به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، یک رسانه انگلیسی به نقل از مقام دولت ژاپن مدعی شده «آبه شینزو»، نخستوزیر ژاپن روز جمعه رئیسجمهور «حسن روحانی» را از طرح توکیو برای اعزام نیروی دریایی به خاورمیانه (غرب آسیا) جهت محافظت از کشتیهای خود مطلع کرده است.
این مقام ژاپنی که به نامش اشاره نشده، بعد از گفتوگوی آبه و روحانی در توکیو در جمع خبرنگاران صحبت کرده است.
به گزارش رویترز، مقام ژاپنی ادعا کرده حسن روحانی در پاسخ گفته که از قصد ژاپن برای کمک به امنیت تردد دریایی آگاه است.
وی ادعا کرده است: «آبه در آغاز دیدارش با روحانی گفت: "درباره شدت گرفتن تنشها در خاورمیانه به شدت نگران هستم. "»
مأموریت نیروهای ژاپن، عملیات در آبهای آزاد خلیج عمان، شمال دریای عربی و خلیج عدن را شامل میشود.
پیشنویس طرحی که به تأیید ائتلاف حاکم ژاپن رسیده حاکی است این کشور قصد اعزام یک ناوشکن و هواپیمای گشتزنی P-۳C برای گردآوری اطلاعات در منطقه خلیج فارس دارد.
در این پیشنویس آمده است در صورت بروز وضعیت اضطراری، وزیر دفاع حکمی ویژه صادر کرده و به نیروها اجازه خواهد داد جهت محافظت از کشتیها اقدام به شلیک به طرف نیروهای مهاجم کنند.
رسانههای محلی ژاپن گفتهاند کابینه آبه شینزو این طرح را تا هفته آینده تأیید خواهنند کرد.
دو ائتلاف اروپایی و آمریکایی در حالی در خلیج فارس شکل میگیرد که خروج آمریکا از توافق هستهای با ایران و بازگشت تحریمهای ضدایرانی همراه با اعزام نزدیک به ۱۴۰۰۰ نیروی آمریکایی به منطقه، تنشها در خلیج فارس را به میزان کمسابقهای افزایش داده است.
ژاپن، به عنوان یکی از متحدان آمریکا که روابط دوستانهای با ایران دارد قصد دارد بدون پیوستن به ائتلاف آمریکا جهت محافظت از کشتیها به منطقه نیرو اعزام کند.
واشنگتن مدعی است که حضور ناوهای هواپیمابر، بمبافکنها و هزاران نیروی نظامی این کشور در منطقه با هدف ایجاد بازدارندگی در برابر ایران صورت گرفته است. تهران با رد این ادعا، گفتوگوی منطقهای برای کاهش تنش را در قالب «ابتکار صلح هرمز» پیشنهاد کرده است.
پیش از این یک سخنگوی نیروهای مسلح فرانسه روز پنجشنبه اعلام کرده بود ائتلاف دریایی تحت رهبری اروپا که با محوریت فرانسه شکل گرفته، از ماه آینده میلادی در خلیج فارس شروع به کار میکند.
«آنه سسیل اورتمان» معاون سخنگوی نیروهای مسلح فرانسه در این مورد گفت: «ناوچه "کوربت" از ابتدای سال آینده میلادی (۱۱ دی) در ابتکار امنیت دریایی اروپایی مشارکت خواهد کرد.»
دولت فرانسه از چند ماه پیش طرح تشکیل ارتش واحد اروپایی را ارائه کرده و همزمان از مشارکت در ائتلاف دریایی تحت رهبری آمریکا که به بهانه مقابله با «تهدید ایران» در خلیج فارس شکل گرفته، خودداری کرده است.
آلمان، هلند و دانمارک از جمله دیگر اعضای ائتلاف اروپایی هستند. این ائتلاف قرار است در ابتدا کار خود را با حدود ۱۰ عضو آغاز کند و مقر آن در پایگاه نظامی فرانسه ابوظبی امارات عربی متحده خواهد بود. این پایگاه قرار است ظرف چند ماه آینده عملیاتی شود.
دو ائتلاف اروپایی و آمریکایی در حالی در خلیج فارس شکل میگیرد که خروج آمریکا از توافق هستهای با ایران و بازگشت تحریمهای ضدایرانی همراه با اعزام نزدیک به ۱۴۰۰۰ نیروی آمریکایی به منطقه، تنشها در خلیج فارس را به میزان کمسابقهای افزایش داده است.