چرا پول های بلوکه شده بورس خیال بازگشت ندارد؟

برخی از کاربران در مورخه 1 خرداد اقدام به خرید واحدهای صندوق نمودند اما با پیام لغو از سوی نرم افزارهای کارگزاری ها مواجه شدند. این کاربران دوباره از طریق بانک ها یا نرم افزارهای پرداخت، اقدام به خرید واحدهای صندوق نمودند. هر چند که کاربران کارگزاری ها موفق به خرید واحدهای صندوق از سایر طرق شدند اما پول آن ها همچنان بلوکه باقی مانده است.
کد خبر: ۹۸۰۹۲۲
|
۰۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۵ 27 May 2020
|
77094 بازدید
|

شورای عالی بورس در جلسه مورخه 11 فروردین ماه سال جاری، بر اساس قانون بودجه سال 99 و همچنین به استناد اصل 44 قانون اساسی (خصوصی سازی)، سازوکار اجرایی واگذاری باقیمانده سهام دولتی شرکت های حاضر در بازار سرمایه را تصویب کرد.

به گزارش بورس تابناک، بعد از آن در 16 فروردین ماه، مصوبه ای به این منظور از سوی فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی به اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری ارائه شد. این مصوبه بلافاصله توسط هیات وزیران تایید و تصمیم به واگذاری سهام بسیاری از بنگاه های دولتی کلید خورد.

چگونه می‌توان برای صندوق‌های سرمایه‌گذاری ETF ثبت‌نام کرد؟

در مورخه 14 اردیبهشت ماه 1399، نخستین دوره واگذاری سهام شرکت های دولتی از طریق صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله (ETF) آغاز شد. آخرین مهلت فروش این صندوق ها در ابتدا روز 31 اردیبهشت ماه اعلام شد اما در روز 31 اردیبهشت ماه وزارت اقتصاد این مهلت را تا ساعت 24 روز پنجشنبه مورخه 1 خرداد ماه سال جاری تمدید کرد. وزارت اقتصاد طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: "با توجه به استقبال مردم از واگذاری واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق واسطه‌گری مالی یکم (ETF)، مهلت خرید واحدهای این صندوق را، تا ساعت ۲۴ روز پنج‌شنبه مورخ یکم خرداد ۱۳۹۹ تمدید کرد".

این اولین صندوق ETF دولت بود که با نام صندوق سرمایه گذاری قابل معامله واسطه گری های مالی شناخته می شد. دلیل این نامگذاری سهامی بود که در داخل این صندوق جهت فروش قرار گرفته بود. این صندوق شامل سهام باقیمانده دولت یا شرکت‌های دولتی در شرکت‌های بیمه البرز، بیمه اتکایی امین، بانک‌ صادرات، بانک ملت و بانک تجارت بود.

روش خرید واحدهای این صندوق به دو صورت اعلام شد:

اشخاصی که کد بورسی داشتند می توانستند پذیره ‏نویسی واحدهای این صندوق را از طریق کارگزاری‌های بورس و سامانه‌های آنلاین معاملاتی انجام دهند.

اشخاصی هم که کد بورسی نداشتند می توانستند برای خرید سهام صندوق ETF از طریق بانک‌های ملی، سپه، مسکن، کشاورزی، رفاه کارگران، ملت، تجارت، صادرات و قرض‌الحسنه مهر ایران اقدام به پذیره نویسی کنند. در واقع متقاضیان می‌توانستند به‌صورت غیر حضوری و با مراجعه به درگاه‌ بانک‌های مذکور نسبت به پذیره‌نویسی اقدام کنند و یا به صورت حضوری و با مراجعه به بانک های مذکور این کار را انجام دهند.

به هر صورت، وجود این دو روش برای خرید و پیام لغو سفارشی که از سوی کارگزاری ها برای کاربران ارسال شد باعث شد تا پول برخی از کاربران بلوکه شود و تا لحظه نگارش این متن این پول به حساب آن ها باز نگشته است.

ماجرا از این قرار بود که برخی از کاربران در مورخه 1 خرداد ماه سال جاری اقدام به خرید واحدهای صندوق نمودند اما در کمال تعجب با پیام لغو از سوی نرم افزارهای کارگزاری ها مواجه شدند. برخی از این کاربران دوباره از طریق بانک ها و درگاه های بانکی یا نرم افزارهای پرداخت و یا ارسال سفارش دوباره از طریق کارگزاری ها، اقدام به خرید واحدهای صندوق نمودند. هر چند که بسیاری از کاربران کارگزاری ها موفق به خرید واحدهای صندوق شدند اما پول آن ها همچنان بلوکه باقی مانده است و کارگزاری ها این پول را به حساب آن ها بازگشت نداده اند.

این در حالی است که در 1 خرداد ماه سال جاری روح الله دهقان مدیرعامل مدیریت فناوری بورس تهران طی مصاحبه ای در این خصوص گفت: به دلیل عدم یکپارچگی و وصل نبودن سیستم‌های سفارش‌گیری و انجام خرید این صندوق به یکدیگر، پول این سفارش مشتریان در حساب‌های بورسی بلوکه خواهد بود و امکان برداشت نخواهد داشت. دهقان توضیح داد: پس از اختصاص سفارش به هر کد توسط شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، مبلغ از حساب مشتریان برداشت خواهد شد و چنانچه مشتری از درگاه دیگری اقدام به خرید دارا یکم کرده باشد، مبالغ اضافه به حساب وی بازگردانده می‌شود.

به هر صورت، بسیاری از کاربران هم اکنون با این مشکل مواجه هستند و کسی هم پاسخگوی پرسش آن ها در این زمینه نیست. پول های بلوکه شده آن ها تقریباً یک هفته است که توسط کارگزاری ها آزاد نشده و همچنان کاربران در این زمینه بلاتکلیف هستند.

این اولین تجربه دولت در این زمینه بود و با توجه به اینکه قرار است دولت سهام برخی شرکت های خود در حوزه های "صنایع فلزی و خودرویی" و "پالایشی و پتروشیمی" را از طریق دو صندوق دیگر در ماه های آتی به فروش برساند، بهتر است که هر چه سریعتر در مورد این پول های بلوکه شده چاره ای اندیشیده شود تا مردم برای خرید واحدهای دو صندوق دیگر هم انگیزه کافی را داشته باشند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۴۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۷
مرسی تابناک حرف دل مارو زدی.با این ترفندی که پولمون رو بلاک کردن امروز نتونستیم عرضه اولیه بخریم و خیلی شاکی هستیم و شخصا دیگه اعتمادی به صندوقهای آینده ندارم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۷
اينجا ايران است
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۷
الآن کارگزاری مفید یک هفته است که پول من رو بلوکه کرده، در حالیکه در ابتدا پیام لغو نمایش داد و مجبور شدم از درگاه بانک بخرم. لطفا شما صدای ما باشید.
حامد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۷
من دقیقا این مشکل رو با کارگزاری مفید دارم، نه تونستم از صندوق خرید کنم و دو میلیون تومان هم بلوکه شده که پاسخگو نیستند و میگند دولت خودش بلوکه کرده، ممنون از تابناک بابت انتشار این گزارش
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۷
واقعا ک چه پولی رو تو حسابشون نگه داشتن برای خودشون. جوابگو هم نیستند،.!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۷
من پیگیری کردم کارگزاری بانک ملی گقت پول دست شرکت سمات است (سپرده گذاری مرکزی) و اونا هم بدون اغراق 50 بار زنگ زدن چواب ندادند منشی تلقنی بعد از سر کار گذاشتن ملت میگه"متاسفانه کسی پاسخگوی شما نیست" و تلفن قطع میشه
1- منشی تلفنی فهمیده مسی به ما جواب نمیده ما نفهمیدیم و پول بی زبون رو دست اینها دادیم
2- کسی که دو خط کد بلد نیست بنویسه چطوری می خواد میلیاردها تومان ثرون مردم رو مدیریت کنه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۷
ممنون که مشکل ما رو پیگیری میکنید
حامد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۸
خب اينم يه جور راهزني اينترنتي هستش
Javad
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۸
سلام من دوبار از کارگذاری خرید کردم هم برای خودن هم خانومم بعد هر دو لغو سفارش شد و پولی بلوکه نبود و رفتم از طریق درگاه بانک خرید کردم که متاسفانه دیدم پول دوبار خزیدم هم تو کارگزاری بلوکه هست و همچنین خرید بانک هم پول برداشته شد و به مسئول بانک وسامانه سمات تماس گرفتم بانک که هیچ نمیدونست کارگزاری اطلاع نداشت چی میشه و مسئول سمات هم گفت هنوز چیزی نیامده و اعلام نشده و من بلاتکلیفم
برخورد مسئول سمات بسیار خوب و خوشرفتار بود و از چنین شخصی که نمیدانم کیست باید تقدیر شود
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۲
احتمالا در حال حاضر دولت از پول های بلوکه شده، داره برای جبران کسری بودجه استفاده می‌کنه و این عرضه etf هم از اول برنامه ریزی شده بود برای بلوکه کردن پول مردم. بهترین پوشش عنوان مشکل نرم افزاریه. هیچ جایی هم که بصورت مستقیم این مسأله رو گردن نمیگیره. کارگزاری توپو میندازه تو زمین دولت ، دولت بجای دیگه پاس می ده. کلا کسی که دستش به دولت نمی‌رسه چه برسه به زیر مجموعه هاش. یکسری از مردم هم که اطلاعات کمی دارن، مات و مبهوت نمیدونن چکار باید بکنن.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟