شکاف در آمریکا در پی اظهارت متناقض درباره کرونا

وضعیت پیچیده "کرونا" در آمریکا

خبرگزاری‌ ای بی سی آمریکا گزارش داد که اظهارات متضاد اخیر مقامات رسمی کاخ سفید درباره شیوع کروناویروس جدید، موجب شده است تا جامعه آمریکا در مواجهه با این بیماری همه گیر سردرگم شوند. این وضعیت در کنار اظهارات کارشناسان پزشکی، موجی از ناامیدی در خصوص عملکرد دولت در برخورد با این بیماری را به دنبال آورده است. این مسئله همچنین شکاف میان سازمان‌های مستقل و دولتی را به دنبال داشته است.
کد خبر: ۹۶۵۲۰۸
|
۲۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۲ 11 March 2020
|
13003 بازدید
|
۹

 

به گزارش تابناک به نقل از فرارو، با شیوع کرونا ویروس جدید در ایالات متحده، مقامات رسمی کاخ سفید و به طور ویژه دونالد ترامپ، از آمادگی کامل این کشور برای مقابله با این ویروس همه گیر خبر دادند. این مقامات همچنین تاکید داشتند که با در نظر گرفتن پیش بینی‌های لازم، شیوع این ویروس در آمریکا گسترده نخواهد بود. اما در مقابل برخی از کارشناسان عرصه پزشکی در این کشور معتقدند که مقامات سیاسی کاخ سفید درک درستی از بحران‌هایی که چنین بیماری‌های ممکن است ایجاد کنند، ندارند.

خبرگزاری‌ای بی سی نیوز آمریکا، طی گزارشی به بررسی این پیام‌های متضاد از سوی دولت دونالد ترامپ و کارشناسان مستقل پزشکی پرداخته است و اینکه چگونه چنین پیام‌های متضادی ممکن است بر جامعه آمریکا، اثر گذارد.

این سیگنال‌های متضاد هنگامی آغاز شد که روز یکشنبه، «آنتونی فاوسی»، پزشک ارشد بیماری‌های عفونی در انستیتوی ملی بهداشت آمریکا، به افراد مسن و آسیب پذیر هشدار داده شد تا از قرار گرفتن در شلوغی‌های زیاد و انجام سفر‌های طولانی یا سفر‌های دریایی، خودداری کنند. در همین حال یک جراح عمومی به نام «آروم جروم» نیز به عموم مردم هشدار داد که آماده روبه رو شدن با موارد بیشتری از مرگ و میر ناشی از کروناویروس جدید باشند.

اما پیام‌ها در حالی منتشر می‌شد که صبح روز یکشنبه، دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، با تمجید از اقدامات دولت خود در خصوص مواجهه با کروناویروس، در توییتر نوشت که «طرحی کاملاً هماهنگ و خوب تنظیم شده». وی همچنین در این پیام تویتری خود تلاش کرد تا رسانه‌های آمریکایی را به ترویج ناامیدی در جامعه متهم کند و اظهار داشت که این رسانه‌ها «هر کاری انجام می‌دهند تا ما را بد جلوه دهند».

ترامپ همچنین شنبه شب به خبرنگاران گفت که در صدد تعویق انداختن راهپیمایی‌های سیاسی خود-که می‌تواند ۱۵۰۰۰ نفر از شرکت کنندگان در گردهمایی‌ها را در یک جا جمع کند- نیست و در خصوص نزدیک بودن خطر کروناویروس جدید احساس نگرانی نمی‌کند.

منابع متعددی که با وضعیت فعلی کاخ سفید آشنا شده اند، تصدیق می‌کنند که ترامپ در خصوص مسئله شیوع کرونا در آمریکا، به وضوح با دیگر اعضای تیم خود در یک مسیر قرار ندارد. با این حال این منابع همچنین خاطر نشان می‌کنند که راه‌های زیادی نیز برای تغییر لحن عمومی ترامپ در این خصوص وجود ندارد. به گفته یکی از این منابع، یکی از افراد نزدیک به ترامپ، به وی توصیه کرده است که به مقامات بهداشت عمومی اجازه دهند تا نقش برجسته تری نسبت به سیاستمداران، در مبارزه با شیوع کروناویروس بر عهده بگیرند. اما این شخص نزدیک به کاخ سفید اظهار داشت که ترامپ فکر می‌کند که بکارگیری سیاستمداران به او کمک می‌کند تا از نظر سیاسی بتواند آنچه را که در سر دارد، به پیش برد.

یکی از مقامات کاخ سفید در خصوص این وضعیت گفت که این امر باعث شده است تا دست اندرکاران از تلاش‌های خود برای دریافت دستورات جامع‌تر ناامید شوند. دستوراتی که باید برای آماده سازی مردم در مواجهه با مشکلات سخت و احتمالاً تغییرات اساسی در زندگی روزمره آن ها، راه کار‌های لازم را پیش بینی کرده باشد.

ترامپ به طور مداوم خطر شیوع کروناویروس را که تاکنون منجر به کشته شدن ۲۲ نفر در ایالات متحده شده است را پایین آورده و اقدامات برخی از کارشناسان بهداشت عمومی را زیر سؤال برده است. هنگامی که تعداد موارد تایید شده در ایالات متحده در ماه گذشته ۱۵ نفر بود، ترامپ به خبرنگاران گفت که به زودی این تعداد به صفر می‌رسد. وی همچنین پیش بینی کرد که اگرچه موارد گزارش شده در سرتاسر جهان رو به افزایش است، اما این ویروس تا ماه آوریل در آمریکا از بین خواهد رفت.

دیگر مشاوران و دست یاران ارشد ترامپ نیز در انظار عمومی، همین اظهارات رئیس خود را تکرار می‌کنند. روز جمعه، «کلیان کانوی»، مشاور رئیس جمهور، به خبرنگاران گفت که این ویروس «کنترل شده است». در همان روز، «لاری کدلاو»، مشاور ارشد اقتصادی ترامپ گفت که به نظر می‌رسد که این ویروس «نسبتاً کنترل شده است» و «اکثریت قریب به اتفاق آمریکایی‌ها در معرض خطر این ویروس نیستند».

«استفان هان»، کمیسر سازمان غذا و دارو آمریکا، روز شنبه در جمع خبرنگاران در کنار وزیر بهداشت و خدمات انسانی «الکس آزر» در کاخ سفید، حاضر شده و گزارشی را ارائه دادند. با این وجود، هر دو مقام نتوانستند که بگویند چند نفر در ایالات متحده آزمایش شده اند و فقط به این گفته بسنده کردند که ۴۸ ایالت در حال حاضر توانایی بهره گیری از آزمایش‌های تشخیص طبی را دارند.

آزر در پاسخ به این سؤال که چرا رئیس جمهور و معاون رئیس جمهور در اظهارنظر‌های عمومی در صفحات مختلف اجتماعی، حرف‌های متفاوتی درباره آزمایش‌های تشخیص برای عموم می‌زنند، گفت: ترامپ وقتی اعلام کرد که هرکس می‌تواند اقدام به انجام آزمایش تشخیص کرونا کند، از عبارت «محدود» استفاده می‌کند. آزر افزود که: «منظور رئیس جمهور این بود که بگوییم ما مانع این کار نمی‌شویم. وی از آمار و ارقام با خبر است و ما به صورت روزانه، گزارش این بیماری را به اطلاع او می‌رسیم.»

ترامپ اساساً اذعان کرد که در مورد تصمیم گیری هایش درباره شیوع کروناویروس در روز جمعه، دغدغه‌های سیاسی را مد نظر قرار داده است. وی در روز جمعه اظهار داشت که نمی‌خواهد مسافران در یک کشتی کروز دریایی در کالیفرنیا نگه داشته شوند و دوباره به ایالات متحده برگردانده شوند، زیرا او معتقد بود که این اقدام باعث می‌شود تعداد موارد ابتلا به شدت افزایش یابد. ترامپ در این خصوص گفت: «من دوست دارم که این تعداد در همانجا بمانند». «نیازی نیست به خاطر یک کشتی که مقصرش ما نبودیم، تعداد مبتلایان را دو برابر کنیم. این حتی تقصیر افرادی که در آن کشتی هستند نیز نیست. آن‌ها اکثراً آمریکایی هستند؛ بنابراین من شخصاً ترجیح می‌دهم که این افراد در آن کشتی باقی بمانند.»

کاخ سفید اعلام کرد که این هفته میلیون‌ها کیت آزمایش در مقایسه با تعداد پایینی که تاکنون انجام شده است، در دسترس خواهد بود. به دنبال این، «اسکات گوتلیب»، کمیسر سابق سازمان غذا و دارو، روز شنبه هشدار داد که این امر به طرز چشمگیری وضعیت ابتلا در ایالات متحده را تغییر خواهد داد چرا که تا کنون در بیش از نیمی از ایالت‌های آمریکا، این آزمایش‌های تشخیصی انجام نشده است. گوتلیب در توییتر خود نوشت: «ممکن است ما وارد دوره‌ای از شتاب ابتلا به ویروس شویم. کشور می‌تواند تا دو هفته آینده بسیار متفاوت به نظر برسد. اما اکنون باید اقدامات لازم را انجام دهیم تا دامنه و تأثیر ویروس محدود شود. چیز‌هایی وجود دارد که اکنون باید برای کمک به خودمان انجام دهیم».

یک مقام کاخ سفید در این خصوص گفت که ارسال این نوع پیام‌ها نشان می‌دهد که دولت باید از برنامه مبارزه با شیوع کروناویروس خارج شده و امر را به متخصصان عرصه پزشکی واگذار کند. انتشار این پیام‌های متضاد از سوی مقامات سیاسی دولت آمریکا و متخصصان مستقل پزشکی باعث ایجاد سردرگمی و افزایش ناامیدی در میان مردم آمریکا در خصوص مواجهه با کروناویروس جدید شده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۱
کرونا رو آمریکاییها ایجاد کردند
خودشون رو به ظاهر قربانی نشون میدن ولی بدون نگرانی یک دفعه داروش رو رونمایی می کنند.
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۱۸:۱۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۱
تب نداری؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۱
مگه همین کورونا بتونه ترامپ رو کله کنه. الآن بی خیالی طی می کنه. چند وقت دیگه که کورونا مملکتشونو زیر و رو کرد براش بد می شه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۱
شده مثل ایران و تفاوت و تناقص بخش مردمی و بخش حکومت
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۱۸:۱۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۱
البته در اخبار ایران
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۱
وای چه عالی پس فهمیدیم که مسئولای ما تنقض گویی ندارن
ناشناس
|
Germany
|
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۱
شما نمی خواد خبرهای اونور دنیا را بدی. بشین سر جات. خبرهای واقعی همین مملکت را بده!
babi
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۱
شما مملکت خودتو بچسب چکار امریکا داری؟؟؟
ناشناس
|
Japan
|
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۱
وای چقدر ما خوبیم .!!!!!! چرا همش ایرانیها سرشون تو ... بقیه دنیاست . بابا یکم از خاله زنک بازی دست بردارید به فکر ایران باشید
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟