به گزارش «تابناک»؛ از صبح امروز جمعه بیستم دی ماه و با ورود موج بارشی تقریبا شدیدی به هرمزگان، بارش شدید باران اغلب نقاط این استان را در برگرفته و بیم سیلاب موجب شده وضعیت آماده باش در دستور کار مدیران قرار گیرد. با این یادآوری که وزش تندبادهای شدید نیز بر شدت نگرانیها افزوده است.
بر این اساس، فعالیتهای دریایی به تعلیق درآمده، بنادر تعطیل شده و تلاش برای حفاظت از قابقها و کشتیها و لنجها در مقابل دریای مواج در دستور کار قرار گرفته است، چون پیش بینیها حکایت از تداوم وضعیت جوی طی دو روز آتی دارد.
این استان به حالت آمادهباش کامل درآمده است، بنادر مسافربری تعطیل شده و هواشناسی هشدار داده که در مناطق دریایی استان، وزش تندبادهای شدید جنوب شرقی، موجب مواج شدن دریا خواهد شد و شرایط ترددهای دریایی ایمن نخواهد بود.
بر اساس اطلاعیه هواشناسی و مدیریت بحران استان هرمزگان، این سامانه بارشی از امروز تا روز یکشنبه ۲۲ دی ماه در استان فعال است و بارندگی و باد شدید همراه با سیلابی شدن رودخانهها و معابر را در پی خواهد داشت. بحران احتمالی که ظاهرا در گام نخست در قشم فعلیت یافته است.
در حالی که بیشتر نقاط استان هرمزگان از شامگاه پنجشنبه، آماج بارانهای موسمی بود، این بارندگیها در قشم رکورد بارندگی کشور را شکست. رئیس هواشناسی قشم در گفتگو با ایسنا، با بیان این مطلب گفت: در ۲۴ ساعت گذشته قشم با ۱۰۱ و ۸ دهم میلیمتر بارندگی، حدود ۱۹ میلیمتر از بیشترین بارندگی استان که در بندرعباس به ثبت رسید فراتر رفت.
محمد کاملی دیرستانی با تاکید بر این که شدت بارش موجب شده بخشهای مختلف و محلات قشم با مشکل جدی مواجه شوند، گفت: امسال، پربارانترین سال قشم در بیست سال گذشته بوده و از ابتدای سال ۴۲۳ و یک دهم میلی متر بارندگی در این جزیره به ثبت رسیده است.
البته بارش ناشی از فعالیت سامانه بارشی اخیر در باقی نقاط استان هرمزگان هم چشمگیر بوده، به گونه ای که بندرعباس ۸۲.۹، رودان ۴۰.۴، سیریک ۳۶.۲، سردشت بشاگرد ۲۸.۸، کیش ۲۳.۷، میناب ۲۳.۲، سیری ۲۰.۸، بستک ۱۸.۵، لاوان ۱۷.۴، قشم فرودگاه ۱۴، جاسک ۱۳.۵، لنگه ۱۲.۷، خمیر ۱۰.۱، پارسیان ۶.۹، حاجی آباد ۷، ابوموسی ۵ میلیمتر بارندگی در ساعات اخیر را تجربه کرده اند.
رویدادی که متاسفانه مفقود شدن جوانی اهل کوخرد شهرستان بستک هم منجر شده که تلاشها برای یافتن وی از روز گذشته در جریان است. درست مشابه تلاشهای امدادگران برای رهایی مردم از آب گرفتگی در محلات قشم و حتی در پیش گرفتن تدابیر ضروری برای جلوگیری از بحرانی شدن اوضاع در این جزیره و دیگر نقاط استان هرمزگان.
بحرانی که برای پرهیز از خطراتش به ساکنین این خطه هشدار داده شده تا از ترددهای غیرضروری پرهیز نمایند و مراقب رودخانه ها، چه انواع دائمی آنها و چه رودهای فصلی باشند، به دریا نزدیک نشوند و حتی در تردد از معابر کم ارتفاع که احتمال آب گرفتگی و سیلابی شدن دارند خودداری کنند؛ هشدارهایی که باید در سطوح بالاتر به مسئولان هم داده شود، به ویژه اگر به یاد آوریم سیلاب نوروزی ۹۸ ابتدا با بارشهای سیل آسا و طغیان برخی رودها در خوزستان خودنمایی کرد، اما جدی گرفته نشد تا در آستانه نوروز در استان گلستان سیلاب مهیب چندین شهر را در بر بگیرد و غرق کند، بعد در شیراز رویدادی مرگبار به وقوع بپیوندد و در نهایت چند استان از جمله لرستان و خوزستان به بحرانی فراگیر و وسیع مبتلا شوند.