به گزارش «تابناک»، دکتر علیرضا آرمانی کیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در مقایسه با گذشته شمار افرادی که پروتکل های بهداشتی را رعایت و از ماسک استفاده می کنند، افزایش یافته اما برخی ها همچنان با بی توجهی ها به این مهم به ویژه فاصله گذاری اجتماعی عامل اصلی مرگ و میرهای کرونایی هستند.
وی اضافه کرد: اغلب فوتی های بیماران کرونای در سنین بالا قرار دارند و این موضوع نشان می دهد پروتکل های بهداشتی در خانواده ها به ویژه برای بیماران و افراد با سنین بالا رعایت نمی شود و دراین میان کودکان به دلیل داشتن سیستم ایمنی قوی ناقلان مهم برای انتقال این نوع بیماری محسوب می شوند.
این مسؤول ادامه داد: متاسفانه تعامل نزدیک کودکان با سالمندان به تشدید بیماری کرونا در این قشر منتهی می شود و از طرفی این گروه از افراد معمولا دارای بیماری های زمینه ای هستند که توجه اطرافیان به این موضوع مهم امری ضروری است.
وی اظهار داشت: به تازگی چاقی نیز نیز از دیگر عوامل بروز بیماری کرونا اعلام شده که آمارها نیز نشان می دهد بی ام آی یا شاخص توده بدنی افراد مبتلا، بالاتر از دیگر همسالان خود است که از جمله ریز فاکتورهای این بیماری اعلام شده است.
آرمانی کیان افزود:طبق تحقیقات صاحبنظران مختلف جهانی در زمان حاضر هیچ اجماعی در مورد درمان و واکسن ویروس کرونا وجود ندارد به دلیل آنکه تجربهای از این بیماری وجود ندارد و همه بررسی ها در بوته آزمایش قرار دارند.
وی، با تاکید بر رعایت اصول بهداشتی و استفاده از ماسک توسط مردم ادامه داد: با شیوع دوباره بیماری رفتار مردم از عادیسازی خارج شده و اغلب پروتکل های بهداشتی را رعایت میکنند و در این میان آنچه که مهم است اینکه باید با کرونا همزیستی داشت.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان ادامه داد: برای کاهش مبتلایان به کووید-۱۹ همگان باید ماسک بزنند و ملزم به رعایت پروتکل های بهداشتی باشند، که در صورت تداوم چنین رفتاری می توان طی هفته های آینده آمار منطقی تری را در استان شاهد بود که البته این مهم نیازمند تعامل و همکاری سایر ارگانها و دستگاههای اجرایی استان است.
این مسؤول، کمبودهای کنونی کرونایی را باتوجه به افزایش مراجعات بیماران به رغم ظرفیت ایجاد شده، دستگاه اکسیژن ساز، نبود تجهیزات پزشکی پیشرفته، منابع انسانی و منابع مالی مورد نیاز عنوان و خاطرنشان کرد: در حدی حمایتهای مالی مورد نیاز از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام گرفته اما حلال همه مشکلات نبوده و همچنان به لحاظ نقدینگی کمبود و کسری هایی وجود دارد.