توضیحاتی درباره لباس فرم دانش‌آموزان

مدیرکل دفتر انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش گفت: طبق آیین نامه اجرایی مدرسه، تصمیم گیری درباره لباس فرم با شورای مدرسه است.
کد خبر: ۹۹۶۶۷۳
|
۲۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۴ 15 August 2020
|
356566 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، نورعلی عباسپور در برنامه تلویزیونی پرسشگر با موضوع "آموزش، خانواده و مدرسه مجازی" به روی آنتن شب با بیان اینکه خانواده و انجمن های اولیا و مربیان باید متناسب با شرایط موجود نقش آفرینی کنند گفت: اکنون عملا مدیریت آموزش در درون خانواده اتفاق می افتد و مدرسه پشتیبان است. انجمن های اولیا و مربیان حلقه واسطی میان مدرسه و خانواده هستند و تلاش کردیم برنامه ها را از طریق انجمن ها به خانواده ها منتقل کنیم.

وی افزود: تعاملات انجمن های اولیا و مربیان با خانواده ها بیشتر است. اغلب مدارس گروه‌هایی را با حضور انجمن ها تشکیل دادند و سعی می کنند که خانواده ها را بیشتر وارد فعالیت های آموزشی کنند. قبلا شرایط اینگونه نبود که خانواده ها بخواهد تا این حد ورود کند اما اکنون الزامی برای مشارکت خانواده ها به وجود آمده است.

مدیرکل دفتر انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به پرسش یکی از مخاطبان این برنام همبنی بر اینکه مدرسه دومیلیون تومان هزینه سرویس از ما برای سال تحصیلی گذشته که چندماه آن تعطیل بود، گرفته که مابقی آن را برنمی گرداند؟ گفت: هم از سوی حوزه ارزیابی عملکرد و هم حوزه انجمن اولیا و مربیان دو مرتبه بخشنامه مربوط به مدارس ابلاغ شده است. حتی اگر شرایط عادی باشد روزی که دانش آموز از سرویس استفاده می کند باید هزینه اش را پرداخت کند. منظور روزهایی است که فعالیت آموزشی در جریان است.

عباسپور درباره اینکه چرا به شکایات اولیا بابت هزینه سرویس مدارس اهمیتی داده نمی شود؟ گفت: در هر منطقه ای مرکز رسیدگی به شکایات مستقر هستند و اگر تخطی شود باید رسیدگی کنند. اگر مدیر مدرسه پول سرویس را برنگرداند، تخلف است. ما گفتیم روزهایی که دانش آموز از سرویس استفاده کرده کسر شود و مابقی عودت داده شود.

وی افزود: پول های مربوط به سرویس و هزینه حمل و نقل در حساب مدرسه است. خانواده مبلغ را به حساب مدرسه واریز می کند و مدرسه باید مبالغ اضافی را عودت دهد.

مدیرکل دفتر انجمن اولیا و مربیان در پاسخ به اینکه اگر مدرسه ای پول را برنمی گرداند خانواده باید چه کند؟ گفـت: مراکز رسیدگی به شکایات در هرمنطقه به موضوع رسیدگی می کند. شکایات از طریق پرتال آموزش و پرورش هم قابل رسیدگی است و ظرف یک هفته پاسخ داده می شود.

عباسپور ادامه داد: ما رسما ابلاغ و بخشنامه کردیم که همه مدیران موظف هستند این مبلغ را برگردانند که این بخشنامه به نوعی سند و ضمانت رسمی است. به همه مدیران مدارس تاکید می کنیم بازنگرداندن این پول تخلف است؛ بنابراین هیچ مدرسه ای حق ندارد این چنین اقدام کند و اگر چنانچه با اولیای دانش آموز حساب و کتاب مالی دارد می تواند با جلب رضایت خانواده در موارد دیگری مانند فوق برنامه لحاظ کند و اگر توافقی صورت نگرفت باید این مبلغ را عودت دهد.

وی درباره لباس فرم مدارس جدید گفت: با توجه به شرایط موجود نیازی به تهیه لباس فرم نیست. با همه مشکلاتی که در ایام کرونا برای مردم ایجاد شده، ما دیگر مشکل جدیدی برای مردم ایجاد نکنیم. وزیر نیز چندبار دستور داده که اگر خلاف این موضوع اتفاق افتاد حتما پیگیری شود.

مدیرکل دفتر انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش افزود: طبق آیین نامه اجرایی مدرسه، تصمیم گیری درباره لباس فرم با شورای مدرسه است. شورای مدرسه صلاحیت تصمیم گیری در این باره را دارد؛ با این حال سیاست وزارتخانه این است که اگر جایی وضعیت سفید است هم دانش آموز از لباس فرم سال گذشته استفاده کند. لباس فرم باید مغایر فرهنگ ملی مذهبی ما نباشد و لباس متعارفی باشد که در آیین نامه اجرایی مدرسه، چارچوب آن تعریف شده است. هیچ گونه الزامی برای خرید لباس فرم جدید نیست.

وی درباره توقعات مالی مدارس از اولیا نیز گفت: در ابتدا باید تاکید کنم که مطالبه گری اولیا بسیار مهم است. یعنی این مطالبه گری می تواند مسیری را تغییر دهد. انتظار این است که خانواده در مسئله تعلیم و تربیت که یک موضوع اساسی است مطالبه گر باشد و سطح حضور انجمن و خانواده نباید در حد مسائل مالی تقلیل یابد.

عباسپور افزود: در تلاشیم در بازنگری آیین نامه اجرایی مدارس، نقش حاشیه ای انجمن ها در همکاری و مشارکت را به تصمیم گیری تبدیل کنیم و انجمن ها مطالبات خانواده ها را اجرایی کنند.

مدیرکل دفتر انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش درباره استفاده از لباس رسمی در کلاس درس گفت: هر رفتاری جا و مکانی دارد. باید متناسب با نقش هایی که داریم رفتار کنیم. به نفع پدر و مادر هم هست که دانش اموز با لباس رسمی سرکلاس بنشیند و از سوی دیگر حریم دانش آموز و معلم در ارتباط های تصویری حفظ شود. منظور لباس فرم نیست، بلکه لباس عرفی رسمی است.

وی افزود: باید دانش آموز احساس کند در کلاس رسمی حضور دارد. گاهی اوقات ممکن است مدرسه ای کج سلیقگی کند و نتواند خانواده را اقناع کند. نوع لباس پوشیدن هم جنبه تربیتی دارد و هم شادی بخش باشد و هم نظم را گوشزد کند.

وی با بیان اینکه در دنیا هم مرسوم است که لباس یکدست در مدرسه پوشیده که پشتوانه نظری دارد گفت: لباس فرم هویتی هم به دانش آموز می دهد و همه می دانند وی دانش آموز است. برخوردهای تند نتیجه منفی دارد و مدارس باید بتوانند خانواده را اقناع کنند.

وی افزود: بچه در مدرسه الزامات رفتاری دارد که در منزل نیست. رابطه اولیا با بچه ها رسمی نیست و اینکه چه ساعتی سرکلاس بنشینند و .... مشکلاتی را برای خانواده ها ایجاد کرده است.

وی درباره موانع فعالیت انجمن اولیا و مربیان گفت: مهره کلیدی مدیر مدرسه است و نگرش وی مهم است و مبنای انتخاب و انتصاب مدیر و یکی از شاخص های آن هم باید همین باشد که مدیر نگاه مشارکت پذیر و مشارکت جو داشته باشد.

وی افزود: اصلاح موارد قانونی و ساختاری مهم است. اخیرا آیین نامه اجرایی مدارس در حال بازنگری است و تلاش کردیم حضور پررنگی داشته باشیم. در وظایف و اختیارات انجمن ها بر نقش همکاری تاکید شده است که در فوق برنامه ها و مباحث مالی و ... کمک کنند. تلاش کردیم نقش تصمیم گیری نیز برای اولیا قائل شویم. در این صورت انجمن ضمانت اجرایی بالایی خواهد داشت که می تواند درباره موارد مختلف تصمیم بگیرد.

وی ادامه داد: انجمن اولیا باید استقلال داشته باشد. اگر استقلال عمل را داشته باشد می تواند موثر واقع شود. در این بازنگری که باید به صحن شورای عالی برود پیشنهادات خود را ارائه کردیم که امیدواریم این اتفاق بیفتد.

وی با بیان اینکه دو هفته گذشته وزیر خواست مواردی که طی یک سال آتی قابل حل است را مطرح و دنبال کنیم گفت: یکی از مواردی که مطرح کردیم این بود که انجمن اولیا در انتخاب مدیر مدرسه یک امتیاز و رایی داشته باشد. نمی توانیم اولیا را نادیده بگیریم. اصل کار خانواده است. اگر یک مدیر واجد شرایطی باشد که همه عوامل را ببیند و ساماندهی و راهبری کند بسیار مهم است در سند تحول آمده است که خانواده ها باید در تمام مراحل سیاست گذاری تا اجرا نقش داشته باشند.

وی ادامه داد: در حال تهیه منشور حقوق خانواده هستیم. مهم است که خانواده ها هم مطالبه گر باشند و مسئولان به دنبال آن باشند که متناسب با مطالبه ها سیاست گذاری کنند.

وی با بیان اینکه در دوران کرونا نقطه نظرات اولیا را دریافت کردیم و به تصمیم گیرندگان منتقل کردیم گفت: انتقاداتی درباره شبکه شاد مطرح شد در حالی که کسی که برمسند تصمیم گیری نشسته باید همه جوانب را ببیند. باید اسیب های یک تصمیم را هم ببینید. ما مکان امنی برای خانواده ها می خواهیم. اکنون بسیاری مشکلات شبکه شاد رفع شده و اکنون امادگی بیشتری برای استقبال از مهر ماه به وجود آمده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۸۹
مهدیمدرسه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۵
مدرسه رو باز نکنید خواخش می کنم این ویروس بچه هامون گناه دارن وضعیت عتدی نیست یگدانش اموز دوم چگونهمی تواند ماسک بزنه با هوای گرم بندرعباس وکلاس های شلوغچطور می تواننن ۵۰ دانش اموز فاصله گزاری گنندرحم داشته باشید تو دستشویمایع نیست و توالت خیلی کثیف به جرات مگم امسال هم رعایتنمی کنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
مدرسه اگه باز نشه بچه ات مثل تو هم در املا وهم در انشا ضعیف میشه ،،آخه برو این متنی را که دادی بخون خودت ببین چقدر غلط املایی وانشایی داری سالارررر
شهروند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۵
سلام
کاش در مورد اینکه پول اجباری از خانواده نگیرند هم صحبت کنید،
ما در شهرستان وضعیت قرمز هستیم، مدرسه پسر و دخترم گفتند نفری 200هزارتومان باید بیارن، آخه من مادر که برای اجاره سنگین خونه، مجبورم خونه و فرزندانم را رها کنم و در سوپرمارکت کار کنم، بخداوندی خدا شکم بچه هامون نمیتونیم سیر کنیم، کلی از خورد و خوراکشون میزنیم تا قسط و اجاره خونه بدیم، هر سال این مدرسه های دولتی به زور ازمون پول میگیرن امسال که خبر از مدرسه نیس حداقل پول نگیرن، بخدا من از ترسی که پول ندارم بهشو بدم هنوز ثبت نام بچه هام نکردم، تو رو خدا بهشون بفهمونید که پول نگیرن، با تشکر
شاهین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۵
نباید بچه هارا بفرستند مدر سه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۵
ازاون لباسهای شبه کرونایی بدن بپوشن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۵
بنظر شما ایا بچه ها باگوشی انلاین درس یاد میگیرن میگین غیر حضوری خواهشا فکری درست کنین برای ما همش استرس داریم باگوشی نمیشه نمیشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
سلام خسته نباشید چطور داخل کلاسهای کوچک با جمعیت بالا قرار هست فاصله اجتماعی رعایت شود .حتی اگر مدارس زوج و فرد هم شوند جمعیت 40 نفره داخل یک کلاس 20 نفر حضور دارن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
همش دروغ،امروز اتفاقا به اجبار مدرسه رفتم سفارش فرم دادم بقول خودشون سایز زدن.اولا که یه فرم 200هزارتومن شده ،دوما جنس پلاستیک خالص ،خوب این بچه ها دربدر که هلاک میشن .بعدم دوخت افتضاح ،
سمیه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
سلام برای دانش آموزی که به کلاس اول میرود در تهران لباس فرم اجباری است
حسین نیازی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
الاس فرم خوب است سند کوتاه لباس فرم مناسب ولی سن بالا لباس دختران خیلی چسب ناک نباشد دریافت فاصله گذاری و ماسک اجباری فیلتر دار ممنون
پاسخ ها
.
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
حسین نیازی ،خودتم میفهمی چی نوشتی آیا
سهیلا بابابیگی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
باعرض سلام من مادر دانش اموز مبینا هستم مدرسه شهید قاسمی منطقه ۱۷...گفته حتما لباس فرم باید تهیه کنیم دستور وزیره مبلغ ۱۷۰تومان از ما گرفتن....از شما تقاضا دارم پیگیری کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
پول ک باید بدین الکیه مگه بحث تربیت و علم و ادب و فرهنگنه خدای نکرده که پول تو جیبیشونو نمیگیرن برن شمال کرونا بگیرن
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟