درمان‌های اورژانسی دندانپزشکی متوقف نشود

جراحان دندانپزشکی معتقدند بهداشت دهان و دندان رابطه مستقیمی با سلامت افراد دارد و افرادی که نیازمند درمان‌های اورژانسی هستند به دلیل ترس از کرونا نباید درمان‌های خود را به تعویق بیندازند.
کد خبر: ۱۰۰۷۶۹۲
|
۱۷ مهر ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۰ 08 October 2020
|
5161 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، حامد مرتضوی متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت با اشاره به اینکه محدود شدن درمان‌های دندانپزشکی در دوران همه گیری کرونا به موضوع چالش برانگیزی مبدل شده اظهار کرد: احتمال انتقال ویروس از طریق بزاق دهان افراد مبتلا به کرونا، فاصله فیزیکی محدود دندانپزشک با بیمارو یا آلودگی فضا بعد از ویزیت بیماران مختلف یکی از مهمترین عوامل ترس مردم و مراجعه به دندانپزشک است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اینکه در دوران پاندمی کرونا ممنوعیت خدمات دندانپزشکی وجود ندارد، توضیح داد: طبق دستورالعمل‌های بهداشتی صرفاً اقدامات زیبایی و غیرضروری دهان و دندان باید به زمان دیگری موکول شود.

مرتضوی با تاکید بر اینکه درمان‌های خانگی و مشکلات اورژانسی دهان و دندان می‌تواند در بسیاری از موارد شرایط برای بیمار و دندانپزشک را پیچیده‌تر کند، هشدار داد: به طور کلی عفونت دندانی، خونریزی لثه، آبسه و یا عفونت در بافت نرم داخل دهان، درد خود به خود و حساسیت‌های شدید دندانی (افرادی که به محض استفاده از نوشیدنی سرد و گرم دچار دندان دردهای شدید می‌شوند) را از جمله درمان‌های اورژانسی محسوب می‌شوند و به تعویق انداختن این اعمال جایز نیست.

وی افزود: از طرفی هر چه بیماری مزمن‌تر شود، درمان‌ها پیچیده‌تر و دفعات مراجعه بیمار به دندانپزشک به مراتب بیشتر خواهد شد.

مرتضوی در ادامه با اشاره به اینکه درمان آبسه در دهان در اولین فرصت ضرورت دارد، توصیه کرد: اگر چنانچه تورم‌هایی و یا خروج چرک از داخل دهان و یا اطراف دندان را مشاهده کردید نیز باید هر چه سریع‌تر به دندانپزشک مراجعه کنید.

وی نسبت به مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها هشدار داد و تاکید کرد: مصرف خودسرانه و طولانی آنتی بیوتیک ها نه تنها مشکلات بیماران را برطرف نمی‌کند بلکه می‌تواند منجر به مشکلات ثانویه و جدی در افراد شود.

به گفته این استاد دانشگاه، خونریزی اولیه و یا ثانویه دهان و دندان باید در اسرع وقت توسط پزشک متخصص کنترل شود.

وی تاکید کرد: درمان‌های زیبایی دندان، اصلاح طرح لبخند، لمینت و کامپوزینت و همچنین روکش کردن، کشیدن دندان‌های عقل یا دندان‌هایی که چیزی از آنها در داخل دهان باقی نمانده ولی در عین حال برای بیمار التهاب و عفونتی نیز ایجاد نکرده، اولویت درمانی و بهداشتی ندارند و بهتر است به زمان دیگری تا پایان ریشه کنی کرونا موکول شوند.

مرتضوی در ادامه درباره جراحی‌های دهان و دندان نیز توضیح داد: جراحی طیف وسیعی از فعالیت‌ها را شامل می‌شود و باید درمان‌هایی که با عنوان جراحی دنبال می‌شوند نیز در کرونا اولویت بندی شود، اگر چنانچه بخواهیم عفونتی را از داخل دهان حذف کنیم جراحی ضرورت دارد.

متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: به طور کلی هر اقدام جراحی که سلامتی بیمار به آن وابسته باشد باید در اولین فرصت انجام شود.

وی با اشاره به اینکه نوبت دهی به بیماران در زمان پاندمی ها یکی از موضوعات مهمی است که باید در مطب‌ها و کلینیک‌ها به آن توجه ویژه ای شود افزود: باید ورود و خروج بیماران برای دریافت خدمات حساب شده و تحت کنترل باشد چرا که ازدحام و شلوغی علاوه بر معطلی بیشتر بیماران ریسک انتقال بیماری را بالا می‌برد.

رعایت پروتکل‌های بهداشتی یکی دیگر از مواردی بود که مرتضوی برای قطع و کاهش زنجیره انتقال کرونا ضرورت رعایت آن را یادآور شد و تاکید کرد: حتماً مطب و کلینیکی که انتخاب می‌کنید، کارکنان و دندانپزشک باید ضمن رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی از ماسک، دستکش، کاور کفش و لباس استفاده کنند.

استفاده از دهان شویه های ضدعفونی کننده قبل و بعد از درمان، یکی دیگر از مواردی بود که وی به آن اشاره کرد و گفت: استفاده از دهانشویه مناسب می‌تواند ریسک انتشار ویروس را کاهش دهد.

مرتضوی در ادامه استفاده از روش‌های مختلف برای به حداقل رساندن مراجعات را در کاهش زنجیره انتقال بیماری از سوی متخصصان دهان و دندان خواستار شد و استفاده از پانسمان هایی با ماندگاری بالاتر برای بیمارانی که نیاز به ترمیم بعد از درمان ریشه دارند راه حل مناسبی برای کاهش مراجعات است.

مرتضوی در پایان استفاده از وسیله رابردم را با هدف پیشگیری از پرتاب ترشحات دهانی و ایزوله شدن دندان از محیط دهان را به متخصصان دهان و دندان توصیه کرد.

گستردش پوسیدگی دندان به عفونت تبدیل می‌شود

هادی قاسمی عضو هیئت علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نیز با اشاره به تعویق انداختن اعمال مربوط به مشکلات دهان و دندان از سوی برخی افراد به دلیل ترس و نگرانی از ابتلاء به کرونا خاطرنشان کرد: کرونا بیماری خطرناکی است ولی در عین حال پیگیری درمان‌های اورژانسی دندانپزشکی ضروری است.

وی افزود: اگر در بازه زمانی مشخصی درمان‌های دندانپزشکی به تعویق بیفتد ممکن است عواقب بیشتری به دنبال داشته باشد.

قاسمی با بیان اینکه خیلی از پوسیدگی‌های دندانی می‌تواند منجر به ایجاد دردهای شدید دندانی شود، خاطر نشان کرد: حتی در مواردی بدون درد نیز ممکن است آبسه‌های عفونی ایجاد شود که باید در اولین فرصت درمان شود.

وی ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی را با هدف قطع زنجیره انتقال کرونا خواستار شد و افزود: پوسیدگی‌های سطحی دندان نیز باید در سریع‌ترین زمان ممکن درمان شود چرا که اگر این پوسیدگی سطحی به موقع برطرف نشود در مدت زمان کوتاهی می‌تواند به گستردگی پوسیدگی و عفونت تبدیل شود.

عضو هیئت علمی دانشکده دندانپزشکی پرهیز از اعمال غیرضروری مربوط به دهان و دندان را مورد تاکید قرار داد و افزود: انجام برخی اعمال زیبایی در دوران پاندمی کرونا ضروری نیست و می‌توان این اعمال را به زمان دیگری موکول کرد.

وی درباره جرم گیری دندان‌ها در دوران شیوع پاندمی کووید ۱۹ نیز توضیح داد: اگر چنانچه جرم‌های دندانی به میزان قابل و حادی ایجاد نشده باشد و یا لثه‌ها را درگیر نکرده می‌تواند این اقدام را نیز به تعویق انداخت.

قاسمی با اشاره به ضرورت اقدامات پیشگیرانه دهان و دندان برای کودکان خاطرنشان کرد: درمان پوسیدگی‌های سطحی دندانی در کودکان یکی از درمان‌های اورژانس در دوران کرونا به حساب می‌آید.

وی با تاکید بر اهمیت رعایت بیش از پروتکل‌ها از سوی کارکنان مراکز بهداشتی اضافه کرد: خطر نه تنها متوجه مراجعه کنندگان است بلکه کادر درمان نیز از خطرات مصون نیستند بنابراین باید طبق پروتکل‌ها در محل‌هایی که یونیت‌های دندانپزشکی و ابزار آلات وجود دارد توصیه‌های بهداشتی به صورت جدی رعایت شود.

تهویه مناسب هوا، استفاده از ضدعفونی کننده‌های سطحی، استفاده از ماسک و وسایل حفاظت فردی و رعایت فاصله اجتماعی در مطب‌ها و کلینیک‌های دندانپزشکی از دیگر مواردی بود که عضو هیئت علمی دانشگاه ضرورت رعایت آن را برای قطع زنجیره انتقال کرونا ضروری ذکر کرد.

وی در ادامه به افرادی که برای درمان‌های اورژانسی دهان و دندان به مراکز دندانپزشکی مراجعه می‌کنند توصیه کرد: قبل از مراجعه به مراکز دندانپزشکی از رعایت پروتکل‌ها از سوی کادر درمان و پزشک متخصص اطمینان کامل حاصل کنید.

قاسمی با اشاره به اینکه پیشگیری مقدم بر درمان است تاکید کرد: مسواک زدن حداقل دو بار در روز و تغذیه محدود از مواد غذایی شیرین و در دفعات کمتر ضروری است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟