داد و گفت: مالیات مسئله‌ای نیست که در آن تبعیض قائل شد، به خصوص در صنوفی که پر درآمد هستند.
کد خبر: ۹۴۱۱۴۰
|
۱۱ آذر ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۲ 02 December 2019
|
4054 بازدید

یک کارشناس اقتصادی ضمن اشاره به معافیت مالیاتی برخی صنوف از جمله هنرمندان، بازنگری در معافیت این صنف را مورد توجه قرار داد و گفت: مالیات مسئله‌ای نیست که در آن تبعیض قائل شد، به خصوص در صنوفی که پر درآمد هستند.

به گزارش ایسنا، سید حسن موسوی فرد، کارشناس اقتصادی در برنامه پایش در خصوص بازنگری در معافیت مالیاتی هنرمندان، با اشاره به درخواست وزیر ارشاد در مورد معافیت مالیاتی هنرمندان ادامه داد: این درخواست تعجب برانگیز است. چرا که این قشر پردرآمد هستند. به عنوان مثال هنرمندانی که فعالیت های تبلیغی دارند، درامدشان بسیار زیاد است. بنابراین این درخواست وجهی ندارد. البته همه هنرمندان نیز درامد بالایی ندارند و سلبریتی ها منظور است.

موسوی فرد گفت: بر اساس گفته مسئولان سازمان امور مالیاتی، فرار مالیاتی در کشور بین ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد است. اما بر اساس تحقیقات صورت گرفته، این رقم تا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان هم گمانه زنی می شود.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: بر اساس تولید ناخالص داخلی کشور، که ۴۲۰ میلیارد دلار است و با در نظر گرفتن ۲۰ درصد این مبلغ به عنوان مالیات، در حدود ۱۴۵ هزار میلیارد تومان باید در کشور مالیات پرداخت شود که در حال حاضر اینگونه نیست.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: البته در همین حدود فرار مالیاتی، معافیت مالیاتی نیز در کشور وجود دارد. البته عموم مردم مشمول فرار مالیاتی نمی شوند چون درآمد بالایی ندارند بلکه این موضوع شامل حال ثروتمندان کشور است.

موسوی فرد تاکید کرد:  یک سری صنوف پردرآمد در کشور فرار مالیاتی گسترده ای دارند که می توان به پزشکان با حدود ۷۰۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی اشاره کرد. وکلا نیزو جز همین اقشار هستند. اصولا این افراد مالیاتی پرداخت نمی‌کنند. بر طبق پژوهش سازمان امور مالیاتی، ۸۵ درصد وکلا مالیات نمی دهند.

وی ادامه داد: برآورد ها نشان می‌دهد وکلا باید ۱۲ هزار میلیارد تومان مالیات پرداخت کنند که در سال ۱۳۹۶  فقط ۲۴۰ میلیارد تومان پرداخت کرده‌اند.

موسوی فرد تصریح کرد: مالیات باید در کشور باز توزیع شود تا عدالت در جامعه برقرار گردد. فرار مالیاتی در کشور تا میزانی زیاد است که باید گفت کل تسهیلات مسکن مهر در طول این سال‌ها حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان بوده که خود باعث رونق صنعت ساختمان سازی شد.

وی در تشریح علل فرار مالیاتی در کشور گفت: اقتصاد زیر زمینی یکی از علل فرار مالیاتی است. این اقتصاد زمانی به وجود می آید که در راه‌اندازی کسب و کار مانع ایجاد شود. به عنوان مثال برای تاسیس یک گاوداری بیش از ۱۸۰ مدرک نیاز است و باید از ۱۳۰ اداره استعلام گرفته شود.

موسوی فرد افزود: باید در صدور مجوزهای کسب و کار فرآیندهای ساده‌ای طراحی شود تا شاهد ایجاد اقتصاد زیر زمینی نبود.

این کارشناس اقتصادی گفت: در کشور کارهای اجاره‌ای از جمله کارت‌های بازرگانی اجاره ای رونق دارد که امری اشتباه است. باید جریان مالی در کشور شفاف تا جلو فرار مالیاتی گرفته شود.

وی در پایان افزود: باید برای جلوگیری از فرار مالیاتی روی حساب‌های بانکی تمرکز کرد تا با بررسی این حساب‌ها از فرار مالیاتی جلوگیری کرد. معافیت‌های مالیاتی نیز باید با ضابطه باشد. به عنوان مثال ۲۸۰۰ شرکت در یک پلاک در منطقه آزاد کیش ثبت شده است تا از معافیت مالیاتی این مناطق استفاده کنند. بنابراین لزوم برنامه‌ریزی جدی در اعطای معافیت‌های مالیاتی احساس می‌شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟