در شرایطی که قرار بود طبق اعلام هیات رییسه مجلس شورای اسلامی، اولین جلسه علنی پارلمان در سال جدید یکشنبه هفته آینده (10 فرودین) برگزار شود این نشست با نامه وزیر بهداشت به عنوان رییس ستاد ملی مبارزه با کرونا به مدت دو هفته به تعویق افتاد.
به گزارش تابناک، بعد از آن که برگزاری جلسات علنی مجلس با توصیه ستاد ملی مبارزه با کرونا از 7 اسفند سال گذشته تعطیل شد هیات رییسه مجلس به دنبال راهکاری برای استمرار تشکیل نشست ها بود.
یکی از این راهکارها برگزاری جلسات مجازی از طریق نرم افزار جدید طراحی شده با کمک بخش فناوری مجلس و وزارت ارتباطات بود که در همین راستا تاکنون دو جلسه مجازی آن هم به صورت آزمایشی یکی در 27 اسفند سال گذشته و دیگری در 5 فرودین سال جدید برگزار شد.
با توجه به برگزاری این جلسات مجازی تصور می شد به خاطر استمرار شیوع کرونا نشست های علنی مجلس شورای اسلامی تا مدت ها به روال سابق برگزار نشود چون حضور پرتعداد نمایندگان در محل برگزاری جلسات پارلمان همان تجمعی است که ستاد ملی مبارزه با کرونا منع کرده است.
به هر حال در این شرایط علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی از برگزاری جلسات علنی مجلس به شیوه قبلی و با پروتکل جدید سخن گفت چون به گفته او اصل بر این است که جلسه در محل پارلمان برگزار شود ولی به دلیل نوع بیماری و مسری بودن آن نحوه چینش نمایندگان در صحن مجلس با پروتکل جدید خواهد بود.
البته لاریجانی این موضوع را هم گفت که اگر به احتمال بسیار اندک و با بروز شرایط حاد امکان برگزاری جلسه فراهم نشد از سیستم ارتباط دوسویه استفاده می شود، سیستمی که مورد آزمایش قرار گرفته، اشکالات آن رفع شده و تقریبا آماده است.
با این صحبت رییس مجلس اکبر رنجبرزاده عضو هیات رییسه مجلس زمان برگزاری اولین جلسه علنی پارلمان در سال جدید را 10 فروردین آن هم با رعایت پروتکل پذیرفته شده از سوی ستاد مبارزه با کرونا اعلام کرد، جلسه ای که قرار است با حضور وزرای کشور و بهداشت و درمان برای بررسی اقدامات انجام شده برای مقابله با کرونا تشکیل شود.
ظاهرا با توجه به مسری بودن این ویروس هیات رییسه با رعایت پروتکل ستاد ملی مبارزه با کرونا تمهیداتی برای جلوگیری از ابتلا نمایندگان به این ویروس اندیشیده که به گفته رنجبرزاده یکی از این تمهیدات نحوه نشستن نمایندگان است به این شکل که آن ها با فاصله یک صندلی در میان در صحن حاضر می شوند، برای کمبود جا هم صندلی در ابتدا و انتهای سالن اضافه می شود که در این شرایط امکان حضور حدود 180 نماینده در محل برگزاری جلسات فراهم است. سایر نمایندگان نیز می توانند در جایگاه تماشاچیان حضور پیدا کنند که برای آن هم تجهیزات لازم در نظر گرفته شده است.
در همین شرایط که هیات رییسه مجلس تمهیدات و پیش بینی های لازم برای برگزاری جلسات علنی به شیوه قبلی را انجام داده است، سعید نمکی وزیر بهداشت در نامه به رییس مجلس شورای اسلامی خواستار تعطیلی جلسات علنی وغیرعلنی مجلس تا دو هفته آتی شد؛ استدلال وزیر بهداشت این است که به دلیل تصویب طرح فاصله گذاری اجتماعی و اعمال محدودیت در ترددهای بین شهری همراه با تعطیلی اکثر مراکز اداری و غیراداری، بازگشایی مجلس علاوه بر مشکلات بهداشتی قبلی با اجرای این طرح هماهنگ نخواهد داشت؛ نمکی این پیشنهاد را هم داده است که به جای برگزاری جلسات حضور مجلس از شیوههای ویدئو کنفرانس ودیگر روشهایی که نیاز به حضور فیزیکی نداشته باشد،استفاده شود.
در پی این نامه اداره کل فرهنگی و روابط عمومی مجلس اعلام کرد که برگزاری جلسه پارلمان در تاریخ یکشنبه، ۱۰ فروردین به تعویق افتاده است.
به نظر می رسد در این وضعیت راهکار باقی مانده برگزاری جلسات مجازی است که آن هم اما و اگرها و ابهامات متعددی دارد، یکی از آن ها چگونگی حضور همزمان نمایندگان در این نشست های مجازی و وجاهت تصمیمات اتخاذ شده در آن است چون در آیین نامه مجلس پیش بینی هایی برای برگزاری این مدل جلسات نشده است.
به نظر می رسد مجلس دهم در آخرین روزهای عمر خود در برزخی قرار گرفته است، از یک سو باید به توصیه های ستاد ملی مبارزه با کرونا برای برگزار نکردن جلسات مجلس تمکین کند و از سوی دیگر باید به انتظارات مردم مبنی بر نقش فعال نمایندگان برای مبارزه با این ویروس منحوس پاسخ دهد.