بررسی روابط جهانی در دنیای پسا کرونا

استاد دانشگاه تهران گفت: روابط بین المللی درجهان کنونی دستخوش سیاست های آمریکایی است.
کد خبر: ۹۷۲۰۳۶
|
۲۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۷:۴۱ 13 April 2020
|
10281 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، محمد جمشیدی در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: جهان در سایه کرونا دستخوش تاثیرات بهداشتی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی فراوانی خواهد گرفت.

او ادامه داد: حوزه ژئوپولیتک در بحث کرونا مورد کم لطفی قرار گرفته است زیرا وضعیت ارتباط بین المللی در موضع انتقال و تغییر قرار دارد البته با مطالعه سیاست های دوران اوباما و ترامپ در می یابیم راهبردهای اجرایی آمریکا در تغییر سیاست های جهانی موثر است.

جمشیدی تصریح کرد: نظم بین المللی آمریکا که بیشتر دستخوش چالش های فراوان بود یک نظم شکست خورده محسوب می شود و آمریکا مجبور است هژمونی خود را تغییر دهد.

استاد روابط بین المللی دانشگاه علامه طباطبایی نيز گفت: نظام بین المللی در حال گذراست و از سویی می توان کرونا را کاتالیزور نظام بین المللی آتی نامید.

جلال دهقانی فیروز آبادی ادامه داد: در خصوص جهان پسا کرونایی 3 دیدگاه وجود دارد اول دیدگاه رئالیستی که به عدم وابستگی متقابل میان کشورهای دنیا اشاره دارد تقویت قدرت دولت ها و تقویت قدرت ناسیونالیستي را می توان اساس دیدگاه های بعدی عنوان کرد.

از سوی دیگر کسینجر بعنوان یک نظریه پرداز رئالیست، جهان پسا کرونا را آکنده از بی اعتمادی ملت ها به نظام حاکم آنها میداند. البته او بعنوان یک نظریه پرداز جمهوری خواه امریکايی سعی می کند کمی هم از ترامپ جانب داری کند.

نادر انتصار استاد علوم سیاسی در دانشگاه آلابامای امریکا نيز در ارتباط زنده تصویری با برنامه گفتگوي ويژه خبري گفت: فکر نمی کنم تغییرات چشم گیری در نقش سازمان ملل ،سازمان امنیت و زیر مجموعه های آنها ایجاد شود زیرا سازمان های بین المللی بطور کلی وجود خارجی ندارند، نحوه عملکرد آنها وابسته به حمایت کشورهای وابسته و عضو است.
او به تضعیف تدریجی اتحادیه اروپا اشاره کرد و افزود: اتحادیه اروپا نمی تواند در شرایط پسا کرونا به انسجام پیشین خود برگردد زیرا یکی از کشورهای مهم و تاثیرگذار این اتحادیه به نام انگلیس از آن خارج شده است.

انتصار افزود: اضمحلال تدریجی اروپا در پسا کرونا ادامه خواهد داشت حتی می توان شاهد ادامه شکل گیری ناسیونالیست افراطی در کشورهای حوزه یورو بود.

فیروزآبادی استاد دانشگاه علامه طباطبایی هم با پرداختن به موضوع فروپاشی اتحادیه اروپا گفت: مردم ایتالیا خواهان خروج از اتحادیه اروپا هستند در حالی که نخست وزیر این کشور هم چندان بی میل به این موضوع نیست و اعلام کرد در خصوص این موضوع، بعد از کرونا تصمیم خواهیم گرفت.

وي افزود: به نظر من اگر رفراندوم خروج از اروپا برگزار شود در بسیاری از کشورهای عضو، حتما رای می آورد زیرا بسیاری از کشورها تحت نظام دموکراتیک حکومت می شوند و زیر بار سلطه اتحادیه نخواهند رفت.

جمشیدی به روابط چین و​آمریکا در پسا کرونا پرداخت و گفت: روابط میان این دوکشور بیشتر شبیه دعوای استراتژیک است و این دعوا از دوران اوباما آغاز شد.

محمد صادق الحسینی دیگر کارشناس مسائل سیاسی در ارتباط زنده تصویری با این برنامه گفت: کرونا یک تلنگر بزرگ به اقتصاد جهانی زد و نشان داد که چه میزان چرخه و شبکه عرضه و تقاضای جهانی آسیب پذیر است ترسی که از کرونا در جهان احساس شد مانند ترس بعد از جنگ های جهانی است.

او تصریح کرد: در پسا کرونا، توجه به بهداشت ودرمان رایگان و پرداختن دولت ها به اقتصاد قوی تر خواهد بود و همچنین مدیریت ها جامع و دقیق تر تقویت خواهد شد.

بدون شک وقتی یک بحران جهانی شکل می گیرد راه حل ها هم جهانی خواهد بود و در نتیجه در جهان پسا کرونا شاهد تقویت و قوی شدن دولت های جهان خواهیم بود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟