به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، دفتر شبکه خبری انبیسی در سندیگو صبح روز پنجشنبه به وقت محلی گزارش داد که آتشسوزی در ناو رزمی آبی-خاکی بونهوم ریچارد با وجود گذشت بیش از ۴ شبانهروز از آغاز حادثه همچنان ادامه دارد و تلاشهای بیش از ۴۰۰ ملوان نیروی دریایی و آتشنشان غیرنظامی برای مهار آتش تاکنون بینتیجه بوده است.
تلاش برای مهار آتشسوزی بزرگ در ناو بونهوم ریچارد در حالی از ساعتی پیش وارد پنجمین روز خود شده است که به گفته مقامات نیروی دریایی آمریکا تاکنون ۶۳ نفر شامل ۴۰ ملوان نیروی دریایی و ۲۳ آتشنشان غیرنظامی در جریان این آتشسوزی مجروح شدهاند؛ هرچند نیروی دریایی آمریکا ادعا میکند که جراحات هیچیک از این افراد جدی نبوده و همه آنها از بیمارستان ترخیص شدهاند.
چهارشنبه شب (به وقت محلی) منابع خبری گزارش دادند که کلیه نیروهای نظامی و آتشنشانی مستقر در عرشه ناو بونهوم ریچارد برای ساعاتی از این ناو خارج شدهاند. متعاقباً نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که این تصمیم به دلیل اینکه ناو بونهوم ریچارد بر اثر استفاده از حجم عظیمی از آب برای مهار آتش کج شده و در خطر غرق شدن بوده است، اتخاذ شده و ساعاتی بعد با عادی شدن وضعیت نیروهای نظامی و آتشنشانان به عرشه ناو بازگشتهاند.
با توجه به آلودگی شدیدی که بر اثر آتشسوزی در ناو بونهوم ریچارد در مناطق اطراف پایگاه دریایی سندیگو ایجاد شده، «کوین فالکانر» شهردار سندیگو از ساکنان این مناطق خواسته است که خانههای خود را ترک کرده و برای مدت دو روز در هتل مستقر شوند.
صبح روز یکشنبه (بهوقت محلی) نیروی دریایی آمریکا از بروز حادثه در ناو آبی ــ خاکی «یواساس بونهوم ریچارد» که در نزدیکی سواحل پایگاه دریایی سندیگو لنگر انداخته بود، خبر دادند.
حادثه آتشسوزی در این ناو جنگی آمریکایی که حوالی ساعت ۸:۳۰ صبح بهوقت محلی رخ داد، موجب شد ۲ کشتی جنگی دیگر مجبور به ترک پایگاه دریایی سندیگو شوند.
در حالی که با وجود گذشت بیش از ۷۲ ساعت از زمان وقوع حادثه، آتشسوزی هنوز مهار نشده و ناو بونهوم ریچارد هنوز در حال سوختن است. نیروی دریایی آمریکا نیز هنوز علت دقیقی را برای این حادثه اعلام نکرده است. منابع آگاه در نیروی دریایی آمریکا ساعاتی پس از آغاز آتشسوزی در ناو بونهوم ریچارد اعلام کردند که این آتشسوزی ممکن است تا چند روز نیز ادامه پیدا کند.
برخی کارشناسان نظامی آمریکایی بر این باورند که شانس زیادی برای نجات ناو بونهوم ریچارد وجود ندارد. به گفته آنها حتی اگر ناو بونهوم ریچارد از این آتشسوزی عظیم نجات پیدا کند، بازگشت آن به شرایط عملیاتی مدتی بهطول خواهد انجامید و نیروی دریایی آمریکا قادر نخواهد بود در عملیاتهای پیشِرو از آن استفاده کند.
بهگفته «برایان مکگراث» از فرماندهان بازنشسته نیروی دریایی آمریکا، از دست دادن چنین ناو بزرگی که بهتازگی عملیات تعمیر و ارتقای تجهیزات را پشتسر گذاشته بود، حتی برای مدتی کوتاه نیز ضایعه بزرگی برای نیروی دریایی آمریکا قلمداد میشود.
اگر تلاشها برای نجات ناو حادثهدیده بونهوم ریچارد شکست بخورد، یکی از بزرگترین خسارات واردشده به نیروی دریایی آمریکا (از لحاظ اندازه و تناژ) به ثبت خواهد رسید. این ناو غولپیکر ۸۴۴ فوت (بیش از ۲۵۰ متر) طول و ۴۰ هزار تن وزن دارد. ناو لکسیگتون که در جریان جنگ جهانی دوم غرق شد، ۸۸۸ فوت طول و ۴۷ هزار تن وزن داشت.