معاون آموزشی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه ایمنی دانشجویان علوم پزشکی کشور یکی از اصول کاری در وزارت بهداشت است، گفت: تاکنون هیچ سیگنالی وجود ندارد که باید کلاسی تعطیل شود.
به گزارش مهر، دکتر علی اکبر حق دوست در پیامی صوتی خطاب به دانشجویان علوم پزشکی کشور گفت: همانطور که انتظار داشتیم اپیدمی کرونا هم در ایران دیده شد. از گذشته تمهیداتی برای مقابله با آن در وزارت بهداشت داشتیم اما اکنون باید کمربندهایمان را محکم تر ببندیم تا بتوانیم این مشکل را مانند دیگر مشکلات در جامعه رفع کنیم.
وی افزود: متاسفانه اضطرابی که اکنون در جامعه وجود دارد بیشتر از واقعیت ها است. آنچه اکنون به صورت صادقانه بیان می کنم بدون در نظر گرفتن معذوریت و فارغ از پست اجرایی خود و به عنوان یک اپیدمیولوژیست است.
حق دوست یادآور شد: این موضوع بر اساس آخرین اطلاعات پزشکی است که تاکنون از آن اطلاع دارم و ممکن است فردا تغییر کند. اما بر اساس آنچه که تاکنون می دانیم خطر این بیماری نسبت به ترسی که از آن ایجاد شده بسیار ناچیز است. جز در قم در جای دیگری لوکال ترنسمیشن را تا این زمان (زمان اعلام پیام شنبه سوم اسفند ۹۸) نداشتیم اما به این معنی نیست که لوکال ترنسمیشن نخواهیم داشت. هیچ کشوری در دنیا و هیج شهری در ایران از لوکال ترنسمیشن فارغ نخواهد شد. دیر یا زود خواهد آمد.
وی گفت: مهم این است که به گونه ای مدیریت کنیم که همه جا باهم لود شدید مریض نداشته باشیم. آنچه من متوجه شده ام این است که شاخص های انتقال و شاخص های مرگ و میر آن کمتر از آن چیزی است که احتمالا قبلا فکر می کردیم. اگر این ویروس حدود دو سه هفته در قم چرخش داشته و اگر واقعا میزان انتقال آن تا حدودی بوده که فکر می کنیم باید بیشتر از این تعداد مورد بیماری می دیدیم. همین که در شهرهای دیگر کشور لوکال ترنسمیشن ندیده ایم نشان می دهد که به شکلی خودکنترلی وجود دارد و انفجاری رشد نمی کند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: تمام افرادی که در گروه پزشکی گام می گذراند چه رشته پزشکی و چه رشته هایی مانند دندانپزشکی، پرستاری، علوم آزمایشگاهی، خطرات این رشته ها را به جان می پذیرند. در این رشته ها باید ایثارگرانه تر رفتار کرد. وظیفه من به عنوان معاون آموزشی وزارت بهداشت این است که ایمنی دانشجویان علوم پزشکی کشور را به عنوان یکی از اصول کاری خود قرار دهم و اگر خطری وجود دارد سلامتی دانشجویان را با هیچ چیزی معاوضه نکنم.
وی گفت: صادقانه می گویم تاکنون هیچ سیگنالی وجود ندارد که باید کلاسی تعطیل شود و یا برنامه ای متوقف شود. ضمن اینکه این بیماری، بیماری یک روزه یا دو روزه یا یک هفته ای نیست بلکه باید برای چند ماه و سال برنامه ریزی داشته باشیم. اتفاق خاصی هم خدا رو شکر رخ نداده است. اگر در نظر بگیریم که در این فصل حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ بیمار به دلیل عفونت تنفسی جان خود را از دست می دهند و با توجه به میزانی که تاکنون در کشور اعلام شده است، متوجه می شویم که عدد زیادی نیست.
حق دوست تاکید کرد: حتما باید مراقبت کنیم و بی مهابا برخورد نکنیم و در برنامه ریزی های خود بدبینانه عمل کنیم اما دقت داشته باشید که واقعیت نشان می دهد که بیماری کنترل شده و وضعیت غیرعادی نشده است.
وی خطاب به دانشجویان علوم پزشکی گفت: دانشجویان علوم پزشکی به عنوان پیام آوران سلامت وظیفه سنگینی بر عهده دارند. هم خود دانشجویان باید آرام باشند و هم جامعه را آرام کنند. شما دانشجویان هم خودتان احتیاط کنید و هم در عمل به دیگران نشان دهید که چگونه باید نکات ایمنی را رعایت کنند.
معاون وزیر بهداشت یادآور شد: باید کمک کنید تا فشار سنگینی را که مردم ایجاد کرده اند با کمک هم برطرف کنیم. اکنون هجوم بیماران حتی به دلایل سرماخوردگی و آنفلوانزای فصلی را شاهد هستیم. باید به کمک پرستاران و پزشکان بشتابیم و قسمتی از بار این خدمت را به دوش بگیریم. البته در این فرآیند دانشجویان نکات زیادی را فرا می گیرند.
وی خاطرنشان کرد: تاکید می کنم این به این معنی نیست که دانشجویان خودشان را در معرض خطر قرار دهند. اما اگر مورد خطری باشد متولیان امر از جمله رئیس دانشگاه، معاونان درمان و آموزشی دانشگاه حتما لحاظ خواهند کرد و اگر مورد خاصی باشد حتما معاونان وزارتخانه و دانشگاه ها اعلام می کنند. اما خطر آنچنان نیست که احساس کنیم که نیاز به اقدام خاص و ویژه ای داریم. قم البته با سایر نقاط فرق دارد و تدابیر لازم برای آنجا دیده شده است.
حق دوست خطاب به دانشجویان علوم پزشکی یادآور شد: لطفا آرامش خود را حفظ کنید. به شایعاتی که از قول بنده و بقیه در سایت ها ممکن است دیده شود، توجه نکنید. آنچه لازم باشد به صورت صوتی در اختیار دانشجویان قرار می گیرد. امیدوارم به زودی با اطلاعات بیشتری که کسب می کنیم بتوانیم هم بهتر مدیریت کنیم و هم خیالمان راحت تر شود که بیماری قابل کنترل است.