بورس از کدام کشور و چگونه تشکیل شد؟

تاریخچه پیدایش واژه بورس به قرن پانزدهم میلادی و شهری به نام بورُوژ بازمی گردد.
کد خبر: ۱۰۰۳۵۹۴
|
۲۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۶ 19 September 2020
|
9503 بازدید
|
۱

 

به گزارش تابناک، با توجه به این مسئله که از ابتدای سال بحث بازار سرمایه به نسبت بازار های موازی در بین مردم داغ است ماسعی کردیم تاریخچه ای از پیدایش بورس ارائه دهیم.

به اعتقاد اغلب کارشناسان، تاریخچه پیدایش واژه بورس به قرن پانزدهم میلادی بازمی گردد.در آن زمان، بازرگانان و کسبه شهری به نام بورُوژ (Bruges) در شمال غربی بلژیک، در میدانی به نام تِربورس (TerBeurze) در مقابل خانه بزرگ‌زاده‌ای به نام «واندِر بورس» جمع می‌شدند و به خریدوفروش کالا‌های خود بر اساس حراج می‌پرداختند. از آن تاریخ به بعد مکان‌هایی که مردم در آن به حراج کالا مبادرت می کردند شکلی توسعه‌یافته‌تر و مسقف به خود گرفت و همین امر سبب شد تا به آن مکان ها بورس بگویند.

در آن زمان،محل خرید و فروش کالا از نظم و انضباط خاصی برخوردار نبود و هر کسی می‌توانست در بازار به فعالیت‌ بپردازد، اما به‌مرورزمان نظم و انضباط خاصی در این مکان‌ها حاکم شد؛ به‌نحوی‌که پس از مدتی، فقط بازرگانان، صرافان و دلالان بودند که اجازه داشتند در بورس خریدوفروش کنند.

درگذر زمان، تالارهای مسقف بورس شکل گرفت و بازرگانان که تا پیش از آن، در هوای آزاد خریدوفروش می‌کردند، برای خریدوفروش به این تالارها می‌رفتند. در بسیاری از منابع علمی و تاریخی، زمان آغاز به کار تالارهای مسقف بورس را به‌عنوان تاریخ رسمی تأسیس بورس در دنیا معرفی می‌کنند،البته مورخان تاریخ تشکیل بورس را به قرن پانزدهم میلادی در بلژیک نسبت می دهند.

اولین‌های فروش سهام در بورس
در زمان‌های گذشته، بازرگانان همواره به دنبال آن بودند تا ضرر و زیان‌های احتمالی ناشی از تجارت خود را کاهش دهند. شراکت، راهی بود که می‌توانست ریسک کسب‌وکار آن‌ها را کاهش دهد؛زیرا با شریک شدن چندین فرد در یک کسب‌وکار، سود و زیان‌های احتمالی آن کسب‌وکار بین شرکا تقسیم می‌شد.

این تجربه، به‌تدریج به تشکیل شرکت‌های سهامی منجر شد. در این شرکت‌ها، هر یک از شرکا به نسبت سهمی که در شرکت داشت، در منافع یا ضرر‌های احتمالی شرکت سهیم می‌شد. اولین شرکت سهامی با نام ماسکوِی (Muscovy) در سال ۱۵۵۳ میلادی، با مشارکت عده‌ای از تجار در روسیه ایجاد شد.

گسترش مبادلات تجاری در جهان، نیاز به سرمایه‌های بیشتر و شرکای بیشتری را آشکار کرد. پیدا کردن شرکای متعدد برای سرمایه‌گذاری در یک کسب‌وکار، به مراکزی نیاز داشت که بتواند در واقع‌بین دارندگان سرمایه و متقاضیان سرمایه، ارتباط برقرار کند. این مراکز، به نام «بورس» معروف شدند. شرکت‌ها با فروش سهام خود در بورس، در واقع سرمایه‌گذاران و شرکای بیشتری را برای مشارکت در کسب‌وکار خود، پیدا می‌کردند.

اولین بورس جهان در آمستردام
اولین بورس اوراق بهادار جهان در اوایل قرن هفدهم میلادی در شهر «آمستردام» هلند تشکیل شد و کمپانی هند شرقی، اولین شرکتی بود که سهام خود را در آن عرضه کرد.

فعالیت‌های مرتبط با بورس در شهر لندن از اوایل قرن هجدهم میلادی و در قهوه‌خانه‌ها شروع شد. این فعالیت‌ها در سال ۱۷۷۳ میلادی و با خرید ساختمان مستقل توسط معامله‌گران وارد فصل جدیدی شد.

درنهایت در سوم مارس سال ۱۸۰۱ میلادی، بورس لندن فعالیت رسمی خود را آغاز کرد. اما بورس نیویورک به‌عنوان سومین بورس بزرگ در گستره تاریخ، فعالیت خود را در ۱۷ می ۱۷۹۲ آغاز کرد و ۲۴ کارگزار بازار سهام در خیابان وال‌استریت نیویورک و زیر درخت نارون بزرگی دورهم جمع شدند و توافق‌نامه‌ای را امضا کردند. آن‌ها در هشت مارس ۱۸۱۷ با تنظیم اساسنامه شروع به کار بورس نیویورک را رسمیت بخشیدند.

در حال حاضر بازار بورس نیویورک، بزرگترین بازار بورس، از نظر میزان معاملات و ارزش بازار سرمایه در جهان است. با شروع فعالیت بورس‌های بزرگ جهان، به‌تدریج سایر کشورها نیز دارای بورس شدند تا آنجا که امروز کمتر کشوری را می‌توان یافت که بورس نداشته باشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۹
این بورس از هیچ کشوری الگو نگرفته بلکه بر اساس نیاز دولت به بودجه تشکیل شده و حتی خط میگیره!!!

بورس‌های کشورهای دیگر اغلب خروجی بالا، یعنی تولید یا خدماتی دارد البته با سود کم، ولی اینجا خروجی تولید نداریم و در عوض سودهای کلان بر اثر سیگنالهای مختلف که مافیای بورس تو گروه ها و کانالهای مختلف و همچنین سایت هایی مثل تابناک میدهند به جیب سبد دارها و سهام داران کلان واریز میشود. این یعنی کفه ترازوی مافیای متصل همواره پر پول و سهامداران خرد همواره خالیست!!!!!!!!

تابی جون میدونم نظرمو چاپ نمیکنی ولی واقعیت تلخه
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیت دلار
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات