مالکانی که از ترس کرونا خانه اجاره نمی‌دهند

مستأجران در شرایط کرونایی کشور با مشکلات بسیار زیادی از جمله بسته بودن مشاوران املاک و اجازه ندادن جهت بازدید از خانه‌ها روبه‌رو هستند.
کد خبر: ۹۷۱۹۷۵
|
۲۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۰ 12 April 2020
|
13877 بازدید

 

به گزارش تابناک به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها بازار اجاره با توجه به نزدیک شدن فصل جابه‌جایی و همچنین شیوع ویروس کرونا روز به روز نگرانی مستاجران را بیشتر می‌کند این بین مالکانی هم هستند که با اخطار به مستاجران خود و دریافت حکم تخلیه واحدها باعث شده‌اند شرایط پیچیده‌تر شود.

از سوی دیگر بسیاری از ساکنان واحدهای مسکونی اجاره‌ای، اجازه ورود به خانه‌ها جهت بازدید را نمی‌دهند و از طرف دیگر بخش عمده‌ای از مشاوران املاک به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شده که این موضوع نقش موثری در نابسامانی بازار اجاره دارد.

این در حالی است که در سال گذشته بازار اجاره در این روزها با کمبود واحدهای اجاره‌ای و رشد لحظه‌ای قیمت‌ها مواجه بود که با راه‌اندازی کمپین‌های مختلف و همچنین کلید زدن طرح اقدام ملی مسکن کمی به سمت آرامش رفت اما امسال با ایجاد رکود و تعطیلی بسیاری از کسب‌وکارها و همچنین دیر تعیین شدن دستمزد کارگران در سال ۹۹ باعث شد این بازار به سمت نابسامانی، افزایش قیمت و شرایط رکود تورمی برود.

براساس این گزارش با توجه به آنکه نرخ دستمزد کارگران با افزایش ۲۱ درصدی هم‌اکنون به ۲میلیون و ۸۰۰ هزار تومن رسیده و این رشد قیمتی باعث نگرانی بیشتر برای مستاجران شده است چراکه رشد ناچیز قیمتی دستمزد و افزایش بیش از ۳۰ درصدی قیمت‌های اجاره زمینه‌ساز مشکلات بسیاری برای این حوزه می‌شود.

کرونا درب بازار اجاره را هم تخته کرد

شمسایی، مستاجری که در این شرایط صاحبخانه دستور تخلیه واحد مسکونی را به او داده است، با بیان اینکه در این شرایط متاسفانه نه‌تنها صاحبخانه قیمت‌های اجاره را به دلیل متوقف شدن بسیاری از کسب‌وکارها کاهش نداده است، گفت: زمان سر رسید تخلیه واحد مسکونی اواخر فرودین‌ماه بوده اما به دلیل شرایط کرونایی کشور امکان بازدید هیچ واحد مسکونی وجود ندارد؛ بنابراین مشکلات بسیار زیادی برای ما ایجاد شده است.

او ادامه داد: در این شرایط هیچ مالکی اجازه بازدید از واحدهای مسکونی را به ما نمی‌دهد و از سوی دیگر امکان خروج از منزل به دلیل محدودیت‌های که هست وجود ندارد که این اقدام باعث قطع نشدن زنجیره کرونا می‌شود.

این مستاجر در ادامه توضیح داد: بسیاری از مشاوران املاک تعطیل هستند و بنابراین امکان پیدا کردن واحد مسکونی مناسب نیست.

مالکانی که از ترس کرونا خانه اجاره نمی‌دهند


یکی دیگر از مستاجران که در این شرایط با مشکل مواجه شده بود با بیان اینکه بسیاری از مالکان حتی حاضر نیستند پای قرارداد بیایند، افزود: در رسانه‌ها به صورت مداوم می‌گویند صاحبخانه‌ها منصف باشند و اجاره چندین ماه را از مستاجران دریافت نکنند اما برخی صاحبخانه‌ها نه‌تنها این شرایط را اجرا نکردند بلکه حتی حاضر نیستند یک ماه زمان تخلیه را هم به تعویق بیندازند.

این مستاجر در ادامه با بیان اینکه باید دولت در این شرایط بیشتر به فکر مستاجران باشد گفت: امیدوارم ستاد ملی کرونا در این حوزه هرچه زودتر تصمیم‌گیری کند چرا که شرایط در این بخش به ویژه برای مستاجران بسیار دشوار است.

ستاد ملی کرونا فکری به حال بازار مسکن کند


در همین زمینه حسام عقبائی، نائب‌رئیس اول اتحادیه املاک، با بیان اینکه دیر تعیین شدن دستمزد کارگران در این شرایط باعث ایجاد مشکلات بسیار زیادی برای مستاجران شد، گفت: دیر تعیین شدن نرخ دستمزد کارگران و بلاتکلیفی درباره آن باعث شده مالکان و مستإجران نتوانند درباره نرخ آن تصمیم‌گیری کنند.

او ادامه داد: به طور قطع ما بعد از شرایط کرونا با افزایش نرخ اجاره‌ها روبه‌رو خواهیم بود و این رشد قیمتی برابر با نرخ تورم خواهد بود.

عقبایی با بیان اینکه خرید و فروش مسکن بعد از کرونا با رشد نرخ مواجه خواهد بود، افزود: در زمانی که بازار خرید و فروش با افزایش و رشد قیمتی مواجه شود به طور قطع قیمت‌های اجاره هم بالا می رود؛ بنابراین باید در این زمینه تمهیدات لازم در نظر گرفته شود تا مشکلات مستاجران بر طرف شود.

عقبایی با اشاره به کاهش جابه‌جایی مستاجران در روزهای پایانی سال به طور طبیعی گفت: هرساله از بهمن‌ماه به بعد شاهد سیر نزولی جابه‌جایی منازل در کشور هستیم و به ندرت رهن و اجاره انجام می شود چون اسفندماه فصل جابه‌جایی نیست و این موضوع مختص الان نیست و در شرایط عادی هم, چنین است به این خاطر که اغلب جابه‌جایی‌ها در بازه خرداد تا شهریورماه انجام می‌شود.

او ادامه داد: موجران و مستاجران که در این ماه با چنین شرایطی روبرو هستند باید با یکدیگر توافق و تعامل کرده تا به موعد قرارداد خود اضافه کنند چون سود و زیان برای هر دو طرف است.

نایب رئیس اتحادیه املاک اظهار کرد: قانون خاصی برای این موضوع وجود ندارد و در صورتی که از ماه اردیبهشت به بعد مشکل کرونا خاتمه پیدا نکند می تواند برای جا به جایی ها دغدغه مهمی باشد و در آن صورت در مرحله اول دولت باید وارد عمل شود و سپس موجران و مستاجران باید با یکدیگر تعامل لازم را داشته باشند.

مالکان منازل استیجاری حکم تخلیه نگیرید


در ادامه مصطفی قلی خسروی، رئیس اتحادیه املاک کشور، با بیان اینکه در این شرایط اغلب از مالکان انصاف را برای مستاجران خود رعایت نمی‌کنند، گفت: فعلاً هیچ برنامه‌ای برای وضعیت کنونی مستاجران نداریم و تنها راهکاری که در این زمینه در نظر گرفته‌ایم آن است که از مالکان خواهش کنیم که شرایط مستاجران را درک کنند.

او توضیح داد: در این شرایط حتی مالکان هم به خاطر کرونا پای قرارداد نمی‌آیند و حتی با وجود آنکه سعی داشتیم تمامی پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم اما قبول نکرده‌اند.

خسروی گفت: تنها کاری که می توانیم به عنوان بخش خصوصی انجام دهیم این است که از مالکان خواهش کنیم قراردادها را تمدید کنند تا بتوانیم از شرایط عبور کنیم.

رئیس اتحادیه املاک افزود: فعلا نمی‌توانیم برای وضعیت کنونی بازار اجاره نظری دهیم تنها باید منتظر باشیم و ببنیم دولت چه برنامه در نظر خواهد گرفت.

او تاکید کرد: البته برنامه و طرح‌هایی برای این شرایط به دولت ارائه کرده‌ایم که امیدواریم بررسی شود.

همچنین محمود محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی، هم گفت: بررسی‌ها درباره اداره وضعیت کنونی انجام شده و ما امیدواریم هرچه سریع‌تر تمهیدات لازم در این زمینه عملیاتی شود.

او ادامه داد: پیشنهادها درباره وضعیت کنونی بازار اجاره به ستاد ملی مبارزه با کرونا ارائه شده که طی این چند روز امیدوارم به تصویب برسد.

محمودزاده تصریح کرد: با بازگشایی تمامی کارگاه های ساختمانی همزمان با رعایت پروتکل های بهداشتی وضعیت بازار مسکن از جمله خرید وفروش و اجاره بهبود می یابد و با اجرای طرح های مختلف اجازه افزایش قیمت را نخواهیم داد.

براساس این گزارش بازار اجاره به عنوان مهم‌ترین بازار اقتصادی کشور در شرایط کنونی و کرونا یک کشور با حساسیت ها و مشکلات بسیار زیادی از جمله برای مستاجران روبه‌رو شده است بنابراین امیدوارم دولت با در نظر گرفتن تمهیدات لازم و همچنین به تعویق انداختن یک ماهه حکم تخلیه مستاجران بتواند بخش کوچکی از نگرانی‌های این اقشار که بخش عمده ای از آن‌ها در کلان‌شهرها هستند را برطرف کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟