به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، اکنون که قیمت نفت در نیویورک به پایین ۴۶ دلار در هر بشکه نزول کرده است، همه نگاهها به نشست هفته آینده اوپک خیره شده است. شیوع ویروس کرونا تقاضا برای سوخت در چین را کاهش داده و رشد اقتصاد جهانی را در معرض تهدید قرار داده است اما اعضای گروه اوپک پلاس تاکنون در خصوص واکنش به تحولات اخیر بازار نفت به توافق نرسیدهاند. در حالی که عربستان سعودی خواستار کاهش بیشتر تولید نفت است اما روسیه موضع محتاطانهای اتخاذ کرده و با این پیشنهاد موافق نیست.
به گفته منابع آگاه، شرکت آرامکوی سعودی قصد دارد در مارس به دلیل افت تقاضا، ۵۰۰ هزار بشکه در روز نفت کمتری به چین عرضه کند.
محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک در مصاحبهای در عربستان سعودی که مراسم حج خود را نیمه کاره گذاشت تا به هماهنگی نشست آینده اوپک کمک کند، اظهار کرد: تعهد جدیدی در این گروه برای دستیابی به توافق در خصوص یک اقدام مشترک و خنثی کردن اثرات نوسان شدید در بازار نفت وجود دارد.
این گروه قرار است نشست رسمی خود را در روزهای پنجم و ششم مارس برگزار کند و دستورالعملهای بهداشتی برای کارمندانش در دبیرخانه اوپک در وین و همچنین نمایندگان کشورهای عضو توزیع کرده است.
قیمت کالاها در نتیجه آمار تیره و منفی از تاثیر ویروس مرگبار کرونا، ریزش پیدا کردهاند. علاوه بر ریزش بیش از ۲۰ درصدی قیمت نفت از ابتدای سال ۲۰۲۰ تاکنون، قیمت مس و نیکل هم افت شدید پیدا کرده اند در حالی که شاخص قیمت غله نیز با کاهش ماهانه روبروست. سرمایه گذاران برای فرار از ریسک به خرید طلا روی آوردهاند و همزمان روند کاهش قیمت نفت برنت در روز جمعه ادامه یافت و اکنون از ابتدای هفته تاکنون حدود ۱۲ درصد کاهش نشان میدهد.
روزنامه فایننشیال تایمز به نقل از منابع آگاه گزارش کرد عربستان سعودی مایل است تولیدکنندگان گروه اوپک پلاس شامل روسیه با کاهش گروهی تولید نفت به میزان یک میلیون بشکه در روز موافقت کنند.
اقتصادهای متکی به صادرات انرژی از افت قیمتها تحت فشار قرار دارند اما روسیه در یک ماه گذشته با پیشنهاد عربستان سعودی برای برگزاری نشست اضطراری گروه اوپک پلاس مخالفت و اعلام کرد ترجیح میدهد زمان بیشتری برای تحلیل اوضاع صبر کند. روسیه که اقتصاد متنوع تری دارد می تواند راحتتر از عربستان سعودی افت قیمتهای نفت را تحمل کند.
با این حال الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه اختلاف میان دو کشور را رد و اظهار کرده که از سطح همکاری بسیار راضی است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، دبیرکل اوپک اظهار کرد که شراکت اوپک پلاس از زمان تشکیل خود در اواخر سال ۲۰۱۶، در متوازن کردن بازارهای جهانی نفت موثر بوده است و همچنین به این هدف ادامه خواهد داد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.