برخورد آدمها با کفیر ناری برای اولین بار خیلی جالب است. بعضیها که به توصیهی روش باز کردن بطری آن دقت نمیکنند، از میزان کف و سرریز آن تعجب میکنند. بعضیها هم به اشتباه آن را دوغ کفیر مینامند. بعضیها عاشق طعمش میشوند ولی بعضی فقط به خاطر سلامتی آن را مینوشند. در این مطلب به چند حقیقت جالب در مورد این محصول جدید کاله میپردازیم.
کفیر محصول جدیدی در بازار ایران و حتی در بین محصولات شرکت کاله نیست. اما چیزی که باعث به عبارتی گُل کردن آن در بازار شده دو چیز است: اول کرونا که باعث شده مردم بیشتر سراغ محصولات سلامتیبخش همچون کفیر بروند، دوم برند جدید «کفیر ناری» که محصولات نوشیدنی و ماست کفیر کاله، با این برند جدید به بازار عرضه شدهاند.
در زمینهی تفاوت دوغ و نوشیدنی کفیر باید گفت که دوغ یک نوشیدنی از ترکیب ماست و آب است، اما نوشیدنی کفیر از ترکیب شیر و قارچ کفیر تهیه میشود. در واقع باید آن را همان «نوشیدنی کفیر ناری» نامید. حالا چرا طعم شیر نمیدهد؟ به خاطر قارچ کفیر است که در واقع یک سری باکتریهای پروبیوتیک زنده هستند که در فرآیند تخمیری با شیر، ترکیب و طعم آن را تغییر میدهند. گفتیم باکتری زنده؛ این یعنی اینکه هرچه از زمان فعل و انفعال باکتری با شیر بگذرد، تخمیر بیشتر شده و طعم آن تندتر و کف آن هم بیشتر میشود.
جواب خیلی ساده «نه» است. هیچ گازی برای گازدار کردن کفیر ناری استفاده نمیشود. همانطور که در بالا گفته شد، فرآیند طبیعی تخمیر و فعلوانفعلات شیمیایی کفیر با شیر است که باعث این حجم زیاد گاز میشود که هرچه بیشتر از عمرش بگذرد بیشتر هم میشود. برای همین است که شرکت کاله روی بستههای کفیر ناری، یک راهنمای جالب برای طرز سرو کردن کفیر به صورت تصویری ترسیم کرده تا همهی مهمانان در لیوانهایشان هم کفِ کفیر ناری و هم خود نوشیدنی را داشته باشند و میزبان هم با سرریز شدن نوشیدنی خجالتزده نشود.
کفیر، یک نوشیدنی سلامتیبخش است که به تقویت سیستم ایمنی بدن از طریق باکتریهای پروبیوتیک زندهی درون خود کمک میکند. یعنی خیلیها اصلا آن را برای سلامتی مصرف میکنند. گاز آن هم طبیعی و ناشی از تخمیر است. حتی در برخی کشورها و یا روشهای درمانی از آن به عنوان یک دارو استفاده میشده و حتی هنوز هم توصیه میشود. بعضی عاشق طعم و کمی تندی و ترشی کفیر ناری میشوند ولی حتی کسانی که دوستش هم ندارند برای سلامتیشان آن را انتخاب میکنند. خبر خوب اینکه اگر با کف زیاد یا طعم نوشیدنی آن رابطهی خوبی ندارید، ناری، ماست کفیر ناری را هم عرضه کرده که از لحاظ فواید سلامتیبخشی هیچ تفاوتی با نوشیدنیاش ندارد.
یک جستجوی ساده در اینترنت در سایتهای معتبر داخلی و خارجی در مورد فواید و خواص کفیر گویای همه چیز است؛ استانداردهای جهانی و داخلی همچون وزارت بهداشت هم برای این ادعاها وجود دارد و کفیر ناری هم بر اساس همین استانداردها تهیه شده است. ناری حتی با داشتن بیش از حد کف استاندارد از باکتری کفیر در خود، آن هم از بهترین نوع کفیر موجود در دنیا، بیشتر میتواند به شعار تقویت سیستم ایمنی بدن خود ببالد. به تازگی هم بخش تحقیق و توسعه شرکت کاله که سالهاست بر اثر باکتریهای پروبیوتیک بر بدن تحقیق میکند، یک گزارش کامل از نتایج تحقیقات علمی و آزمایشگاهی جهانی در مورد کفیر را منتشر کرده است.
با اینکه خواص کفیر زیاد است و علاوه بر تقویت سیستم ایمنی کلی هم ویتامین و مواد مفید دیگر دارد، اما ممکن است برای همه مفید نباشد و لازم است به راهنمای استفاده از کفیر و فواید و مضرات آن توجه کرد. گرچه اغلب مصرفکنندگان کفیر بدون هیچ نگرانی میتوانند هر روز سراغ آن بروند، اما مثل هر ماده دیگری، گروهی از افراد همچون کودکان زیر یک سال که امکان نوشیدن شیر گاوی ندارند یا بیماران دارای بیماریهای خودایمنی، باید با احتیاط بیشتری آن را مصرف کنند و یا پیش از استفاده با پزشک مشورت کنند.
انتهای رپرتاژ آگهی/