به گزارش تابناک به نقل از فرارو، دوستداران قهوه غالباً از این مسئله تعجب میکنند که آیا کافئین میتواند حافظه آنها را تقویت کند؟ بسیاری از افراد که به دلایل مختلف این نوشیدنی را روزانه مصرف میکنند، متوجه این امر شده اند که در صورت نوشیدن قهوه، هوشیارتر هستند. یک قهوه خور حرفهای، که خود را "به طور کلی به عنوان فردی فراموشکار" توصیف می کرد، قسم میخورد که بعد از نوشیدن یک فنجان قهوه، حافظه اش بهتر عمل میکند.
به گزارش فرارو؛ اما آیا در واقع هیچ ارتباطی بین این دو وجود دارد یا این ارتباط فقط در ذهن افراد قهوه خور وجود دارد؟ با این بررسی حقایق مربوط به ارتباط کافئین و حافظه را مطالعه کنید.
کافئین چگونه بر حافظه تاثیر میگذارد؟
کافئین یک داروی محرک است که به طور مستقیم بر روی مغز تأثیر میگذارد و بدون شک برای افزایش هوشیاری مفید و موثر است. اگرچه، تأثیرات کافئین بر حافظه بسیار متفاوت است.
برخی مطالعات نشان داده اند که کافئین میتواند برخی از انواع حافظه به ویژه در ابعاد جهانی، حافظه را بهبود بخشد. تحقیقات بیشتر پیرامون این موضوع نشان میدهد که فواید کافئین بر حافظه وابسته به برخی ویژگیها است. این بدان معناست که کافئین فقط در صورتی حافظه را بهبود میبخشد که هم در زمان گرفتن اطلاعات و هم در زمان فراخوانی اطلاعات از آن استفاده شود.
اگر در زمان ارائه اطلاعات هیچ کافئینی دریافت نشود، افراد در صورت نیاز برای یادآوری اطلاعات کافئین مصرف کنند، عملکرد ضعیف تری خواهند داشت. از طرف دیگر، اگر آنها هنگام دریافت اطلاعات کافئین مصرف کنند و هنگامی که برای یادآوری آن تلاش میکنند و کافئین دریافت نکرده باشند، عملکرد آنها بسیار بدتر از این است که کافئین را در زمان لازم برای به خاطر آوردن آن در برنامه خود قرار دهند.
مطالعات دیگر نشان میدهد که کافئین در واقع عملکرد برخی از قسمتهای حافظه را بدتر میکند. اینها شامل عملکرد ضعیفتر در یادآوری برخی وظایف میشود و یا در به خاطر سپردن برخی اطلاعات بدون اینکه از شما خواسته شود. افراد همچنین وقتی تحت تأثیر کافئین قرار میگیرند، خاطرات کاذب بیشتری را به یاد میآورند، بنابراین این امر میتواند باعث تحریک مغز شود تا خاطرات نادرستی در حافظه شکل بگیرند.
اثرات کافئین بر حافظه بزرگسالان مسن
برخی تحقیقات اضافی در مورد استفاده از کافئین در افراد مسن برای مقابله با کاهش طبیعی حافظه که با افزایش سن همراه است، انجام شده است. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که کافئین با کاهش حافظه در بعد از ظهر در افرادی که "صبح خیزند" همراه است - بزرگسالان مسن که به طور کلی عملکرد بهتری در صبح نسبت به بعد از ظهر دارند و ایت تاثیر منفی در پردازش اطلاعات میتواند ناخوشایند باشد.
تحقیقات دیگر حاکی از آن هستند که کافئین راهی مطمئن برای بهبود حافظه در افراد مسن نیست. در حقیقت، تحقیقات نشان داده است که افراد مسن پس از مصرف غذاهای حاوی کافئین در آزمایش حافظه اپیزودیک عملکرد ضعیف تری نسبت به افرادی که این کافئین دریافت نکرده اند، دارند؛ و اگرچه شواهدی وجود دارد که نشان میدهد مصرف معمول کافئین با یک مزیت متوسط در حافظه طولانی مدت همراه است، اما این با کاهش سرعت پردازش اطلاعات در حافظه مرتبط با سن مقابله نمیکند.
از آنجا که کافئین یک ماده اعتیاد آور است، تلاش برای خوددرمانی کردن با آن ممکن است در واقع اوضاع را بدتر کند. به عنوان مثال، کافئین موجب اختلال در خواب میشود و پس از یک دوره ترک این اختلال عموما ایجاد میشود و میتواند باعث بروز مشکلات در حافظه شوند.
با پزشک خود درباره مشکلات حافظه خود مشورت کنید، مطمئنا راههای دیگری برای بهبود حافظه و تعیین مقدار کافی کافئین برای شما وجود دارد.
منبع: verywellmind
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.