به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، برخی مقامهای دولت آمریکا به تازگی به یک نشریه آمریکایی گفتند که دولت این کشور در پی تحریم خریداران خارجی آب سنگین تولید شده در ایران است.
یک مقام ارشد دولت آمریکا که مایل به افشای نامش نبود، در گفتگو با نشریه «واشنگتن فری بیکن» گفت که مقامات آمریکایی نگران گزارشهایی در زمینه تعاملات هستهای ایران هستند و به همین دلیل در پی تعیین «ناقضان تحریمهای ایران» خواهند بود.
اشاره این مقام آمریکایی به «تحریم»، ممنوعیتهایی است که آمریکا به صورت یکجانبه و بر خلاف قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد و توافق هستهای، علیه خرید آب سنگین از ایران وضع کرده است.
به نوشته فری بیکن، ایران در ماههای اخیر ذخایر آب سنگین خود را افزایش داده است. در حالیکه دولت آمریکا محدودیتها بر صادرات آب سنگین ایران را شدت بخشیده، بازرسان بینالمللی اخیرا متوجه شدند که ایران در چهار نوبت آب سنگین خود را از ماه مه (اردیبهشت) به یک خریدار بینالمللی فروخته است.
یک مقام وزارت خارجه آمریکا در این زمینه گفت که خریداران آب سنگین ایران ممکن است با تحریم مواجه شوند.
این مقام آمریکایی در این زمینه گفت: «ما گزارشهایی مبنی بر ادامه فروش آب سنگین از سوی ایران به خریداران بینالمللی دریافت کردهایم. ما به طور واضح گفتهایم که چنین تعاملاتی به طور بالقوه قابل تحریم هستند. ایران دلیل موجهی برای فعالیت در تولید آب سنگین ندارد. رژیم ایران از برنامه هستهای خود برای تحت فشار گذاشتن جامعه بینالمللی و تهدید امنیت منطقهای استفاده میکند. "مایک پامپئو" وزیر خارجه آمریکا تاکید کرده که شدت یافتن موضوع هستهای نه تنها مواضع ایران را تقویت نمیکند بلکه بیشتر به انزوا و فشار این کشور منجر میشود.»
به نوشته این وبگاه، کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا تاکنون به هویت خریداران آب سنگین ایران اشاره نکردهاند.
ایران بر اساس توافق هستهای سال ۲۰۱۵ اجازه یافت تا آب سنگین هستهای مازاد خود را بدون این که با تحریمی مواجه شود به بازار بینالمللی بفروشد. در زمان دولت «باراک اوباما» رئیس جمهور سابق آمریکا، واشنگتن دستکم ۸.۶ میلیون دلار آب سنگین از ایران خریداری کرد.
این وبگاه در خاتمه بر اساس اخبار تایید نشده کارشناسان هستهای نوشت که به احتمال بسیار زیاد «روسیه» خریدار آب سنگین ایران است.
جمهوری اسلامی ایران تاکنون در چهار گام از تعهدات خود کاسته است. گام چهارم چندی قبل با گازدهی به سانتریفیوژهای نصبشده در تاسیسات فردو و غنیسازی ۴.۵ درصدی در این تاسیسات آغاز شد.