گفتگوی اختصاصی با سفیر پیشین آمریکا در ناتو؛ ترامپ تمایل ندارد نتانیاهو، آمریکا را به جنگ با ایران بکشاند/ ترامپ خواهان مذاکره با تهران است

پروفسور «رابرت هانتر» معتقد است ترامپ تقریباً به‌طور قطع ترجیح می‌دهد مذاکراتی با ایران، هرچند محدود، انجام شود و تمایلی ندارد که اسرائیل، آمریکا را به جنگ با ایران بکشاند.
کد خبر: ۱۲۸۶۸۷۸
|
۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۹ 03 February 2025
|
3393 بازدید
|
۴

مشاور وزیر دفاع پیشین آمریکا معتقد است اعضای اصلی کنگره با هرگونه توافق با ایران مخالفت خواهند کرد. چالش این خواهد بود که آیا ترامپ می‌تواند توافقی انجام دهد که نیاز به تأیید کنگره نداشته باشد (یعنی یک معاهده نباشد).

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، نخست‌وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو پیش از ترک تل‌آویو به مقصد واشنگتن، بر «دوستی شخصی» خود با دونالد ترامپ تاکید کرد و از رایزنی ضد ایرانی با او خبر داد.

نتانیاهو درباره سفر به آمریکا روی این موضوع دست گذاشت: «اولین دیدار رئیس‌جمهور ترامپ (در دور دوم ریاست‌جمهوری او) با یک رهبر خارجی».

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی پیش از سوار شدن به هواپیما در جمع خبرنگاران گفت: «من اکنون برای دیدار با رئیس‌جمهور ترامپ به واشنگتن می‌روم.»

نتانیاهو ادامه داد: «این واقعیت که این اولین دیدار ترامپ با یک رهبر خارجی است، گواهی بر قدرت ائتلاف اسرائیلی-آمریکایی است. این همچنین گواهی بر استحکام دوستی شخصی ما است که نتایج مهمی برای اسرائیل و خاورمیانه به همراه داشته است.»

وی درباره دیدار‌ها با همتایان آمریکایی در جریان سفر به واشنگتن گفت که دو طرف درباره «مسائل مهم» گفت‌و‌گو می‌کنند.
به گفته نتانیاهو، طرف اسرائیلی و آمریکایی با هم درباره «حماس، بازگشت گروگان‌ها و محور ایران که کل جهان را تهدید می‌کند»، رایزنی خواهند کرد.

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی افزود: «با همکاری با یکدیگر می‌توانیم خاورمیانه را بیشتر از قبل تغییر دهیم، امنیت اسرائیل را تقویت کنیم، توافقات (سازش) را گسترش دهیم و از دل قدرت، دوران قابل توجهی از صلح را به ارمغان بیاوریم.»

در خصوص این سفر و تاکید نتانیاهو بر مفهوم «صلح از طریق قدرت» در قبال منطقه و ایران خبرنگار تابناک گفتگویی با «رابرت ادواردز هانتر» سفیر پیشین امریکا در در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) انجام داده که در ادامه آمده است.

«رابرت ادواردز هانتر» عضو ارشد مرکز «روابط ترانس آتلانتیک» در دانشگاه «جانز هاپکینز» است. وی در کارنامه خود سوابقی، چون مدیریت مرکز «مطالعات استراتژیک ترانس آتلانتیک» در دانشگاه دفاع ملی آمریکا و سمت مشاور ارشد اندیشکده «رند» را دارد.

از سمت‌ها و مسئولیت‌های دیگر وی در دوه‌های مختلف می‌توان به این موارد اشاره کرد: مشاور سیاست خارجی سناتور ادوارد‌ام. کندی (از سال ۱۹۷۳ تا ۱۹۷۷)، محقق ارشد شورای روابط خارجی (از سال ۱۹۷۰ تا ۱۹۷۳)، محقق مؤسسه بین المللی مطالعات استراتژی (IISS) از سال ۱۹۶۷ تا ۱۹۶۹، همکاری در پروژه پولاریس (Polaris) نیروی دریایی، عضو هیأت سیاست دفاعی «ویلیام کوهن» وزیر دفاع بیل کلینتون (رئیس جمهور سابق آمریکا)، معاون انجمن پیمان آتلانتیک (از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۱)، محقق مرکز علوم و امور بین الملل بلفر در دانشگاه هاروارد، سفیر پیشین آمریکا در سازمان ناتو، عضو شورای روابط خارجی و عضو انجمن کنترل تسلیحات و انجمن علوم سیاسی آمریکا.

*در مواضع خود درباره برنامه هسته‌ای ایران، ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا تأکید کرده است که مایل به مذاکره با ایران است. از سوی دیگر، تهدید کرده که در صورت شکست مذاکرات، به اقدام نظامی متوسل خواهد شد. آیا به‌زودی شاهد آغاز مذاکرات خواهیم بود؟ 

ترامپ تقریباً به‌طور قطع ترجیح می‌دهد مذاکراتی، هرچند محدود، انجام شود؛ او تاکنون نشان داده است که تمایلی به ورود به جنگ‌های جدیدی که ایالات متحده مستقیماً درگیر آنها شود، ندارد، مگر اینکه حمله‌ای به خاک آمریکا صورت گیرد. همچنین، او تمایلی ندارد که اسرائیل، آمریکا را به جنگ با ایران بکشاند.

*به نظر می‌رسد که رئیس‌جمهور ترامپ می‌خواهد مسئله هسته‌ای ایران را از طریق مذاکره حل‌وفصل کند تا بتواند بر مهار چین تمرکز کند. ارزیابی شما چیست؟

موافقم.

*آیا فکر می‌کنید اگر ترامپ با ایران به توافق برسد، کنگره آمریکا که مخالفان او در آن حضور دارند، از این توافق حمایت خواهد کرد و مانع‌تراشی نخواهد کرد؟ 

اعضای اصلی کنگره با هرگونه توافق با ایران مخالفت خواهند کرد. چالش این خواهد بود که آیا ترامپ می‌تواند توافقی انجام دهد که نیاز به تأیید کنگره نداشته باشد (یعنی یک معاهده نباشد). البته ترامپ در مقابل، تسلیحات بیشتری به نتانیاهو ارائه خواهد کرد و کنگره نیز بودجه آن را تأمین خواهد کرد.

*نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، پیش از سفر به ایالات متحده اعلام کرده است که رویکرد «صلح از طریق قدرت» را برای ایجاد ثبات در منطقه دنبال خواهد کرد. این استراتژی از سوی ترامپ و تیم او (وزیر خارجه و وزیر دفاع) مطرح شده است. این سیاست چگونه در منطقه، به‌ویژه در قبال ایران، دنبال خواهد شد؟

 گمان می‌کنم مسئله اصلی این خواهد بود که آیا ایران به اسرائیل حمله خواهد کرد یا خیر.

*نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، به ایالات متحده سفر کرده و همچنین با رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، دیدار خواهد کرد. به نظر شما نتیجه این دیدار در رابطه با ایران چه خواهد بود؟ 

ترامپ حمایت لفظی زیادی از اسرائیل خواهد کرد (ازجمله در مورد غزه) و تسلیحات بیشتری ارائه خواهد داد. نتانیاهو نیز بر طبل تهدید خواهد کوبید و بیانیه‌هایی درباره همبستگی صادر خواهد شد. اما نتانیاهو همچنان اطمینان نخواهد داشت که ترامپ، در صورت حمله غیرموجه به ایران (ازجمله حمله به تأسیسات هسته‌ای)، از او حمایت خواهد کرد. 

نکته کلیدی این خواهد بود که ترامپ چه اقداماتی برای تغییر رفتار ایران در مناطق مختلف انجام خواهد داد (که بسیار دشوار است). همچنین، ترامپ از اسرائیل در غزه و کرانه باختری حمایت خواهد کرد، زیرا این موضوعات پیامد‌های گسترده‌تر منطقه‌ای ندارند و خطر کشاندن آمریکا به جنگ را در پی ندارند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
United States of America
|
۲۱:۳۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۵
باز هم مذاکره! باز هم امتیاز دادن و کلاه گشاد رفتن بر سر ما. بس نیست؟
ترامپ از تعهد قبلی خود سر باز زده، فعلا باید برگردد و جبران کند.

پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۵
وایسا تا برگرده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۵
میشه جنابعابی بفرمایید چرا ترامپ برجام را پاره کرد؟ سر ترامپ کلاه رفته بود یا سرما ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۵
به همین خیال باشین !
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟