پیروزی عربستان در جنگ‌نفتی هزینه‌سیاسی خواهد‌داشت

رسانه‌ای فرانسوی در واکنش به سقوط قیمت جهانی نفت نوشت که اگر چه عربستان سعودی با کمک شرایط کرونایی توانست، در جنگ نفتی پیروز شود، ولی در آینده احتمال دارد این جنگ به ضرر ریاض تمام شود و هزینه سیاسی داشته باشد.
کد خبر: ۹۷۳۸۳۶
|
۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۱:۱۹ 22 April 2020
|
13868 بازدید

به گزارش تابناک به نقل از فارس، خبرگزاری فرانسه در مطلبی به تحولات در بازار‌های جهانی نفت اشاره کرد و نوشت که به رغم اینکه عربستان سعودی در جنگ نفتی پیروز شد، ولی ادامه این روند می‌تواند برای این کشور و، ولی عهد آن هزینه‌های سیاسی داشته باشد.

در این مطلب آمده است که عربستان سعودی چه بسا در جنگ نفتی با روسیه پیروز شده است، ولی این مسئله به رغم توافق تاریخی کاهش تولید نفت (اوپک پلاس) منجر به ریزش شدید قیمت نفت خام شد که خود متأثر از ویروس کرونا است.

بر اساس این گزارش، جنگ نفتی سعودی باعث شده است که معاملات آتی نفت خام آمریکا برای اولین بار در تاریخ دیروز دوشنبه به زیر صفر کاهش یابد که افزایش عرضه منجر به بحرانی شدن وضعیت قیمت طلای سیاه شد.

این کاهش قیمت به پایین‌ترین سطح ممکن در چند سال اخیر منجر و به این نتیجه منتهی شده که روسیه و سایر تولید کنندگان نفت به میز گفتگو و توافق برگردند و توافق تاریخی کاهش روزانه نزدیک به ۱۰ میلیون بشکه نفت رقم بخورد.

خبرگزاری فرانسه به نقل از چنزیا بیانکو، کارشناس امور کشور‌های خلیج فارس در اندیشکده «شورای روابط بین‌الملل اروپا» نوشت که به رغم پیروزی عربستان سعودی در جنگ نفت، این کشور به این نتیجه رسیده است که توافق مذکور (اوپک پلاس) ضعیف بوده، و خطراتی در آن وجود دارد و چه‌بسا این توافق دیرتر حاصل شده و این احتمال وجود دارد که ریاض کنترل روند آینده بازار را از دست بدهد.

در ادامه این گزارش به بازار نفت آمریکا اشاره شده است که طی امروز توانست تا حدودی از منطقه قرمز خارج شود، ولی ریزش قیمت نفت آمریکا ضربه مهلکی به صنعت انرژی این کشور زده و چه‌بسا برای سال‌ها تأثیرات آن ادامه داشته باشد.

همین امر باعث شده است که برخی از قانون‌گذاران آمریکایی کاسه را سر عربستان سعودی خالی کنند؛ چرا که ریزش قیمت تولیدکنندگان را به ورطه پرتگاه ورشکستگی سوق خواهد داد.

بر اساس این گزارش، تداوم این روند دونالد ترامپ را بر آن داشته است که در پاسخ به پرسشی درباره نحوه مقابله با این روند، بگوید که ما نفت زیادی داریم و لذا این مسئله (ممانعت از ورود نفت سعودی به آمریکا) را بررسی کنیم.

مطابق گزارش خبرگزاری فرانسه، تحلیلگران می‌گویند سقوط قیمت نفت می‌تواند پیامد‌های گسترده ای، از کاهش درآمد در اقتصاد‌های مبتنی بر انرژی تا رکود جهانی اقتصاد و تأخیر در شروع طرح‌های اکتشاف نفت داشته باشد.

بر این اساس، ضرر اقتصادی در کشور‌های عربی خلیج فارس از جمله عربستان سعودی که بزرگترین تولید کننده نفت در دنیاست، آشکار خواهد بود؛ عربستانی که یک پنجم نفت دنیا را تولید می‌کند و درآمد آن ۷۰ الی ۹۰ درصد به عواید حاصل از فروش نفت وابسته است.

خبرگزاری فرانسه نوشت، این گونه موانع می‌تواند اصلاحات اقتصادی مورد نظر محمد بن سلمان، ولی‌عهد سعودی و حاکم واقعی عربستان سعودی را برباد دهد؛ چرا که او تلاش دارد این کشور را از وابستگی به نفت برهاند.

بر اساس این گزارش، از سال ۲۰۱۴ که کاهش قیمت نفت آغاز شده است، عربستان سعودی هر سال کسری بودجه داشته و برای جبران آن ۱۰۰ میلیارد دلار قرض کرده و مجبور شده است است از ذخایر ارزی خود برای جبران کسری استفاده کند.

به رغم اینکه روسیه و عربستان سعودی بر کاهش هشت و نیم میلیون بشکه در روز به توافق رسیده‌اند، ولی تحلیلگران بر این باورند که اگر قیمت بیش از این نیز پایین برود، کاهش تولید مسئله‌ای ضروری خواهد بود.

خبرگزاری فرانسه در پایان مطلبش به نقل از کارشناس امور کشور‌های خلیج فارس در اندیشکده «شورای روابط بین‌الملل اروپا» می‌نویسد «شاید عربستان سعودی هم‌اکنون از اینکه توانسته است نظر و اراده خود را به کرسی بنشاند، راضی و خشنود باشد، ولی هنوز بازی تمام نشده است و خطرات برای سعودی‌ها بسیار بالاست و چه بسا هزینه‌ای سیاسی داشته باشد و عربستان مجبور شود آن را بپردازد».
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات