بیماران تیروئیدی چه نکاتی را رعایت کنند؟

کد خبر: ۹۶۹۸۱۳
|
۱۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۶ 03 April 2020
|
10412 بازدید

یک فوق تخصص بیماری‌های غدد از ارتباط بیماری‌های تیروئیدی با ویروس کرونا گفت.

به گزارش باشگاه خبرنگاران،‌ پوپک اسدی فوق تخصص بیماری های غدد و متابولیسم درباره ویروس کرونا گفت: ویروس کرونای جدید عضوی از خانواده ویروسی کرونا ویریده است که دیگر اعضای آن در سال ۲۰۰۲ به عنوان SARS و در سال ۲۰۱۲ به عنوان MERS شناخته شده اند.

او افزود: این خانواده از ویروس ها ابتدا در بین حیواناتی مانند خفاش شیوع داشته اند و پس از انتقال به انسان بیماری زا شده و سپس از انسان به انسان هم منتقل شدند.

این فوق تخصص بیماری های غدد و متابولیسم اظهار کرد: دوره کمون ویروس کرونا ۲ تا ۱۴ روز است به همین علت احتمال انتقال ویروس از افرادی که ناقل و بی علامت هستند به افراد سالم وجود دارد.

اسدی افزود: علائم کرونا شباهت هایی به بیماری سرماخوردگی و آنفلوانزا دارد ، شروع آن تدریجی است ولی تب و درد عضلانی- مفصلی این بیماری نسبت به آنفلوانزا کمتر (تب کمتر از ۴۰ درجه سانتی گراد) است و معمولا بر خلاف سرماخوردگی فاقد آبریزش بینی و گلودرد هستند. کشندگی این ویروس کمتر از آنفلوانزا بوده ولی شیوع انتقالات آن به علت عدم وجود ایمنی اکتسابی در جامعه بیشتر است.

این فوق تخصص بیماری های غدد و متابولیسم ادامه داد: شایع ترین علائم ویروس کرونا: تب، سرفه های خشک و تنگی نفس است اما با علائم دیگری مانند گلودرد، سردرد، دردهای مفصلی- عضلانی، علائم گوارشی و ... می تواند همراه باشد.

اسدی درباره ارتباط کووید ۱۹ با تیروئید گفت: با توجه به اینکه کووید ۱۹، بیماری جدیدی است و تاکنون هیچ مطالعه ای در خصوص ارتباط بیمارهای تیروئیدی با کووید ۱۹ صورت نگرفته است اما به نظر می رسد در بیماران تیروئیدی ریسک ابتلا به بیماری کووید ۱۹ (کرونا ویروس) افزایش پیدا نکرده است. در ضمن داروهای مصرفی در بیماران تیروئیدی شامل لوتیروکسین، متی مازول، پروپیل تیواوراسیل هستند که در این‌ها منعی برای مصرف وجود ندارد.

اسدی گفت: بیماری های تیروئید انواع مختلفی دارند که شامل کم کاری تیروئید، پر کاری تیروئید و بیماری های التهابی (تیروئیدیت) گفته می شوند و در ایجاد آنها هم عوامل ژنتیکی و هم عوامل محیطی مثل عفونت ها ( عفونت های قارچی، باکتریایی و ویروسی) نقش دارند.

این فوق تخصص بیماری های غدد و متابولیسم اظهار کرد: بیماری های اتوایمیون تیروئید (نظیر هاشیموتو) که طیفی از بیماری های خود ایمنی هستند، به تنهایی ریسک احتمال عفونت کرونا ویروس در آن‌ها بیشتر نخواهد بود مگر اینکه عوامل خطر مانند سن بالای ۶۵ سال، نقص سیستم ایمنی و مصرف کورتون، سابقه سرطان‌ و شیمی درمانی یا سایر بیماری های اتوایمیون، یا بیماری های زمینه ای دیگر مانند بیماری های قلبی، کلیوی، ایدز، ریوی، دیابت، فشار خون در آنها وجود داشته باشد.

اسدی تصریح کرد: همچنین افرادی که بیماری تیروئید دارند و در حال مصرف داروهای کورتونی خصوصا با دز بالا هستند یا بیماری آن‌ها همراه با بیماری های اتوایمیون دیگر نظیر( دیابت، ادیسون و ...) باشد، می تواند ریسک ابتلا به ویروس کرونا را افزایش دهد.

این فوق تخصص بیماری های غدد و متابولیسم درباره راهکارهایی برای جلوگیری بیماران تیروئیدی به ویروس کرونا گفت: یک سری اصول ایمنی، رعایت بهداشت و عدم تماس با افراد آلوده یا مشکوک باید مثل سایرین اجرا شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات