قانون ۳۰ درصدی صداوسیما برای پرداخت به باشگاه‌های بی پول زیر ذره بین تابناک

کل سهم هر باشگاه لیگ برتری از حق پخش تلویزیونی: قرارداد یک بازیکن! / آیا فوتبال این صدقه را قبول می‌کند؟

طبق گفته مدیران فعلی سازمان لیگ، در بهترین شرایط یک تا ۱.۵ میلیارد تومان سهم باشگاه‌ها از درآمد حق پخش تلویزیونی در فصل آینده خواهد بود که در برابر هزینه‌های جاری باشگاه‌ها که روز به روز در حال افزایش است، شبیه شوخی و صدقه است. آیا فوتبال زیر بار این ارقام عجیب خواهد رفت؟
کد خبر: ۹۸۵۹۸۷
|
۰۳ تير ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۰ 23 June 2020
|
30873 بازدید
|

طبق اعلام اولیه یکی از مدیران سازمان لیگ، فصل آینده صداوسیما ۳۰درصد از درآمد‌های خود به هنگام پخش برنامه‌های ورزشی را به وزارت ورزش اختصاص خواهد داد اما پولی که به فوتبالی ها می رسد، بسیار کمتر از نیاز و توقع باشگاه های لیگ برتری است.

بیش از ۹۰ درصد درآمد و بیننده تلویزیون برای مسابقات ورزشی، متعلق به رشته فوتبال است

به گزارش «تابناک ورزشی»؛ با اینکه بیش از ۹۰ درصد درآمد و بیننده تلویزیون برای مسابقات ورزشی، متعلق به رشته فوتبال است، طبق شنیده ها، وزارت ورزش و جوانان می خواهد درآمد واریز شده از سوی صداوسیما را بین فدراسیون‌های مختلف ورزشی حتی ضعیف ترین رشته ها که پخش تلویزیونی قابل توجهی ندارند، تقسیم کند.

همین یک سال پیش بود که نمایندگان فیفا با حضور در ایران و اطلاع از برقرار نبودن قرارداد حق پخش، خواهان احیای این درآمد و گزارش دقیق در این زمینه شدند. آنها برای اجرای این برنامه در بازی های لیگ برتر تاکید کردند و اذعان داشتند از این پس برنامه های فدراسیون های ملی مستقل رصد خواهد شد و مورد حمایت فیفا خواهد بود.

حالا صادق درودگر، که رییس سازمان اقتصادی فدراسیون فوتبال خوانده شده و چنین نهادی وجود خارجی در تشکیلات این نهاد ندارد و فیفا هم هیچ نامی از چنین سازمانی نیاورده است ـ در پاسخ به این که پیش بینی می‌کند چه میزان از این درآمد به فدراسیون فوتبال اختصاص یابد، به رسانه ها گفت: «به نظر می‌رسد حداکثر پولی که بابت حق پخش از سوی وزارت ورزش و جوانان به فدراسیون فوتبال داده شود، ۲۰ تا ۳۰ میلیارد تومان است.»

کل سهم هرباشگاه لیگ برتری از حق پخش تلویزیونی: قرارداد یک بازیکن! / آیا فوتبال این صدقه را قبول می‌کند؟

شانزده تیم در بازی‌های لیگ برتر ایران حضور دارند که در بهترین شرایط با حداکثر واریز پول برآورد شده، یک تا ۱.۵ میلیارد تومان سهم باشگاه‌ها از درآمد حق پخش در فصل آینده خواهد شد. پولی بسیار ناچیز که حتی در برخی موارد، هزینه دستمزد یک مربی یا بازیکن لیگ برتری نمی‌شود. این مبلغ در برابر هزینه‌های جاری باشگاه ـ که هر روز رو به افزایش است ـ قابل ملاحظه نیست. تازه این سرنوشت مهمترین منبع درآمدی فوتبال باشگاهی در دنیاست که آرزوی تحققش می‌رود و هنوز اجرایی نشده! سایر منابع درآمدزایی هم وضع بهتری ندارند.

درآمد فدراسیون فوتبال از تبلیغات محیطی هم عدد دندان گردی برای باشگاه‌ها نیست؛ طوری که زنوزی، مالک باشگاه تراکتور در مصاحبه‌ای گفته بود این فصل ۳۵۰ میلیون تومان از سوی فدراسیون فوتبال به حساب باشگاه تراکتور واریز شده که واقعا جای تعجب دارد. فدراسیون فوتبال حق باشگاه‌ها را چطور واگذار کرده که این ارقام بسیار نازل نصیب تیم‌ها شده است؟ چرا نمی‌گذارند باشگاه‌ها راسا برای کسب درآمد از این ناحیه اقدام کنند؟

در فوتبال حرفه‌ای روز دنیا، بیش از ۵۰درصد هزینه باشگاه‌ها را حق پخش تلویزیونی تامین می‌کند و کنفدراسیون فوتبال آسیا هم روی این جداول مالی تاکید دارد، اما در ایران به نظر می‌رسد، آماری خلاف واقع به کنفدراسیون آسیا ارسال می‌شود و وجود تلویزیون حکومتی و دولتی باعث شده تا فوتبال نتواند درآمد و حق واقعی اش را استیفا کند. البته در این میان حضور مدیران بی کفایت طی دوره‌های مختلف فدراسیون هم نقش بسیار مهمی در راه عقب ماندگی و مغفول ماندن حقوق مسلم فوتبال کشور داشته است.

بلیت فروشی لیگ ایران هم مدت هاست در کش و قوس شرکت‌ها و نهاد‌های مختلف گیر افتاده و معلوم نیست دقیقا چرا پول و درآمد بلیت فروشی برای تیم‌ها کامل محقق نمی‌شود. حتی تیم‌های پرتماشاگر‌تر لیگ ایران هم در این مورد دچار ضعف‌های اساسی هستند و بخش چشمگیری از درآمدشان را نهاد‌های بی ربط می‌برند.

پیش از ورود مهدی تاج به سازمان لیگ، فوتبال باشگاهی ایران، حق پخش حدود ۲۰ میلیارد تومانی در سال از صداوسیما دریافت می‌کرد، اما با تغییر مدیریت در رسانه ملی و آمدن تاج این منبع درآمدی طی یک دو فصل کاملا صفر شد. حالا پس از نزدیک به هفت سال گفته می‌شود که می‌خواهند همان ۲۰ تا ۳۰ میلیارد را به فوتبال بدهند که با صدقه فرقی نمی‌کند. میزان درآمد‌های صداوسیما از محل پخش فوتبال، فراتر از چیزی است که با این ارقام حق باشگاه‌های لیگ برتری ادا شود. در ضمن هنوز هیچ سهمی برای تیم‌های لیگ یکی در نظر گرفته نشده؟! تیم‌هایی که بعضا برای پخش بازی‌هایشان از شبکه استانی یا کانال‌های اقماری سیما، پول هم پرداخت می‌کنند!

به نظر می‌رسد لبخند فوتبالی‌ها با شنیدن این ارقام خیلی زود بر لبانشان خشک شود و معلوم نیست با این فدراسیون بحران زده و بدون رییس چه شخصی می‌خواهد، پول و حق واقعی فوتبال را از صداوسیما بگیرد؟

پیش از این، تابناک نگرانی بابت نحوه محاسبه ۳۰ درصدی که مجلس به عنوان حق پخش مقرر کرده را اعلام نموده بود. صداوسیما این پول را چگونه محاسبه می‌کند؟

گفتنی است، با تصویب قانونی از سوی مجلس در اسفندماه مقرر شد، از این پس ۳۰درصد از درآمد‌های تلویزیون ایران به هنگام پخش زنده برنامه‌های ورزشی به وزارت ورزش اختصاص یابد.

کل سهم هرباشگاه لیگ برتری از حق پخش تلویزیونی: قرارداد یک بازیکن! / آیا فوتبال این صدقه را قبول می‌کند؟

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۲
محمد نصیری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۳
عایدی فوتبال برای کشور جز فلج کردن کشور و پولشویی چیز دیگری نمیباشد بهتر است نمایندگان و دولت فوتبال را جمع کنند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۶
وقتی حقوق یه کارگر 2 میلیون تومان هست خجالت نمی کشید همچین مقاله ای می نویسید. و از هزینه های گزاف فوتبال صحبت می کنید اول اینکه فوتبال ما حرفه ای نیست و هیچ کار ما حرفه ای نیست دوم مگه فوتبال ما بجز فساد رانت رشوه و هزار. عیب دیگه چی داره که باید براش از جیب فقرا هزینه. بشه
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۳
این تیم های فکستنی فوتبال همین قدر هم از سرشون زیاده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۶
تلویزیون که دولت یه تیم های فوتبال هم دولت یه. حق پخش هم دولتی.
هدفتون از نوشتن این مقاله چی بود
خويي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۴
هيچ كجاي دنيا اين تعداد كانال تلويزيوني بودجه دولتي نميگيرند تنها راهكار باشگاهها كانالهاي خصوصي يا اشترك اينترنتي ميباشد صداوسيماي ايران اندازه يك ارتش نيرو دارد متاسفانه كل كانالها شبيه هم هستند بي كيفيت ترين تصاوير در اين عصر تكنو لوژي با بي محتواترين برنامه ها
پوری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۴
تابی جون نگران نباش، باشه؟!؟!
ناشناس
|
United States of America
|
۲۰:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۴
از شتر پرسیدن چرا پشتت کج است؟ گفت، کجام راست است که پشتم راست باشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۴
همون بهتر یک تومان هم به این فوتبال مریض ندهند؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۵
حقوق ها و پرداخت ها در فوتبال دولتی ایران با شرایط اقتصادی ایران اصلا همخوانی ندارد. تنها توجیه آن، فساد ر بسیار گسترده است.
سپیده طاهری
|
Norway
|
۲۲:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
این فوتبال دولتی را درش را تخته کنید، چرا از بیت المال برای یک عده خاص هزینه میشود، اونم این ارقام؟
سپیده طاهری
|
Norway
|
۲۲:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
تنها جایی که باید از بیت المال برای ورزش هزینه کرد فقط ورزش های همگانیه، والسلام.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۲
برای فیلمها و سریالهای دستوری و بدون محتوا مبالغ بسیاری هزینه میشود . همین الان هم پر بیننده ترین برنامه های تلویزیون پخش فوتبال است که درامد بسیاری از تبلیغات هم نصیب صدا و سیما میشود
پرسپولیس و استقلال طرفداران بسیاری دارندکه صدا و سیما از کنار آنها درامد زیادی دارند اما هردوتیم از این حق طبیعی خود محرومند . پرسپولیس دو بار به فینال اسیا رفته و حمایت در خوری نمیشود . استقلال هم یکی از دو تیم برتر ایران است اما متاسفانه از این تیم هم حمایتی در خور این تیم نمیشود . بازیهای پرسپولیس و استقلال بیشترین بیننده تلویزیونی متاسفانه تماشاگران تیم های پرطرفدار مثل پرسپولیس و استقلال با هم متحد نیستند . حتی مدیران و مربیان این تیم ها هم باید متحد شوند تا این حق خودرا بگیرند . فوتبال یک صنعت است و در تمام دنیا بیشترین گردش های مالی را دارد . متاسفانه در ایران نه حق پخش و نه کپی رایت برای فروش پیراهن رعایت نمیشود . حتی پاداش های تورنمنتها هم به دلیل تحریمها قابل استفاده نیست
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟