کیانوش رستمی، وزنهبردار تیم ملی ایران در رقابتهای سال ۲۰۱۹ و گزینشی المپیک در قطر، در یک رقابت نزدیک با فارس الباخ قطری در جایگاه دوم قرار گرفت.
به گزارش تابناک ورزشی، رستمی که از سال ۲۰۱۱ موفق به کسب دو عنوان قهرمانی جهان و یک مدال طلا و یک نقره المپیک شده است، از شش حرکت در قطر، پنج حرکت را مهار کرد تا برای اولین بار از رکورد ۴۰۰ کیلوگرم عبور کند. فارس الباخ، وزنهبردار ۲۱ ساله قطری، با ارتقای شخصی رکورد خود توانست با مجموع یک کیلوگرم بیشتر از رستمی صاحب مدال طلا شود.
رستمی در خصوص مسابقات جام قطر به سایت INSIDE THE GAMES گفت: این مسابقه خوب بود و معتقدم میتوانم بهتر از این نیز عمل کنم و وزنههایی را مهار کنم که هیچ ورزشکاری نتواند به آن نزدیک شود. با این وجود، این احتمالاً برای کسب مدال در توکیو نیز کافی نخواهد بود.
مشکل بزرگ رستمی، مربوط به این میشود که او به تنهایی در خانه تمرین میکند و عدم امتیازگیری وی از مرحله دوم گزینشی کار را برای رفتن او به المپیک سخت کرده است. رستمی در مسابقات قهرمانی جهان در تایلند خیلی زود از مسابقات حذف شد. او مشکلی در جدول ثبت رکوردها برایش به وجود آمد و مجبور شد چهار یا پنج دقیقه روی صحنه منتظر بماند، همین امر باعث سردشدن بدن او شد و با ذهنی درگیر به روی تخته رفت. او در این مورد گفت: همه چیز برای من بد بود و این مشکل مسئولان مسابقات قهرمانی جهان بود نه من.
رستمی سپس در ماه اکتبر برای رقابت در مرحله نهایی که آخرین مسابقه گزینشی در مرحله دوم محسوب میشد به سوئیس سفر کرد، جایی که روادید او برای حضور در این رقابتها به موقع دریافت نشد. وی به همین دلیل، فدراسیون وزنهبرداری ایران را در این خصوص مقصر دانست.
ایران میتواند تنها یک وزنهبردار ۹۶ کیلوگرم را به توکیو اعزام کند و رستمی معتقد است فدراسیون از سهراب مرادی قهرمان المپیک و دارنده رکورد جهانی در وزن ۹۴ کیلوگرم طرفداری میکند. این در حالی است که مرادی دچار مصدومیت جدی در ستون فقرات و شانه شده است، اما از آمادگی جسمانی در رقابت برخوردار است. با این وجود مرادی در رقابتهای سوئیس به دلیل نداشتن آمادگی جسمانی، توانست با مهار چند وزنه امتیازات کلیدی و مهمی را بر جای بگذارد.
رستمی تنها کسی نیست که در چنین شرایطی قرار دارد. وزنهبرداران دیگری هم هستند که احتمالا به المپیک نمیرسند. رستمی گفت که این اتفاقات امری عادی است، اما عدم وجود وزنهبرداران برتر در المپیک برای این رشته بد است. مسئولان (IWF) باید بیشتر به این موضوع اهمیت دهند.