به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین از همدان، سید سعید شاهرخی در ستاد استانی مقابله با کرونا گفت: آمارهای ارائه شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی موید این است که بیشتر مبتلایان به کرونا به علت حضور در تجمع ها به این ویروس مبتلا شدند
وی خاطرنشان کرد: آرامستان ها یکی از مکانهای تجمع به شمار میرود که وضعیت آنها قابل قبول نیست و باید فرمانداران نسبت به پیشگیری از تجمع در این محلها و رعایت پروتکلهای بهداشتی نظیر استفاده از ماسک، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و پرهیز از تجمع ها اقدام شود.
استاندار همدان اضافه کرد: حفظ سلامت مردم برای مسوولان یک اصل مهم و محوری بوده و پروتکلهای بهداشتی نیز به منظور حفظ سلامت مردم تدوین شده هرچند حساسیت ها نسبت به اپیدمی کرونا رو به کاهش است.
وی افزود: در موج دوم شیوع کرونا اقدام های خوبی از سوی مسوولان با بهرهگیری از ظرفیت رسانه و فضای مجازی برای افزایش حساسیت مردم نسبت به این ویروس شد که در این مرحله نیز انتظار میرود این روند با جدیت بیشتر دنبال شود.
استاندار همدان اظهار داشت: همراهی مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی رمز موفقیت این حرکت همگانی است بنابراین باید با رعایت اصول بهداشتی مورد تاکید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فشار را از روی حوزه درمان کم کرد.
وی با بیان اینکه نباید اجازه دهیم آمار فوتی ها به حد بالایی برسد افزود: با توجه به گزارش علوم پزشکی درباره موج جدید شیوع کرونا و کاهش حساسیت مردم و دستگاه ها، احتمال بروز چالش جبران ناپذیر متصور است.
شاهرخی ادامه داد: میزان رعایت شیوه نامه های بهداشتی از ۸۲ به ۶۲ درصد کاهش یافته است بنابراین فرمانداران باید بدانند که کار تعطیل نشده و در صورت غفلت ممکن است ضربات جبران ناپذیری وارد شود.
وی بیان کرد: پنج شهرستان این استان هم اینک در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند که این وضعیت قابل پذیرش نیست بنابراین برای بازگرداندن شرایط به وضعیت عادی بیش از گذشته باید تلاش کرد.
وی درباره تعطیلی مدارس نیز گفت: تعطیلی مدارس در حدود اختیارات ستاد استانی مقابله با کرونا نیست و سیاست ستاد ملی مقابله با کرونا بازگشایی مدارس با رعایت دستورالعمل های بهداشتی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان خواستار تعطیلی نماز جمعه و جماعت، تعطیلی مدارس، حضور کارکنان به صورت ۵۰ درصد یا یک سوم در محل کار، لغو مراسمها و نمایشگاه هفته دفاع مقدس شد.
دکتر رشید حیدری مقدم گفت: این استان به علت قرار گرفتن در پیک سوم شیوع کرونا در لیست استانهای وضعیت قرمز قرار دارد.
وی که در ستاد استانی مقابله با کرونا سخن می گفت، خاطرنشان کرد: این استان تا روز پنجشنبه گذشته تنها استانی بود که از ابتدای اپیدمی کرونا تاکنون وضعیت قرمز کرونایی را تجربه نکرده بود اما هم اینک در لیست استان های قرمز قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: هم اینک ۶ شهرستان اسدآباد، تویسرکان، رزن، درگزین، فامنین و ملایر در وضعیت قرمز کبودراهنگ و نهاوند نارنجی، شهرستان همدان زرد قرار دارد همچنین شهرستان بهار پس از ۲ ماه وضعیت قرمز هم اینک در وضعیت سفید است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان سه عامل شیوع کرونا و مواجهه با پیک سوم را برگزاری مراسم های محرم و رعایت نکردن شیوه نامه های بهداشتی توسط دست کم ۲۵ درصد عزاداران، مسافرت و چرخش جمعیتی زیاد در کشور و بازگشایی مدارس عنوان کرد.
حیدری مقدم با بیان اینکه نیمه شهریور زمان مناسبی برای بازگشایی مدارس نبود افزود: بازگشایی مدارس در مقطعی که هنوز واکسن آنفلوانزا به دستمان نرسیده، قرار داشتن معلمان و دانشآموزان در مرحله ریسک، وادار کردن دانش آموزان به فعالیت آموزشی، نگرانی علوم پزشکی نسبت به شیوع کرونا را افزایش داد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان طغیان ویروس کرونا را از دیگر نگرانیهای علوم پزشکی دانست و گفت: ۲۲ مورد طغیان در شهرستان همدان، ۲ مورد در شهرستان بهار، چهار مورد در رزن، ۲ مورد فامنین، ۲ مورد تویسرکان، سه مورد کبودراهنگ، ۲ مورد ملایر و ۲ مورد در نهاوند در چند روز گذشته تجربه شد که همه این طغیانها مدیریت شدند.
حیدری مقدم اظهار داشت: به دنبال بررسی علل ابتلای افراد به بیماری کرونا مشخص شد که شرکت در مراسم، اجتماع، مهمانی ها، عزاداریها، دورهمیها و نذریها عامل ۶۰ درصد ابتلا در این استان، تماسهای خانوادگی و عیادت از بیمار ۳۶ درصد و مابقی سایر موارد بوده است.
وی بیان کرد: تعدادی از دانشآموزان اقدام به تعویض ماسک با یکدیگر کرده یا به مدت ۱۰ تا ۱۵ روز از یک ماسک استفاده میکنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان تعطیلی آیین عبادی سیاسی نماز جمعه و جماعت در سطح استان، تعطیلی مدارس به مدت سه هفته متوالی، حضور کارکنان به صورت ۵۰ درصد یا یک سوم در محل کار، لغو مراسمها و نمایشگاه هفته دفاع مقدس، حساس سازی صدا و سیما برای استفاده از ماسک، حضور نیافتن زنان باردار و کارکنان با بیماری زمینهای در محل کار را از جمله انتظارهای علوم پزشکی برای عبور از پیک سوم کرونا برشمرد.