دکتر محسن رضایی در حاشیه سومین جلسه کمیسیون مشترک مجمع؛

پیرامون لوایح در مجمع، بحث‌های کارشناسی در جریان است/ کمیسیون‌های مجمع پاسخ‌های دولت را بررسی می‌کنند/ پیوستن ایران به cft بدون شتابزدگی در حال بررسی است

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: این دو کنوانسیون به دلیل ابهامات زیادی که در پیرامونش بود، نیاز داشت که هم مجلس شورای اسلامی و هم دولت، حضور بیشتری در جلسات داشته باشند و روسای محترم مجلس و دولت بیایند و مسائلشان را مطرح کنند و به سوالات پاسخ بدهند. جناب آقای رئیس جمهور که در جلسات مجمع شرکت نکردند و لذا ما یازده سوال که ابهامات اعضای مجمع که بدون پاسخ مانده بود را مطرح...
کد خبر: ۹۴۶۶۸۲
|
۰۴ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۵ 25 December 2019
|
14562 بازدید

امروز دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در حاشیه سومین جلسه کمیسیون مشترک مجمع پیرامون بررسی لایحه پیوستن ایران به کنوانسیون cft به تشریح روند بررسی لوایح مربوط به fatf در مجمع پرداخت.

به گزارش «تابناک»؛ دکتر محسن رضایی با تبریک میلاد حضرت عیسی ابن مریم گفت: سالروز میلاد حضرت مسیح (ع) را به همه مسیحیان جهان به ویژه هموطنان مسیحی مان تبریک و تهنیت عرض می‌کنم.

دکتر رضایی با اشاره به روند ارجاع و بررسی لوایح در مجمع گفت: حدود هشت، نه ماه است که دولت محترم چهار لایحه را به مجلس شورای اسلامی ارائه کرده و مجمع تشخیص مصلحت نظام هم از بعد نظارت بر سیاست‌های کلی ـ که در اصل ۱۱۰ قانون اساسی آمده ـ به این چهار لایحه ورود کرده است، به این دلیل که بین شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی، اختلاف پیش آمده است. دو تا از این لوایح، چون داخلی بوده، با کمترین اشکال از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام مواجه بوده است. یکی از این‌ها مربوط به قانون پولشویی کشور است و ما حدود ده سال قانون پولشویی داشتیم؛ منتها به دلیل اینکه fatf ظاهرا از دولت جمهوری اسلامی ایران درخواست کرده بود که اصلاح بشود و دولت اصلاحاتی کرده بود، هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، دو سه اشکال بر آن گرفته بود که این را حل وفصل کردیم و الان دو لایحه مربوط به دو کنوانسیون مطرح است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: این دو کنوانسیون به دلیل ابهامات زیادی که در پیرامونش بود، نیاز داشت که هم مجلس شورای اسلامی و هم دولت، حضور بیشتری در جلسات داشته باشند و روسای محترم مجلس و دولت بیایند و مسائلشان را مطرح کنند و به سوالات پاسخ بدهند؛ اما جناب آقای رئیس جمهور در جلسات مجمع شرکت نکردند و لذا ما یازده سوال را ـ که ابهامات اعضای مجمع که بدون پاسخ مانده بود ـ مطرح کردیم و به جناب آقای دکتر روحانی ارائه شد. ایشان هم زحمت کشیدند و هر یازده سوال را به وزارتخانه‌های مربوطه ارائه دادند.

پیرامون لوایح در مجمع بحث‌های کارشناسی در جریان است/ کمیسیون‌های مجمع پاسخ‌های دولت را بررسی می‌کنند/ پیوستن ایران به cft بدون شتابزدگی در حال بررسی است

وی افزود: از یک ماهی که پاسخ این سوالات به دست ما رسیده، کمیسیون‌های مجمع تشخیص را فعال کردیم، مخصوصا کمیسیون مشترک را ـ که از سه کمیسیون "اقتصاد"، "سیاسی، دفاعی و امنیتی"و "حقوقی، قضایی" تشکیل شده، صورت دادیم و امروز سومین جلسه اش را برگزار کردیم. روز شنبه‌ی آینده هم جلسه‌ی چهارم کمیسیون مشترک را خواهیم داشت و از جمله مباحثی که در این رابطه عمدتا مطرح هست، مساله وجود تحریم‌های اقتصادی است.

دکتر رضایی گفت: تعدادی از اعضای مجمع تشخیص این نگرانی را دارند که با وجود تحریم‌های اقتصادی، ممکن است از پیوستن ایران به این کنوانسیون بین المللی سوء استفاده و به معیشت مردم آسیب وارد شود. چون این گروه از اعضای مجمع معتقدند ما همین الان با دور زدن تحریم‌ها اقتصاد کشور را اداره می‌کنیم. اگر این اطلاعاتی که در پیوستن به fatf پالرمو و cft و این تشکیلاتی که وجود دارد بخواهد مورد سوءاستفاده دشمنان و آمریکا قرار بگیرد، قاعدتا مشکلات اقتصادی ما بیشتر خواهد شد. به همین دلیل سوال کرده بودند از دولت که شما برای این چه کار می‌کنید؟

وی افزود: مساله دوم این که بعضی از اعضای دیگر در مجمع، می‌گویند ما نگران این هستیم که ما را در یک دالان و تونل بدون انتها قرار بدهند و این چهل و یک مورد را که ما تصویب بکنیم، بار دیگر توصیه‌های جدیدی برای ما قرار بدهند و باید به آن توصیه‌ها هم عمل کنیم!

دبیر مجمع تشخیص مصلحت گفت: آنها ممکن است ما را پنج، شش سال دنبال خودشان بدوانند و آن امتیاز‌هایی که به کشور‌های دیگر داده اند، به ما ندهند. استدلالشان این است که در آن چیز که fatf برای ایران نوشته است، واژه next step آمده که این معنی را می‌دهد، اگر شما به این چهل توصیه عمل کردید، بعد بیایید درباره مرحله‌ی بعد با یکدیگر صحبت کنیم!

دکتر محسن رضایی گفت: یک گروه از اعضا، الان این را می‌گویند. البته یک گروه دیگر از اعضای مجمع هستند که می‌گویند پوستن ما هیچ ما مشکلی ندارد و الان بین این سه چهار گروه در مجمع تشخیص مصلحت نظام بحث‌های کارشناسی وجود دارد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه یادآور شد: ما امروز ناچار شدیم همه کارشناسان را از وزارت اقتصاد، اطلاعات، امور خارجه دور هم جمع کنیم تا در مورد این اختلاف‌ها با هم بحث کنیم و مباحث همچنان ادامه دارد؛ بنابراین، آنچه ما امروز می‌توانیم اعلام کنیم این است که پیوستن ما به cft در حال بررسی است و ما شتابزدگی را هم به مصلحت نمی‌دانیم.

دکتر رضایی با اشاره به پرهیز مجمع از بررسی شتابزده لوایح گفت: ممکن است کار شتابزده ای که بدون یک تصویر روشن، صورت بگیرد، از سوی اعضای مجمع رد شود که این خود مشکلی ایجاد می‌کند، زیرا قوانینی را که مجمع تصویب می‌کند تا مدت‌ها قابل اصلاح و تغییر نیست و این خود باز مشکلی دیگری را به وجود می‌آورد؛ بنابراین، باید به گونه‌ای مدیریت کنیم که مصالح کشور را در نظر بگیریم و نقاط مبهمی که وجود دارد را برطرف کنیم تا قابل طرح در صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام بشود.

خبرنگار از دکتر رضایی پرسید: فرمودید که شتابزدگی را به مصلحت نمی‌دانید، ولی از طرف گروه مالی اقدام مشترک یک اولتیمانتوم را برای تصویب این لایحه قرار داده که در غیر این صورت ایران در لیست سیاه آن‌ها قرار خواهد گرفت. برآورد شما از اینکه مجمع چه زمانی نظر نهایی خود را اعلام خواهد کرد، چیست؟ و سوال دوم اینکه: موضوعی مطرح شده مبنی بر اینکه پالرمو و cft در شورای عالی امنیت ملی بررسی شود، نظر شما در این مورد چیست؟

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ گفت: مساله‌ این است که تقریباً یک ماه است، حرکت مشکوکی را در داخل و خارج از کشور و مخصوصاً در دبیرخانه fatf می‌بینیم. با وجودی که ما روی میز آن‌ها پرونده‌های زیادی داریم، این‌ها حرف‌هایی را مطرح می‌کنند که ما کلاً مشکوکیم مساله از نظر حقوقی و فنی خارج شده و جنبه سیاسی پیدا کرده است؛ که انشاءالله در آینده روشن خواهد شد، پشت سر این فشار سیاسی چیست.

دکتر محسن رضایی افزود: دلیل ما این است که دولت ۳۹ مورد از ۴۱ توصیه fatf را عمل کرده، ولی دبیرخانه fatf تنها پنج مورد آن‌ها را قبول کرده اند. الان پرونده‌های بسیاری روی میز دبیرخانه fatf در مورد کارکرد‌های مثبت ایران وجود دارد. از فعالیت دولت ایران که فقط پنج مورد را صددرصدی و یازده مورد را هم تا حدی قبول کرده اند، ولی بقیه موارد را نپذیرفته اند. چرا حالا این دو لایحه را مطرح می‌کنند؟ اگر شما واقعاً قصد همکاری با ایران را دارید، ابتدا این پرونده‌ها و توصیه‌های شما که ایران به آن‌ها عمل کرده است، قبول کنید، بعد ایراد بگیرد که چرا ایران آن دو کنوانسیون را معطل کرده است. دوم آنکه شما نمی‌توانید به ما اجبار کنید چرا موضوع را معطل کرده اید؟ شما ابتدا باید ابهامات و سوالات ما را پاسخ و تضمین دهید از این اطلاعات سوءاستفاده نخواهید کرد؛ بنابراین، مسیر مجمع، مسیری کاملاٌ فنی و منطقی است و کارشناسانه در حال بررسی آن هستیم.

دکتر رضایی افزود: کسانی که هیاهو و داد و بیداد می‌کنند، به دنبال وارد کردن آسیب جدی به کشور هستند. مجمع در حال بررسی است و هیچ لحظه خود را از بررسی این موضوع کنار نکشیده است. ما حتی یک روز هم درنگ نداشته ایم. همین جلساتی که بعد از آمدن پاسخ‌های دولت به سوالات مجمع مطرح شده، خود بیانگر این است که مجمع جدی در حال بررسی این موضوع است، اما تاکنون درباره اینکه این لوایح به شورای امنیت داه شود، هیچ گونه تصمیمی گرفته نشده است، چون به لحاظ قانونی باید به تشخیص مصلحت داده شود و تشخیص مصلحت هم در مجمع تشخیص مصلحت است که در حال بررسی است.

دکتر رضایی در پاسخ به این که آیا اینکه برخی از اعضای مجمع، بررسی این موضوع را به رفع تمام تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان موکول کرده اند، صحت دارد، گفت: هم اکنون پیشنهاد یک گروه از اعضای مجمع همین است و شرط ادامه بررسی این لوایح را رفع همه تحریم‌ها عنوان کرده اند که ما پس از رفع تحریم‌ها در مورد این موضوع تصمیم گیری کنیم. الان سه یا چهار گروه در مجمع هستند که کارشناسان می‌آیند و به سوالات اعضای مجمع پاسخ می‌دهند. هر چه پاسخ دولت و کارشناسان واضح‌تر و صریحتر باشد، تصمیم گیری بهتر صورت خواهد گرفت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟