در فاصله کمتر از دو ماه به آغاز کار مجلس یازدهم

رؤسای احتمالی کمیسیون‌های تخصصی پارلمان چه کسانی هستند؟ + اسامی

از خرداد ماه سال جاری که مجلس با چهره‌های عمدتا جدیدتری کار خود را آغاز خواهد کرد، پیش بینی می‌شود، تغییرات اساسی را در ترکیب کمیسیون‌های مجلس شاهد باشیم، تا جایی که می‌توان گفت: شاید فقط کمتر از دو یا سه رئیس کمیسون فعلی که توانسته اند آرای لازم را برای حضور در مجلس یازدهم کسب کنند، کار خود را ادامه بدهند و در مابقی کمیسیون‌ها شاهد حضور چهره‌های جدید خواهیم بود...
کد خبر: ۹۶۸۰۸۰
|
۰۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۹ 25 March 2020
|
32288 بازدید
|
۷

کار مجلس دهم کم کم رو به پایان می‌رود و تا کمتر از دو ماه دیگری شاهد شکل گیری مجلس یازدهمی خواهیم بود که از حیث ترکیب تفاوت معناداری با مجلس فعلی دارد و احتمالا همین تفاوت‌ها نیز تاثیر بسیاری در چیدمان نهایی ریاست، هیات رئیسه و روسای کمیسیون‌های تخصصی خواهد گذاشت.

به گزارش «تابناک»؛ ترکیب مجلس یازدهم نسبت به مجلس دهم بیش از ۷۵ درصد تغییر کرده است و اصلاح طلبان و اعتدالیون نیز سهم بسیار کوچکی را از صندلی‌های پارلمان توانسته اند کسب کنند. از حیث چهره‌های جریان اصولگرا نیز باز هم تفاوت‌ها زیاد است تا جایی که سه گروه اصولگرایان سنتی، نواصولگرایان و جبهه پایداری هریک توانسته اند تعدادی از نفرات خود را راهی مجلس یازدهم کنند و همین موضوع احتمالا در تعیین روسای جدید کمیسیون اه نیز تاثیر بسزایی خواهد داشت.

از خرداد ماه سال جاری که مجلس با چهره‌های عمدتا جدیدتری کار خود را آغاز خواهد کرد، پیش بینی می‌شود، تغییرات اساسی را در ترکیب کمیسیون‌های مجلس شاهد باشیم، تا جایی که می‌توان گفت: شاید فقط کمتر از دو یا سه رئیس کمیسون فعلی که توانسته اند آرای لازم را برای حضور در مجلس یازدهم کسب کنند، کار خود را ادامه بدهند و در مابقی کمیسیون‌ها شاهد حضور چهره‌های جدید خواهیم بود.

رؤسای احتمالی کمیسیون‌های تخصصی پارلمان چه کسانی هستند؟ + اسامی

 اما در انتخاب روسای کمیسیون های تخصصی مجلس یازدهم با توجه به چهره هایی که رأی لازم برای حضور در این مجلس را کسب کرده اند، می توان کاندیداهای مطرح را این گونه نام برد.

کمیسیون آموزش و تحقیقات: محمد مهدی زاهدی و حبیب الله دهمرده

کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، یکی از کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی است. این کمیسیون برای انجام وظایف محوله در محدوده آموزش و پرورش عمومی، آموزش فنی و حرفه‌ای، آموزش عالی، تحقیقات و فناوری تشکیل شده است. مطابق ماده ۳۴، کمیسیون آموزش و تحقیقات برای انجام وظایف محوله در محدوده آموزش و پرورش عمومی، آموزش فنی و حرفه‌ای، آموزش عالی، تحقیقات و فن‌آوری، مطابق ضوابط این آیین‌نامه تشکیل می‌شود. ریاست این کمیسیون در مجلس دهم بر عهده «محمد مهدی زاهدی» بود.

کمیسیون اجتماعی: عبدالرضا مصری و سید مسعود خاتمی

کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، یکی از کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی است. این کمیسیون برای انجام وظایف محوله در محدوده امور اداری و استخدامی، کار، اشتغال، روابط کار و تعاون تشکیل شده است. ریاست این کمیسیون در مجلس دهم بر عهده عبدالرضا عزیزی و سلمان خدادادی بود که هیچ یک از این دو در مجلس یازدهم حضور نخواهند داشت.

کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی : حجت الاسلام مجتبی ذوالنور، محمد باقر قالیباف

کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، یکی از کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی است که برای انجام وظایف محوله در محدودهٔ سیاست و روابط خارجى، دفاع، اطلاعات و امنیت تشکیل شده است. برگزاری جلسات مشترک علنی و محرمانه کمیسیون با مقام‌های عالی‌رتبه وزارت امور خارجه یا دستگاه‌های مسئول در عرصه سیاست خارجی ایران، یکی از ابزارهای دیپلماتیک نمایندگان برای تأثیرگذاری غیرمستقیم بر سیاست خارجی کشور است. در مجلس دهم علاالدین بروجردی، حشمت الله فلاحت پیشه و حجت الاسلام مجتبی ذوالنور ریاست این کمیسیون را بر عهده داشتند که در مجلس یازدهم فقط ذوالنور حضور خواهد داشت.

کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات: محمد مهدی مفتح، حمیدرضا حاجی بابایی و غلامرضا تاجگردون

کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، یکی از کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی است. این کمیسیون برای انجام وظایف محوله در محدوده برنامه، بودجه، نظارت برنامه و بودجه و دیوان محاسبات و امور مالی مجلس و آمار و خدمات عمومی فنی و همچنین نظارت و مراقبت بر اجرای مقررات بودجه و امور مالی مجلس و نحوهٔ هزینه کردن آنها، رسیدگی به عملکرد بودجه سالیانه مجلس و ارائه گزارش آن حداکثر تا پایان شهریور ماه سال بعد جهت چاپ و تفریغ بین نمایندگان و بازرسی و رسیدگی دقیق و نظارت در مورد کلیه اموال و اشیا منقول و غیرمنقول مجلس شورای اسلامی و ارائه گزارش سالیانه جهت چاپ و توزیع بین نمایندگان تشکیل می‌شود. ریاست این کمیسیون در مجلس دهم بر عهده غلامرضا تاجگردون بوده، اما علی رغم رأی آوردن وی، خیلی بعدی به نظر می رسد، کار او در جایگاه ریاست این کمیسیون در مجلس آینده ادامه پیدا کند.

کمیسیون بهداشت و درمان: عبدالحسین روح الامینی و حسین‌علی شهریاری

کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، یکی از کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی است که برای انجام وظایف محوله در محدوده بهداشت و درمان، امداد، بهزیستی، تأمین اجتماعی و بیمه‌های اجتماعی و هلال احمر تشکیل می شود. ریاست این کمیسیون در مجلس دهم بر عهده شهریاری و علی نوبخت حقیقی بود که نوبخت برای حضور در مجلس یازدهم کاندیدا نشد.

 کمیسیون صنایع و معادن: سید مصطفی میرسلیم و رضا تقی  پور

کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی یکی از کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی است. این کمیسیون برای انجام وظایف محوله در محدوده صنایع، پست، مخابرات، معادن، پتروشیمی، صنایع هوافضا و ارتباطات تشکیل می‌شود. ریاست این کمیسیون در مجلس دهم بر عهده عزیز اکبریان نماینده کرج بود که او در مجلس یازدهم حضور ندارد.

کمیسیون اقتصادی: الیاس نادران، سید شمس الدین حسینی و محمدرضا پورابراهیمی

کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یکی از کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی است که برای انجام وظایف محوله در محدوده اقتصاد و دارایی، بازرگانی داخل و بازرگانی خارجی تشکیل می‌شود. در مجلس دهم در برهه ای محمدرضا پورابراهیمی و پس از آن الیاس حضرتی رئیس کمیسیون اقتصادی بودند که حضرتی در مجلس یازدهم حضور نخواهد داشت. شانس پورابراهیمی هم برای تصدی ریاست این کمیسیون در مجلس یازدهم باتوجه به حضور نادران و حسینی بسیار ضعیف است.

کمیسیون عمران: علی نیکزاد، اقبال شاکری و محمدرضا رضایی کوچی

کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی یکی از کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی برای انجام وظایف محوله در محدوده راه و ترابری، مسکن، عمران شهری و عمران روستایی است. هرچند رضایی کوچی که ریاست این کمیسیون را در مجلس دهم بر عهده داشت و اکنون چهارمین دوره نمایندگی اش در مجلس را سپری خواهد کرد، در مجلس یازدهم حضور دارد، با وجود وزیر اسبق راه و شهرسازی و رئیس سابق کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران و البته تخصص رضایی کوچی که پزشکی است، او  شانس ضعیفی برای ریاست دوباره بر این کمیسیون دارد.

 کمیسیون فرهنگی: حجت الاسلام نصرالله پژمان فر و حجت الاسلام مرتضی آقا تهرانی

کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی یکی از کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی است. این کمیسیون برای انجام وظایف محوله در محدوده فرهنگ و هنر، ارشاد و تبلیغات، صدا و سیما و ارتباطات جمعی، تربیت بدنی، جوانان، زنان و خانواده تشکیل می شود. ریاست این کمیسیون در مجلس دهم بر عهده حجج اسلام نصرالله پژمان فر و احمد مازنی و جمشید جعفرپور بود که مازنی و جعفرپور در مجلس یازدهم حضور نخواهند داشت.

کمیسیون قضایی و حقوقی: حجت الاسلام موسی غضنفر آبادی، حجت‌الاسلام سید کاظم موسوی

کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی یکی از کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی است. این کمیسیون برای انجام وظایف محوله در محدوده قضایی و حقوقی تشکیل می‌شود. ریاست این کمیسیون در مجالس نهم و دهم بر عهده اللهیار ملکشاهی بود که او در مجلس یازدهم حضور نخواهد داشت.

کمیسیون سیاست داخلی و شوراها: احمد علیرضابیگی، حجت الاسلام محمدرضا میرتاج الديني

کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور تا پایان مجلس پنجم فعال و دایر بود. این کمیسیون برای انجام وظایف محوله در محدودهٔ سیاست داخلی، شوراها، امور غیر عمرانی شهرداری‌های و ثبت احوال فعال داشت. این در حالی بود که کمیسیون سیاست خارجی نیز در محدودهٔ سیاست خارجی فعال بود. در اواسط مجلس پنجم، راهبرد تدوین آیین‌نامه داخلی جدید به سمت فشرده‌سازی حوزه‌های تخصصی کمیسیون‌ها، کاهش تعداد آنها و ادغام کمیسیون‌های غیرضروری در کمیسیون مرتبط بود. با تغییراتی که در آیین‌نامه داخلی مجلس در ترکیب و حوزه‌های تخصصی کمیسیون‌ها اعمال شد، «کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور» و «کمیسیون سیاست خارجی» در همدیگر ادغام و کمیسیون جدیدی به نام «کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی» تشکیل شد اما از آغاز سال دوم دوره هشتم، «کمیسیون شوراها و امور داخلی» از کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی منفک شد و بار دیگر فعالیت مستقل را آغاز کرد. ریاست این کمیسیون بر عهده امیرخجسته و مدتی هم بر دوش محمدجواد کولیوند بود که این دو در مجلس یازدهم حضور نخواهند داشت.

کمیسیون اصل نودم قانون اساسی: حجت الاسلام سید رضا تقوی و احمد امیر آبادی

کمیسیون اصل نود یکی از کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی است که وظیفه محول شده به مجلس در اصل نودم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را انجام می‌دهد. در اصل نود قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده‌است: «هرکس شکایتی از طرز کار مجلس یا قوه مجریه یا قوه قضائیه داشته باشد، می‌تواند شکایت خود را کتباً به مجلس شورای اسلامی عرضه کند. مجلس موظف است به این شکایات رسیدگی کند و پاسخ کافی دهد و در مواردی که شکایت به قوه مجریه یا قضائیه مربوط است رسیدگی و پاسخ کافی از آنها بخواهد و در مدت متناسب نتیجه را اعلام نماید و در موردی که مربوط به عموم باشد به اطلاع عامه برساند.» ریاست این کمیسیون در مجلس دهم بر عهده داود محمدی نماینده تهران بود که او در ملجس یازدهم حضور ندارد.

کمیسیون انرژی: فریدون عباسی، مالک شریعتی نیاسر، فریدون حسنوند

کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، یکی از کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی است. این کمیسیون برای انجام وظایف محوله در محدوده نفت، گاز، برق، سدها و نیروگاه‌های آبی و برقی، انرژی اتمی و انرژی‌های نو تشکیل شده است. ریاست این کمیسیون در مجلس دهم بر عهده فریدون حسنوند بود که احتمال تصدی دوباره این عنوان در مجلس یازدهم توسط وی ضعیف به نظر می رسد.

آنچه در تعیین ترکیب احتمالی ریاست کمیسیون های تخصصی مجلس یازدهم به چشم می خورد، تغییرات اساسی و جدی است که در این ترکیب شاهد خواهیم بود، همچنین با کنار رفتن چهره ها و افراد نزدیک به «علی لاریجانی» که دوازده سال سکان ریاست مجلس را بر عهده داشت، احتمالا چهره هایی نزدیک به وی که ریاست کمیسیون های تخصصی را بر عهده داشتند و اکنون نیز به مجلس راه یافته اند، از دایره گزینه ها و افراد در معرض انتخاب کنار خواهند رفت؛ شاید جز یکی دو مورد خاص.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۳۲
انتشار یافته: ۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۶
تابی دلت خوشه/ اگه برامون مهم بود میرفتیم رای میدادیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۶
هه هه هه خ خ خ... کلی خندیدیم البته از روی گریه
مجلس فرمایشی دیگه چیه که کله و پاچش چی باشه ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۶
مجلس چه کاره مملکت است که رئیس کمیسیونش باشد چه اهمیتی دارد? چه مشکلی از مردم حل می کنند به جز اینکه هر روز یک مشت دعوای سیاسی بی حاصل راه بیندازند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۶
مهم نیست
چون رای ندادم . هیچ انتظاری هم ندارم.
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۶
قدیما حلوای مرده و پیش پیش تقسیم میکردند
اول برید مجلس بعد برنامه هاتون رو ارایه بدید بعد بر اساس اصلح بدور از عارفات قبیله ای انتخاب مناسب داشته باشید و بدونید ۴ سال در پیشگاه خدا و ملت پاسخگو هستید
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۶
چهره های خوب وقوی وارد این مجلس شدند امید زیادی هست که این مجلس مثل مجلس فعلی نباشه وبتونه دولت را حرکتش بده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۶
به اسامی پیشنهادی توجه کنید،تو این چند سال گذشته هرکاری کردند که دولت نتونه کار کنه،حالا می خوان برا مردم کار کنند؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟