بغداد به دنبال خرید جنگنده رادار گریز سوخوی ۵۷ روسی

به دنبال برتری جنگنده‌های رادارگریز سوخوی ۵۷ روسیه موسوم به (SU -۵۷) در مقایسه با انواع آمریکایی معروف به اف ۲۲، عراق تمایل خود را برای خرید این نسل جدید از سوخو اعلام کرده است.
کد خبر: ۹۹۹۵۳۶
|
۰۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۳ 29 August 2020
|
12558 بازدید
به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، همزمان با این ابراز تمایل وزارت دفاع عراق برای خرید نسل پنجم سوخو‌های پیشرفته روسی رادار گریز، آمریکا از اکنون به حربه تهدید به تحریم برای ممانعت عراق از خرید جنگنده‌های روسی روی آورده است.

برخی رسانه‌های عراق روز شنبه نوشتند که آمریکا تهدید کرده است در صورت اقدام بغداد به خرید این جنگنده‌های رادارگریز روسیه، علیه عراق تحریم اعمال می‌کند.

در همین حال مجله «فوربس» آمریکا در گزارشی به تلاش عراق برای خرید جنگنده‌های رادارگریز SU-۵۷ روسی اشاره کرده است.

فوربس در گزارش خود نوشته است که رسانه‌های روسی به نقل از «عماد الزهیری»، بازرس وزارت دفاع عراق از قصد بغداد برای خرید جنگنده‌های SU-۵۷ روسیه خبر داده که مسکو هنوز تنها نمونه‌های اولیه آن را تولید کرده است.

گرچه به طور رسمی هنوز بغداد و مسکو در باره درخواست عراق برای خرید این جنگنده‌ها موضع نگرفته اند این مجله آمریکایی ادعا کرده است که به دلایل اقتصادی و نظامی، خرید این جنگنده‌ها از سوی عراق محل تردید است، زیرا بغداد اکنون با بحران اقتصادی ناشی از شیوع کرونا و سقوط بهای جهانی نفت رو به رو است و صرف هزینه هنگفت برای خرید این نوع جنگنده‌ها برای عراق دشوار خواهد بود.

این در حالی است که مقام‌های ارشد نظامی عراق بار‌ها از تمایل کشورشان برای تنوع تسلیحات خود از کشور‌های مختلف خبر داده اند.

برخی رهبران سیاسی عراق مانند «نوری المالکی» از جمله شخصیت‌هایی هستند که به شدت از خرید تسلیحات روسی حمایت کرده و در دوره نخست وزیرش برای امضای قرارداد با روس‌ها کوشید و بخشی از تسلیحات آن‌ها را وارد عراق کرد و در جنگ با داعش از آن‌ها بهره برد.

در عین حال، نشریه فوربس آمریکا نوشته است که جنگنده‌های SU-۵۷ هنوز در مرحله آزمایش‌های اولیه قرار دارند و با وجود این که روسیه تولید آن را از ژوئیه سال ۲۰۱۹ به صورت جدی کلید زده است، اما این امر به چندین سال زمان نیاز دارد تا جنگنده مذکور در شمار ناوگان هوایی روسیه وارد شود.

این مجله ادامه داده است که فرایند صادرات این جنگنده‌ها به زمان طولانی تری نیاز خواهد داشت همچنین عراق با مشکل دیگری مربوط به نگهداری جنگنده‌ها روبه رو خواهد شد.

بغداد در اوایل سال ۲۰۱۰ میلادی چهار میلیارد دلار برای خرید ناوگان جنگنده‌های F-۱۶ آمریکایی هزینه کرده است، اما طبق گزارش‌های رسانه‌ای از زمان خروج تیم فنی مهندسی آمریکا، با مشکل راه‌اندازی مناسب این جنگنده‌ها روبه رو شده است.

عراق در میانه سال ۲۰۱۵ نخستین جنگنده F-۱۶ خود را تحویل گرفت، اما وزارت دفاع عراق متوجه شد که جنگنده‌های آمریکایی را بدون تجهیزات یدکی از جمله موشک‌ها و سامانه‌های راداری تحویل گرفته تا جایی که برخی از فرماندهان نظامی از این جنگنده‌ها به عنوان «آهن پاره» یاد کردند.

فوربس در ادامه گزارش خود افزود که نگهداری جنگنده‌های SU-۵۷ برای عراق چالشی دشوارتر از جنگنده‌های F-۱۶ آمریکا در بر خواهد داشت به ویژه اینکه روسیه تیم تکنسین و مستشار نظامی در عراق ندارد و آموزش خلبانان عراقی برای به کارگیری این جنگنده‌های پیچیده زمان بر خواهد بود.

فوربس نوشت که عراق در صورت خرید جنگنده‌های روسی به موجب قانون «کاستا» “CAATSA” آمریکا احتمالا مورد تحریم واشنگتن قرار خواهد گرفت؛ قانونی که ترکیه را بعد از خرید سامانه پدافندی S-۴۰۰ روسیه از در اختیار داشتن جنگنده‌های امریکایی F-۳۵ محروم کرد.

فوربس با انتشار این گزارش از اکنون به مقام‌های عراقی و وزارت دفاع این کشور هشدار داده است که در صورت خرید تسلیحات از روسیه با تحریم‌های آمریکایی روبه رو خواهند شد.

آمریکا در حالی به حربه تهدید عراق روی آورده که هنوز طبق قرارداد تمام جنگنده‌های اف ۱۶ که به مراتب ضعیف‌تر از اف ۲۲ هستند را تحویل عراق نداده است.

روسیه بار‌ها آمادگی خود را برای همکاری با عراق و فروش تسلیحات پیشرفته به این کشور را برای جنگ با داعش اعلام کرده است و سفیر روسیه در بغداد نیز به تازگی بر آمادگی مسکو تاکید کرد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟