رئیس جمهور با تاکید بر اینکه هیچ تصمیمی برای قرنطینه محل یا شهری مطرح نیست و مردم به شایعات توجه نکنند، اظهار داشت: تصمیم گیری در مورد تعطیلی و یا ایجاد هرگونه محدودیت به خاطر کرونا با ستاد ملی مبارزه با کروناست.
به گزارش «تابناک»؛ حجتالاسلام «حسن روحانی» روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت، تاکید کرد: کرونا نباید به سلاح دشمنان ما برای به تعطیلی کشاندن کار و تولید در کشور تبدیل شود.
متن کامل سخنان رئیس جمهور به این شرح است؛
بسم الله الرحمن الرحیم
میخواهم خدمت مردم بسیار عزیز کشورمان عرض کنم، مثل همه حوادثی که گاه و بی گاه کشور با آن مواجه شده و ملت و دولت در کنار هم و با همکاری و برخورد هماهنگ از آن عبور کردند، مسأله مواجه شدن با ویروس کرونا هم از همین روال پیروی میکند.
خوشبختانه در یکی دو هفته اخیر، تلاشهای بسیار خوبی در کشور هم در بخش پیشگیری و هم در بخش تشخیص و هم در بخش قرنطینه افراد و هم در بخش درمان، انجام گرفته است.
نیازمند یک برخورد عالمانه با این مساله هستیم و باید رفتار تخصصی و جدی داشته باشیم. به همین دلیل هم مسئولیت امر به ستادی واگذار شده که رئیس این ستاد وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است؛ بنابراین، در همه امور، هم از لحاظ آمار و ارقامی که باید به مردم منتقل شود و هم توصیههایی که مردم باید گوش کنند و هم مراکزی که برای تشخیص و درمان وجود دارد، باید متمرکز و بدون توجه به شایعات به سخنان این مرکز توجه شود.
البته برای عبور از این مسأله ممکن است به یک، دو و یا سه هفته زمان نیاز داشته باشیم. گزارشهایی که تا دیشب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا داد، امیدوارکننده بودند.
امروز هم گزارشی دریافت کردم که کیتهای تشخیص را که از خارج و از طریق سازمان بهداشت جهانی (WHO) وارد میکردیم – که البته همچنان به روند آن ادامه میدهیم – توسط متخصصین داخلی ما هم این کیت تولید شده و در حال آزمایش است، همه مراحل اولیه آن مثبت و قابل قبول بوده است و در نهایت ظرف امروز و فردا که به تأیید نهایی رسید، میتوانیم در مدت کوتاهی صدها هزار کیت، حتی میلیونها از این کیت را تولید کنیم و در اختیار همه بیمارستانهای کشور قرار دهیم که مردم خیالشان راحت باشد اگر موردی، شکی و تردیدی وجود دارد به راحتی پزشکان عزیز ما بتوانند به تشخیص نهایی برسند.
البته کاری که انجام میگیرد، یک کار شبانهروزی، دقیق و علمی است. در مجموع روند کاهش مراجعه و پیشرفت در امر درمان را مشاهده میکنیم؛ یعنی اگر ۱۰۰ نفر در روزهای اولیه بستری بودند، از این ۱۰۰ نفر ممکن بود ۷، ۸ نفر از دنیا بروند، امروز این رقم خیلی پایین آمده است. بخاطر اینکه بر این روند مسلط شدیم. هم به روند تشخیص و هم روند درمان مسلط شدیم و این همکاری و هماهنگی را باید ادامه دهیم. دیشب هم تأکید کردم اگر قرار است جایی باید برای یکی، دو روز کمتر و یا بیشتر تعطیل شود، تشخیصاش به عهده این ستاد است؛ نه استاندار، نه فرماندار و نه وزارتخانهای مرجع این تشخیص نیست. یعنی اگر فردی بیمار است، تب دارد و علایم اولیه را دارد، باید مراقبت شود و وارد آن آموزشگاه و دانشگاه نشود. اگر کسی را دیدند و علامتی را دیدند بلافاصله آن را به پزشک منتقل کنند و مراقبتها انجام گیرد.
ما در جامعه هستیم و همه در کنار هم یک خانواده هستیم
البته همانطور که توصیه شده است، جایی که واجب نیست برای حضور ما و رفتن در اجتماعاتی که نیاز و ضروری نیست باید کاهش یابد یا قطع کنیم. همانطور که برخی از برنامهها و فوقبرنامهها را قطع کردند بخاطر اینکه مراقبت بیشتر شود. در مراقبت و در امر بهداشتی نباید کوتاهی کنیم.
وزارتخانهها و دستگاههای تولیدی ما برای اینکه اقلام لازم را در اختیار مردم بگذارند، باید همه توان خودشان را به کار بگیرند.
خوشبختانه در روزهای اخیر نیروی انتظامی و تعزیرات با احتکارکنندگان برخورد خوبی داشتند باز هم این برخوردها باید ادامه پیدا کند و نگذاریم که عدد کوچکی از مردم بخواهند از این امور سوء استفاده کنند تا از این مسأله به خوبی عبور کنیم و مسأله را بتوانیم به پایان برسانیم.
اما مسأله مهمتر از مسأله ویروس کرونا، ویروس ترس و اضطراب و تردید و بیاعتمادی در میان مردم است. این ویروس بدتر از آن ویروس است و نباید در مردم تردید و وحشت و اضطراب ایجاد کنیم این هم ویروسی است.
ویروس آنفلوآنزا هر سال در دنیا میآید و هر سال هم کشته میگیرد. در سالهای اخیر و در آمریکا، آمار نشان میدهد بین ۱۲ هزار در سال تا سالی بوده ۱۰۰ هزار کشته آنفلوآنزا بوده است. آنفلوآنزای مختلف آمده و عدهای هم از بین رفتند.
تلفات کرونا بیشتر از آنفلوآنزا نیست. طبق نظر پزشکها و دیشب هم متخصصین همین را میگفتند البته نوع انتشار، سرایتش ممکن است متفاوت باشد اینها همه درست است. متخصصین باید بیایند و واقعیت را به مردم بگویند و برای مردم توضیح دهند.
اضطراب و ترس مردم در حد لازم باشد و وقتی اضافه میشود، خودش خطرناک است و میتواند مشکلات دیگری را درست کند.
نکته دیگری که میخواهم تأکید کنم، شایعاتی است که در میان مردم وجود دارد که فلان شهر را میخواهند یک ماه و آن محله را یک هفته قرنطینه کنند. چنین چیزیهایی در تصمیمات کشور وجود ندارد. قرنطینه محله و شهر را نداریم. آنچه قرنطینه است، قرنطینه فرد است. یعنی اگر فردی علایم اولیهای داشت این فرد باید قرنطینه شود. مراکز زیادی را هم در تهران پیشبینی کردیم. دیشب اعلام شد، تختهای فراوانی آماده شده است. در شهرستانها هم آماده شده است و نیروهای مسلح نیزگفتند که برای هر گونه کمک آماده هستند؛ بنابراین اگر در مواردی، فردی مشکوک بود و علایمی داشت، فوری در آن مراکز بستری شود و بعد هم مشخص میشود که این دارای این ویروس است یا به سرماخوردگی عادی و آنفلوآنزای دیگری مبتلا شده است و باید مرخص شود؛ بنابراین مردم به این فکر نباشند که فروشگاهی یا شهری بسته میشود و یا قرنطینه عمومی ایجاد میشود.
خدمت مردم عزیز و بزرگوار عرض میکنم همه مواد غذایی، مواد اولیه، حتی شویندهها هم که این روزها مقداری کم بوده در روزهای آینده جبران خواهد شد و در انبارها و ذخایر وجود دارد.
مردم هیچ گونه نگرانی از این نظر نداشته باشند البته همه باید فردی مراقبت کنیم. دستورهای بهداشتی را همانطور که توصیه میشود، مراعات کنیم. صدا و سیما هم به عنوان مرجعی است که باید به مردم آموزش داده و اطلاعات لازم را به مردم دهد.
خدمت مردم این نکته را هم تأکید میکنم، به هیچ عنوان آماری که وجود دارد، نه کم میکنیم نه زیاد و نه بزرگنمایی و نه کوچکنمایی میشود.
دیشب هم تأکید کردم وزارت بهداشت و درمان هر آماری که هست با واقعیت برای مردم گفته شود؛ اگر فردی در سایه این بیماری فوت شده به مردم گفته شود؛ روزانه عدهای به طور طبیعی در همه شهرها فوت میشوند؛ عدهای هم سرماخورده فوت میشوند؛ عدهای آنفلوآنزا گرفته فوت میشوند؛ اینها را پای کرونا نگذاریم؛ اینها عوامل خودش را دارد؛ آنجایی که وزارت بهداشت تشخیص میدهد به خاطر این ویروس کرونا بوده، باید برای مردم بگوید و اعلام کند.
مردم باید کاملاً اعتماد داشته باشند که آمار و ارقام به دقت برای آنها بیان خواهد شد و از این نظر نگرانی نداشته باشند؛ نه از لحاظ شویندهها و مواد غذایی. بحث قرنطینه هم که قرنطینه شهر اساساً نداریم و قرنطینه فردی در جایی است که مشکوک است و از سوی دیگر امکانات لازم در کشور وجود دارد؛ پزشک و متخصصین لازم داریم.
باز هم از پزشکان و پرستاران و کادر بیمارستانی تشکر میکنم، بخاطر آمادگی، حضور، فعالیت و ایثارشان در این روزها که ادامه هم خواهد یافت.
نکتهای که میخواهم تأکید کنم، اینکه کرونا نباید تبدیل به سلاح و اسلحه دشمنان شود؛ آمریکاییها و دشمنان ما در طول این مدت، حدود ۲ سال (۲۱ ماه) که الان گذشته است، با تحریم و تبلیغشان همواره خواستند در این کشور، تولید و فعالیت اقتصادی بخوابد و مردم در رنج قرار بگیرند.
این مسأله ویروس یک بهانه جدیدی دست معاندین نشود که این باعث شود، کار، فعالیت و تولید متوقف شود؛ البته مراقبتهای بهداشتی سر جای خودش است؛ اینجا هم که میآییم جمع میشویم اگر وزارت بهداشت به ما گفت: قبل از ورود به جلسه باید دستمان را با صابون بشوییم این کار را میکنیم؛ یعنی هر چه وزارت بهداشت به ما بگوید انجام میدهیم.
نمیشود دولت را تشکیل ندهیم، مشورت نکنیم، تصویب نکنیم، کار مردم را حل نکنیم. ادارات و همه جا، همه مردم؛ بحمدالله همانطوری که در بیمارستانها که خط مقدم است، پزشکان و پرستاران ایثارگرانه کار میکنند؛ همه مردم، فعالین تولید و کارخانجات همه کار میکنند و این کار باید ادامه پیدا کند.
نباید بگذاریم آمریکا یک ویروس جدیدی را بر ویروس کرونا سوار کند، به نام تعطیلی فعالیتهای اجتماعی و ترس فوقالعاده؛ این توطئهای است که امروز میبینیم و در تبلیغات خارجی هم شما میبینید؛ اخیراً یکی از مسئولین رده بالای آمریکا هم راجع به کرونای ایران حرف میزند؛ خودشان آنجا گرفتار کرونا هستند، خودشان در آمریکا، در آنفلوآنزا ۱۶ هزار کشته دادند و برای خودشان را نمیگویند.
اینجا روی خود را به سمت ایران چرخاندهاند و با مردم ایران صحبت میکنند؛ مردم ایران خودشان هم هشیارند، هم مراقبت میکنند و هم کمک. این ملت، همان ملتی است که در همه روزهای سخت به کمک همدیگر آمدند؛ امروز هم روزی است که باید همدیگر را یاری کنیم و به همدیگر کمک کنیم.
آمار و ارقام اقتصادی در مجموعه ماههای اخیر خوب بوده، نباید بگذاریم این مسأله بر آمار ما تأثیر بگذارد؛ در فعالیت اقتصادی، صنعت، رشد، کشاورزی، تورم، همه آمارها در دو سه ماه اخیر خوب بوده، اگر نگذاریم این تأثیر روانی را در جامعه دشمنان ایجاد کنند یا افرادی که دانایی کافی ندارند و یا افرادی که میخواهند اظهار فضل کنند.
هر کسی میخواهد در این گونه مواقع اظهار فضل بفرماید، مرجع مشخص کردیم، فاضل در کشور زیاد داریم، اما مرجع همین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و مرجع دوم نداریم.
خواهش میکنیم آنچه واقعیت است برای مردم بگویند. نسخه برای کشور نپیچند. آنجا که کشور نسخهاش میپیچد، ستاد ملی ما این مسئولیت را دارد. این تصمیم دولت و تصمیم شورای عالی امنیت ملی است و بر آن مبنا عمل میکنیم و انشاء الله از این مسائل عبور میکنیم و در همین روزها تا آخر سال شاهد افتتاح طرحهای بسیار مهم هستیم و در این مسائل هم کارمان را پیش میبریم.
دیروز هم شما دیدید، بزرگترین هنر معماری، مهندسی و فعالیت ما در ساخت و ساز و عمران را مشاهده کردیم که ۳۲ کیلومتر که یا پل یا تونل است، در شرایط سخت افتتاح شد و آنجا رئیس بنیاد مستضعفان آمد آمار را اعلام کرد. خطاب به من گفت، اول دولت شما این طرح فقط ۱۷ درصد پیشرفت داشته و امروز رسیده به ۱۰۰ درصد یعنی ۸۳ درصد فعالیت در همین ۶ سال انجام گرفته است. علیرغم مشکلات و تحریمهای سختی که داشتیم. انشاء الله باز هم مردم تا آخر سال و اوایل سال آینده خواهند شنید طرحهای بسیار مهمی که افتتاح خواهد شد.
همینجا میخواهم نکتهای را نسبت به بودجه سالانه خدمت نمایندگان عزیز مجلس شورای اسلامی عرض کنم که روزهای پایانی و هفتههای پایانی خدمت خودشان را میگذرانند.
بودجه سالانه برای مردم ما بسیار مهم است. اولاً نمایندگان محترم توجه دارند قبل از اینکه بودجه در دولت مطرح شود ما کلیات بحث را در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه بحث و مطرح و چارچوبی را تصویب کردیم. مقام معظم رهبری آن چارچوب را تأیید کردند بر مبنای آن چارچوب آمدیم در دولت لایحه را تصویب کردیم و خدمت نمایندگان فرستادیم.
نمایندگان ما در کمیسیونهای مختلف و در کمیسیون تلفیق در خدمت نمایندگان بودند و توضیحات را دادند و روال هم همین است. وقتی همه کمیسیونها پیشنهاد میدهند یعنی اصلش را قبول کرده اند که پیشنهاد میدهند. کمیسیون تلفیق هم وقتی اصلاح میکند یعنی اصلش را قبول دارد. پس به طور طبیعی مجلس عملاً پذیرفته که این بودجه، بودجهای درست است. حالا اصلاحات را نیاز میبیند، اصلاح میکند.
خوشحالم که این لایحه با تدبیر نمایندگان محترم و ریاست محترم مجلس به کمیسیون تلفیق برگشت؛ انشاء الله امیدواریم آنها دقتشان را بکنند ما هم در خدمت آنها هستیم تا این لایحه بودجه سریعتر به تصویب برسد برای سال آینده.
من در اینجا هم خدمت مردم و هم خدمت نمایندگان عزیز عرض میکنم ما بودجه را بر مبنای واقعیتها در نظر گرفتیم. ممکن است در یک جایی بحث این باشد که این واقعیت که پیشبینی کردیم، صد در صد تحقق پیدا میکند یا نمیکند، راه جبرانی برایش گذاشتیم و در نظر گرفتیم که اگر این راه به صد در صد نرسید از راه دیگری که ۵۰ درصد داریم استفاده میکنیم آن ۵۰ درصد بشود ۷۰ درصد فرمولهایش در بودجه مشخص است. حواسمان جمع بوده در چه شرایطی داریم این کار را انجام میدهیم.
در بودجه دنبال این بودیم که زندگی مردم، کارمندها و بازنشستههای ما طبق روال انجام بگیرد. با کمکی که میشود در سال آینده انجام داد برای رفاه بیشتر خواستیم مبارزه با فقر را در این لایحه ادامه دهیم. مسأله اشتغال برای ما مهم بوده و بحثی است که در این بودجه مد نظر قرار دادیم.
بخشهای عمرانی کشور برای ما بسیار مهم است که در این بودجه بیش از بودجههای دیگر مورد توجه قرار دادیم. میدانستیم در مسأله نفت اتکا باید کم شود، کمترین اتکا به نفت هم در همین بودجه وجود دارد؛ بنابراین خدمت مردم عزیز عرض میکنم دولت همه زحمت خودش را در این زمینه کشیده، بودجه را آماده کرده و همه روال را طی کرده و حتی جاهایی که لازم بوده مجوزهای لازم را بگیرد، اجازات لازم را گرفته و خدمت مجلس داده است.
از مجلس عزیز هم توقع داریم که انشاء الله این را سریعتر نهایی کند و بودجه تصویب شود، انشاء الله وزیری هم که پیشنهاد میدهیم برای وزارت کشاورزی، آن را هم نمایندگان محترم بررسی میفرمایند و انشاء الله رأی مثبت دهند و کابینه در این زمینه تکمیل شود و بتوانیم کارمان را ادامه دهیم.
نکته آخر بحث سیل است که این روزها، کم و بیش در بعضی از استانها باز صدایش را میشنویم. خدمت مردم عزیز میخواهم عرض کنم که امسال، پیشبینیها خیلی بهتر از پارسال است و آمادگیها خیلی بیشتر از پارسال است.
وزارت نیرو، تنظیم سدها را بهتر از پارسال با احتیاط بیشتری مد نظر قرار داده است. همین هفته قبل که آمار سدها را میدیدم و امروز هم وزیر نیرو توضیح بیشتری داد، همه سدها، گنجایش خوبی دارد؛ بنابراین هر چه این روزها باران بیاید، سدها تابآوری لازم را دارد تا این آبها را پشت خودش جمع کند و هر جا لازم بود رهاسازی به مقداری که لازم است و خسارت به پاییندست نزند، انجام میشود.
ستاد بحران کاملاً آماده است. استاندارها و فرماندارها پای کار هستند. با برخی از استاندارها صحبت کردم آقای وزیر کشور منظم آن را دنبال میکنند و آمادگی کامل وجود دارد.
امیدواریم امسال رحمت خداوند برای ما بیشتر باشد و خسارت احتمالی برای مردم عزیز کمتر باشد. خودمان را برای یک سال بسیار خوب آماده کنیم و انشاء الله خداوند به همه ما توفیق دهد تا خادم بهتری در سال آینده برای مردم باشیم و مردم با تلاش بیشتری کار خودشان را انجام دهند. مردم مطمئن باشند، دولت همه امکان و توانش را برای مهار ویروس کرونا بهکار خواهد گرفت و انشاء الله هر چه سریعتر با کمک مردم از این مشکل هم به حول و قوه الهی عبور خواهیم کرد؛ انشاء الله.
والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.