ادعایی جدید؛ غیرفعال کردن کرونا با محلول ید

ید از عنصر‌های شیمیایی جدول تناوبی است که نشانه کوتاه آن I و عدد اتمی آن ۵۳ است.  
کد خبر: ۱۰۰۴۳۸۰
|
۰۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۴ 22 September 2020
|
20162 بازدید

ادعایی جدید؛ غیرفعال کردن کرونا با محلول ید

به گزارش «تابناک»، واکنش‌پذیری ید از دیگر هالوژن‌ها کمتر و الکترون‌دهنده‌ترین هالوژن نا فلز است. ید کمیاب‌ترین هالوژن غیر رادیو اکتیو در طبیعت است و کلر فراوان‌ترین و ارزان‌ترین هالوژن. عمدتاً هالوژن‌ها به خاطر انحلال پذیری بسیار زیاد در آب، در آب دریا بیشتر از خشکی یافت می‌شوند.

ید عنصر جامد درخشانی به رنگ آبی مایل به سیاه است؛ که در دمای استاندارد به بخاری بنفش رنگ و بدبو و بسیار سمی تبدیل می‌شود. کار کردن با عنصر یُد بدون محافظت خطرناک است.

 

ید به راحتی در کلروفرم،  کربن تتراکلرید یا کربن دی‌سولفید حل شده و محلول‌های ارغوانی رنگی به وجود می‌آورد. ید به مقدار کمی در آب قابل حل است. حل شدن ید در حلال‌های غیر قطبی مثل CS۲ و CCl۴ محلول را به رنگ بنفش و حلال‌های قطبی مثل آب و الکل آن را به رنگ قهوه‌ای درمی‌آورد. یُد آزاد در ترکیب با محلول نشاسته به رنگ آبی سیر در می‌آید.

ید علاقه زیادی به ایجاد زنجیر‌هایی با خود دارد و از این خاصیت در ترکیبات آلی که حاوی ید هستند به عنوان کاتالیزور استفاده می‌شود.  

مصارف پزشکی و صنعتی


از ید عمدتاً در پزشکی،  عکاسی (یدید پتاسیم) و رنگ به عنوان کاتالیزورو پیگمان استفاده می‌شود. از نقره یدید (AgI) برای هسته سازی باران مصنوعی به عبارت دیگر بارورکردن ابر‌ها و در صنعت ساخت فیلم عکاسی به همراه نقره برمید (AgBr) به خاطر حساسیت به نور استفاده می‌شود. ید برای ساخت تنتور یُد (محلول ید در الکل) و پوو یدون آیوداین (بتادین) استفاده می‌شود، زیرا دامنه میکروب‌کشی یُد بسیار وسیع و گسترده‌است و بر روی ویروس‌ها و باکتری‌ها و قارچ‌ها و اسپور‌ها و پروتوزوآ‌ها مؤثر است و آن‌ها را تخریب و نابود می‌کند.


ادعای تازه دانشمندان: "محلول ید" ویروس کرونا را غیرفعال می‌کند!


طبق تحقیق جدید دانشمندان آمریکایی، شستشو بینی و دهان با محلول ید می‌تواند از شیوع ویروس به فرد جلوگیری کرده در ۱۵ ثانیه ویروس کرونا را غیرفعال کند!


به گزارش «تسنیم»؛ بر اساس مطالعه جدید دانشمندان آمریکایی، شستن بینی و دهان با محلول "ید" از ابتلا به ویروس کرونا جلوگیری کرده و این ویروس را غیرفعال می‌کند!

پایگاه خبری "sciencetimes" در این باره نوشت: "محققان دانشکده پزشکی دانشگاه "کانتیکت" نمونه‌های ویروس کووید ۱۹ را در برابر سه غلظت مختلف محلول ید (PVP-I) آزمایش کردند و ۱۵ ثانیه بعد این محلول ویروس را کاملاً غیرفعال کرده است. "

آن‌ها کشف کردند که حتی غلظت ۰.۵ درصد از ید می‌تواند ویروس کرونا را غیرفعال کند.

طبق گفته دانشمندان این دانگشاه، شستشو بینی و دهان با محلول ید می‌تواند از شیوع ویروس به فرد جلوگیری کرده و با کاهش میزان ویروسی که به آن منتقل می‌شود، از موارد شدید ابتلا به این ویروس جلوگیری کند.

بینی دارای مقادیر زیادی گیرنده ACE-۲ است که ویروس از آن برای ورود و آلوده کردن میزبان خود استفاده می‌کند؛ به همین دلیل بسیاری از آزمایشات بالینی مطالعه خود را بر روی شستشوی بینی به عنوان راهی برای کنترل بیماری همه‌گیر کرونا متمرکز کرده‌اند که در حال حاضر بیش از ۲۰۰۰۰۰ آمریکایی را به کام مرگ کشانده است.

طبق یک مطالعه قبلی، PVP-I (محلول ید) در غیرفعال کردن عوامل بیماری‌زای مرتبط با ویروس‌هایی مانند سندرم تنفسی حاد شدید (SARS) و سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) موثر است.

مطالعه جدید منتشر شده در مجله "JAMA Otolaryngology-Head and Neck Surgery" از طریق آزمایش نمونه‌های ویروس در برابر محلول‌های ید که در سه غلظت ۰.۵, ۱.۲۵ و ۲.۵ رقیق شده‌اند، صورت گرفته است؛ سپس غلظت PVP-I با محلول ۷۰ درصد اتانول مقایسه شد و واکنش‌ها را برای ۱۵ و ۳۰ ثانیه مشاهده کرد.

طبق مشاهدات آنها، ضدعفونی‌کننده‌های ید، ویروس را فقط در ۱۵ ثانیه کاملاً غیرفعال کردند حتی با کمترین غلظت ۰.۵ درصد؛ در مقابل، الکل اتانول به طور همزمان نتایج یکسانی را ارائه نداده است.

این مطالعه نشان می‌دهد که ۱۵ ثانیه برای غیرفعال سازی ویروس با استفاده از محلول ید کافی است؛ اگر برای شستشوی داخل بینی از ضد عفونی‌کننده بینی PVP-I استفاده شود، می‌تواند خطر انتقال ویروس از طریق قطرات و انتشار آئروسل را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟