مفهوم پیدا و پنهان عدم فروش سیستم دفاع موشکی اس ۴۰۰ به ایران از سوی روسیه

«راسلان پاخاف»، رئیس مرکز مطالعات استراتژیک و تکنولوژیک مسکو معتقد است، خرید چنین تسلیحاتی توسط ایران می‌تواند تنش در منطقه را بالا ببرد. وی می‌گوید، اگر مسکو سیستم دفاع موشکی اس ۴۰۰ را در اختیار ایران قرار دهد، مستقیم چالشی با شرکایش در منطقه آغاز خواهد کرد و اگر این سیستم‌ها را به ایران نفروشد...
کد خبر: ۹۵۴۲۶۲
|
۰۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۰ 25 January 2020
|
97391 بازدید
|
مفهوم پیدا و پنهان عدم فروش سیستم دفاع موشکی اس ۴۰۰ به ایران از سوی روسیه
 
تحریریه تابناک جهان؛ منابع خبری می‌گویند، به دنبال افزایش تنش بین ایران و آمریکا پس از ترور شهید حاج قاسم سلیمانی و متعاقبا حمله موشکی ایران به پایگاه آمریکایی عین الاسد در عراق، مقامات کرملین در حال بررسی ریسک احتمالی فروش سیستم دفاعی موشکی اس ۴۰۰ و اس ۵۰۰ به ایران هستند. این در حالی است که در روسیه تحلیلگران، تحلیل‌های متفاوتی در این باره ارائه کرده اند.

به گزارش «تابناک»؛ برخی سیاستمداران روسی به صراحت معتقدند که روسیه باید در اسرع وقت توافقنامه‌ای با ایران امضا و بر اساس آن سیستم‌های دفاع موشکی اس ۴۰۰ و اس ۵۰۰ را در اختیار ایران قرار دهد. در همین ارتباط «ولادیمیر ژینولوفسکی» رهبر حزب لیبرال دمکرات روسیه می‌گوید: «روسیه باید در اسرع وقت چنین توافقی را با ایران به امضا برساند تا بدین وسیله آسمان ایران را در مقابل هر تجاوزی امن نگه دارد». روسیه البته پیشتر هم فروش تجهیزات نظامی به ایران را در برنامه خود داشته و منتظر است تحریم فروش سلاح به ایران در پاییز سال جاری میلادی بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مللل متحد به سر آید. هواپیمای جنگنده سوخو ۳۰ و همچنین سیستم‌های دفاع موشکی اس ۴۰۰ از مهم‌ترین تجهیزات مورد نیاز ایران از روسیه است.
اهمیت خبر
پس از پایان تحریم فروش سلاح به ایران در پاییز سال جاری میلادی، ایران فرصت مناسبی برای خرید هواپیماهای جنگنده و مدرن سازی سیستم پدافندی خود در اختیار خواهد داشت. مهم ترین گزینه ایران برای خریدهای نظامی روسیه و چین هستند. با وجود این و به ویژه روسیه در فروش سلاح به ایران، همواره ملاحظات عربستان سعودی و رژیم اسرائیل را رعایت کرده است.با وجوداین، مواضع متفاوت و گاه به گاه متناقص مقامات روسیه در قبال ایران، به قصد تاثیرگذاری در تصمیمات مقامات تهران، قابل کتمان نیست. روسیه و ایران در سال های اخیر همکاری های گسترده غیر استراتژیک خود را گسترش داده اند؛ اما این به معنای یکی شدن منافع ایران و روسیه نیست. روسیه در ظاهر همواره مواضعی همسو با ایران در پیش می گیرد، ولی در مجاری دیپلماتیک پیام های دیگری را به ایران منتقل می کند که این پیام ها در برخی مواقع، تصمیم گیری تهران در بعضی موضوعات مهم را سخت و دشوار می کند.

برخی منابع ناشناس به وب سایت المانتیور گفته اند که مذاکرات ایران و روسیه برای انتقال تجهیزات نظامی به ایران در آوریل سال گذشته میلادی و در خلال کنفرانس امنیتی روسیه که توسط وزارت دفاع این کشور برگزار شده، توسعه بیشتری یافته است. امیر حاتمی، وزیر دفاع ایران نیز ماه می، مذاکراتی با مقامات روسی انجام داده است؛ اما بلومبرگ گزارش داده که در آن زمان در روسیه تمایلی برای فروش سیستم دفاع موشکی اس ۴۰۰ به ایران وجود نداشته است.
 
«راسلان پاخاف»، رئیس مرکز مطالعات استراتژیک و تکنولوژیک مسکو معتقد است که خرید چنین تسلیحاتی توسط ایران می‌تواند تنش در منطقه را بالا ببرد. وی می‌گوید، اگر مسکو سیستم دفاع موشکی اس ۴۰۰ را در اختیار ایران قرار دهد، مستقیم چالشی را با شرکایش در منطقه آغاز خواهد کرد و اگر این سیستم‌ها را به ایران نفروشد، به این معناست که مسکو تصمیم گرفته شراکتش را با عربستان سعودی و اسرائیل ادامه دهد و فرصت را برای گفت و گوی بیشتر با ترامپ در نظر داشته باشد. البته نباید فراموش کرد که در ماه ژوئن و در خلال نمایشگاه بین المللی تجهیزات نظامی مسکو، اعلام شد که این کشور آماده است، سیستم دفاع موشکی اس ۴۰۰ را در اختیار ایران قرار دهد.

برخی تحلیلگران دیگر در روسیه بر این باورند، پس از حادثه انهدام هواپیمای مسافربری اوکراین توسط پدافند موشکی تور ایران، همکاری نظامی روسیه به ایران، موجب خواهد شد که فشار‌های بین المللی بر این کشور افرایش یابد. در همین زمینه، «ولادیمیر یلچنکو»، سفیر اوکراین در آمریکا گفته، مقصر این حادثه کسی است که دستور آن شلیک را داده و کسانی که سیستم دفاع موشکی تور را در اختیار ایران قرار داده است. منظور وی در این باره مشخصا روسیه است که به گفته سفیر باید در این زمینه مسئولیت‌های بین المللی خود را بپذیرد.
 
«آندری فلروف» از کارشناسان نظامی روسیه البته می‌گوید، بعید است که روسیه به دنبال بهره برداری از تنش اخیر بین ایران و آمریکا برای فروش تجهیزات نظامی بیشتر به ایران باشد و از سویی خرید سیستم‌های دفاع موشکی اولویت اول ایران نیست؛ چرا که پوشش سراسر ایران برای این کشور مقرون به صرفه نیست و ایران پروژه‌های حیاتی خود را تحت پوشش این سیستم درآورده است.
 
این کارشناس روس معتقد است، شاید همکاری آینده ایران با روسیه در زمینه تربیت اپراتور ماهر و همچنین ارائه خدمات به سیستم‌های موجود باشد که البته با وجود تحصیل بسیاری از دانشجویان کشور‌های دیگر در دانشگاه‌های نظامی روسیه، بعید هم هست به این نیازی باشد. از آنجا که ایران سیستم‌های دفاع موشکی خاص خود را تهیه کرده، بعید است بخواهد با حضور مربیان خارجی، اسرار موجود در این زمینه را به دیگران لو دهد.

برخی دیگر از کارشناسان روسی معتقدند که اولویت اول ایران باید مدرن سازی سیستم دفاع موشکی اش باشد تا دیگر حوادثی مانند انهدام هواپیمای مسافربری اوکراینی پیش نیاید. آنان معتقدند که ایران باید مشخص کند، چه قسمت‌هایی از برنامه نظامی خود را و به چه منظوری می‌خواهد مدرن سازی کند؛ آن زمان روسیه می‌تواند گزینه‌هایی را در اختیار این کشور قرار دهد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۷۹
انتشار یافته: ۵۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۵
یعنی قید اس 400 را بزنیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۵
همیشه روسها از این بازیا درمیارن
ناشناس
|
Switzerland
|
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۵
موشک را ول کنید مردم‌از بیکاری دارن میمیرن
ناشناس
|
Germany
|
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۵
زیربنای سفارت روسیه در تهران چند برابر زیربنای سفارت سابق آمریکا در تهران است!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۵
در معادلات جهانی ارزش اقتصادی یک کشور و استفاده از اون برای معامله پرسود تر با دیگران برای ابر قدرتها وزن و اهمیت کشورها رپ معین میکند و بر هر چیزی اولویت دارد. فراموش نمیشه کرد روسیه هم با روحیه استکباری و استعماری خودش مثل امریکا و چین و اروپا دنبال تنها منافع ملی خودش هست و هیچ تعهدی به ارزشهای انسانی یا اخلاقی ندارد. برداشت اینکه فلان کشور حامی یا شریک لااقل مطمینی برای کشور ماست هست حداقل برای چین و روسیه غلط است و انها فقط دیگر کشورها رو بعنوان منبع تامین مالی خودشون یا بازیگری در اجرای نقشه های خودشون میبینند این ماییم که باید بازی خودمون رو بلد باشیم تا منافع خودمونو ببریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۵
تا دیروز سران عربستان را مسخره می کردیم که گاو شیرده ی ترامپ و آمریکا شده و تجهیزات نظامی فراوانی از این کشور خریداری کرده اند حالا خودمان لحظه شماری می کنیم تا بشویم گاو شیرده ی پوتین و روسیه!!! ایران خودش هم هواپیماهای با کیفیت جنگی می سازد و هم سامانه ضد موشکی باور 373 را طراحی و ساخته است. ما چه نیازی به سامانه اس 400 یا اس 500 داریم که هیچ گزارشی از عملکرد آن در میدان جنگ تا کنون منتشر نشده و احتمال دارد مثل سامانه های دفاعی آمریکایی پاترویوت و ... در میدان عمل کاملا ناکارآمد باشد. حمله به پالایشگاه نفتی عربستان و پایگاه عین الاسد و حملات مقاومت فلسطین به اسرائیل که با انواع سامانه های دفاعی محافظت می شود نشان از ناکارآمدی این سامانه هاست.
پاسخ ها
عرفان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۱
ما چه جنگنده خوبی طراحی کردیم اف ۵ ،۶۰ سال پیشو میگی
ما نیاز مبرم بر نوسازی نیروی هوایی داریم
حداقل ۴۰۰فروند سوخو ۳۰ نیاز داریم یا سوخو ۳۵
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
اولا اینکه باور ۳۷۳ در حد اس ۴۰۰ نیست و ضعیف تره دوما اس ۵۰۰ هنوز ساخته نشده سوم منظور از گاو شیرده اینکه عربستان ی سره نفتشو مثل گاوی که شیر میده میده به امریکا نمیدونی چرا الکی دهنو باز میکنی
عبداله
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۴
حتی پبشرفته ترین کسورها هم یه چیزایی رو تولید نمی کنند وارد می کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۵
هرکی به فکر منافع ملی خودشه طبیعتا. بجز ما
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۹
از این پیام های خنده دار تدهید،ما در ایران خودرو هم می سازیمریالسابقه ما در خودرو سازس بسیار بیش از صتایع نظامی مانند موشک سازی است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۵
ایران دیگر نیازی به این سیستم ها ندارد
خان محمدعلی آقا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۵
خودمون باور۳۷۳ داریم که از اس۵۰۰ هم بهتره
عباسی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۵
روسیه خائن هرگز اس400 را به ایران نخواهد داد .
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟