به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، سرهنگ داود معظمی گودرزی افزود: پلیس فتا با جرایم فضای مجازی سر و کار دارد؛ اما در تهران بیش از نیمی از جرایم متعلق به جرایم اقتصادی هستند. مردم با در نظر گرفتن چند نکته ساده که در سایت پلیس سایبری نیز بارگذاری شده است میتوانند از خطر جرایم اقتصادی و کلاهبرداریها در امان باشند.
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با اشاره به اینکه خیلی از شگردهای کلاهبرداران تکراری است، اظهار داشت: حتی با تمام اخطارها و اطلاع رسانیهای پلیس فتا همواره برخی قربانی سوء استفاده میشوند. بسیاری از هویتها در فضای مجازی غیر واقعی هستند و ممکن است فرد، شخص دیگری را به جای خود معرفی کند.
سرهنگ معظمی افزود: به عنوان مثال درهفته گذشته موفق به دستگیری فردی شدیم که در کانال تلگرامی اقدام به فروش طلا و جواهر کرده بود؛ اما متاسفانه عدهای قربانی این کلاهبرداری شدند. تاکید میکنیم تا به هیچ عنوان قبل از دریافت بسته مورد نظر، تسویه حسابی صورت نگیرد و چه بسا که افراد مصر به دریافت بیعانه، کلاهبردار باشند؛ البته افرادی شریف نیز در فضای مجازی وجود دارند که از راه کسب و کارهای کوچک درآمدزایی میکنند. به هر ترتیب مردم باید ریسک خرید مجازی را بپذیرند.
رئیس پلیس فتای تهران با تاکید بر اینکه خرید و فروش طلا و اقلام با ارزش از این قبیل در فضای مجازی ممنوع است، خاطرنشان کرد: پلیس فتا با همکاری سازمان قضایی و هماهنگی با دادستان زیرساختهای خوبی در این راستا شکل گرفته است.
معظمی درباره شگرد جدید کلاهبرداران گفت: کلاهبرداران، خود را به عنوان موسسات کاریابی معرفی میکنند که از این طریق اقدام به دریافت اطلاعات هویتی افراد و از این اطلاعات سوء استفاده میکنند. همچنین با درخواست از متقاضیان کار با افتتاح حساب و فعال سازی یک نرم افزار بانکی اقدام به پولشویی میکنند.
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ درباره رمز یکبار مصرف OTT اظهار داشت: با فعال شدن رمز یکبار مصرف بسیاری از این جرایم اقتصادی متوقف شد، اما همچنان سوء استفاده از رمزهای دوم قربانی میگیرد.
وی تاکید کرد: خرید شارژ از بالاترین آمار سرقت در فضای مجازی برخوردار است. هموطنان برای استفاده از خدماتی مثل شارژ به جای جستجوی کلید واژهها به سایتهای معتبر مراجعه کنند.
گودرزی درباره کلاهبرداران بورسی گفت: بورس و سامانه سجام در ابتدا مکانی برای سرقتهای متنوع بود و پلیس فتا موفق به دستگیری چندین نفر از اعضای باندهای کلاهبرداری شد. ما تاکید میکنیم هموطنان تا قبل از ورود به بازار بورس، آگاهیهای لازم را کسب کنند. بسیاری از افراد بدون آگاهی و تنها برای درآمدزایی وارد کار جدیدی میشوند و کارهای خود را به شخص ثالث واگذار میکنند که این اتفاق خود بستر بسیاری از جرایم اقتصادی است.
رئیس پلیس فتای تهران تاکید کرد: پلیس فتا در کنار مردم قرار دارد و در صورت مشاهده تخلفات با همکاری قوه قضاییه در دستگیری مجرمان کوتاهی نمیکند.