تلاش برای حل مناقشه قره‌باغ در طرح «صلح ایران»

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در خصوص طرح ایران برای قره‌باغ گفت: پذیرفتن مرز‌های بین المللی، پذیرفتن حقوق اقلیت‌ها، توقف کامل جنگ و خشونت از جمله مواردی است که در طرح صلح ایران است. ایران مواضع و نگرانی‌های روشنی دارد و تلاش داریم در چارچوب منفعت منطقه‌ای کار را پیش ببریم.
کد خبر: ۱۰۱۲۶۷۹
|
۱۲ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۷ 02 November 2020
|
9053 بازدید
|
۳

به گزارش تابناک به نقل از میزان - سعید خطیب‌زاده صبح امروز (دوشنبه) در نشست خبری خود با خبرنگاران که از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، با تبریک فرارسیدن میلاد رسول اکرم (ص) و امام جعغر صادق (ع) و گرامیداشت هفته وحدت، گفت: امیدوارم در هفته وحدت برخی از مسائل جهان اسلام به همت نخبگان جهان اسلام و کسانی که دل در گرو وحدت دارند، حل شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: موج کرونا هموطنان ما را درگیر کرده و به احترام پروتکل‌های موجود، نشست خود را مجازی برگزار می‌کنیم.

خطیب‌زاده در خصوص سیزده آبان، اظهارداشت: سیزده آبان سه اتفاق مهم از جمله کشتار دانش آموزان در سال ۱۳۵۷، تبعید امام و تسخیر لانه جاسوسی آمریکا که انقلاب دوم نامگذاری شده را در تاریخ ثبت کرده است و بدانید که تا سلطه گر هست مقاومت و ایستادن هم در برابر او هست.

وی در خصوص اقدامات دیپلماتیک هفته اخیر ایران و برخی تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی، گفت: در ششم آبان سفر آقای عراقچی به منطقه در جهت پیگیری طرح صلح ایران در مورد مناقشه قره باغ بود.

خطیب‌زاده افزود: گفت‌وگوی تلفنی آقای ظریف جهت تبریک به رئیس جمهور بولیوی و البته حضور وزیر امور خارجه در نشست مجازی شورای امنیت که با ابتکار روسیه در خصوص خلیج فارس هم از دیگر اقدامات دیپلماتیک اخیر ما بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: آقای ظریف برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید بولیوی و سفر به کوبا و ونزوئلا، فردا عازم سفری به آمریکای لاتین است.

خطیب زاده همچنین با اشاره به تحولات بولیوی و روابط دوجانبه تهران و لاپاز با شروع به کار دولت جدید این کشور عنوان کرد: سفر وزیر امور خارجه نشان دهنده آمادگی دو کشور برای بازگرداندن روابط به سطح عالی است. امیدواریم روابط دو کشور در مسیر طبیعی و عالی خود گام بردارند و روابط دو کشور به مسیر منافع خود کشور بازگردد.

وی در خصوص برخی گمانه زنی‌ها مبنی بر تعطیلی بخش‌های اقتصادی سفارت خانه‌های ایران، ادامه داد: بخش‌های اقتصادی وزارت امور خارجه و سفارت خانه‌های ما بسیار مهم و همچنان فعال هستند و هیچ بخش اقتصادی در هیچ یک از نمایندگی‌های خارجی ایران تعطیل نشده است.

خطیب‌زاده در خصوص طرح ایران برای قره باغ بیان کرد: پذیرفتن مرز‌های بین‌المللی، پذیرفتن حقوق اقلیت‌ها، توقف کامل جنگ و خشونت از جمله مواردی است که در طرح صلح ایران است. ایران مواضع و نگرانی‌های روشنی دارد و تلاش داریم در چارچوب منفعت منطقه‌ای کار را پیش ببریم. برداشت‌ها هم مثبت بوده است.

این دیپلمات ارشد درباره اظهارات محمدرضا باهنر مبنی بر اینکه روحانی و ظریف نقشی درباره ارتباط‌گیری با کشورها ندارند و همچنین اظهارات وی درباره تلاش مجلس برای نظارت بر روابط خارجی بیان کرد: وزارت خارجه یک وزارتخانه حاکمیتی و به تعبیر مقام معظم رهبری، نیمی از دولت است.

خطیب زاده یادآورشد: جمهوری اسلامی ایران سازوکارهای خود را دارد و براساس آنها، هماهنگی میان قوا و بخش‌های مختلف نظام وجود دارد. من این اظهاراتی که گفتید را ندیدم ولی وظایف وزارتخانه‌ها براساس قانون مشخص است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به میزان در رابطه با پیگیری پرونده حقوقی بین‌المللی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: در خصوص پرونده ایشان ما بیانیه‌ای را صادر کردیم که می‌توانید به آن مراجعه کنید تا اقدامات دیپلماتیک ایران را ملاحظه کنید. وزارت امور خارجه بخشی از پیگیری است و بهتر است از سخنگوی قوه قضائیه پیگیری‌های تکمیلی را داشته باشید.

وی ادامه داد: ایران در سطح بین‌المللی و با جزئیات این پرونده را پیگیری کرده و همچنان از مجاری خاص خود پیگیر موضوع هستیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره طرح ایران برای حل بحران قره باغ و پاسخ باکو و ایروان گفت: این مناقشه سه‌دهه‌ای است و حل آن هم به راحتی نیست. ایران براساس وظیفه خود و همسایگی با آن دو کشور ارمنستان و جمهوری آذربایجان، طرحی را آماده است. طرح ما براساس واقعیت‌ها است؛ ولی پاسخ باید در پایتخت‌ها گرفته شود. بخشی از این طرح، نگرانی‌ها ما است. امیدواریم در هفته‌های آینده قدمی برای صلح برداریم.

وی در پاسخ به سوالی درباره هشدار محمد جواد ظریف مبنی بر حضور تروریست‌ها در مرزهای شمالی ایران و طرح این مسئله از سوی سید عباس عراقچی در سفر به کشورهای منطقه برای حل مناقشه قره‌باغ، اظهار داشت: این مسئله نه تنها به باکو و ایروان بلکه به پایتخت‌های دیگر هم گفته شده است. این موضوع نگرانی جدی ماست و در این باره جدی صحبت کردیم. در این زمینه ادعاهایی شده که انکار است. اما نگرانی ما سر جای خود است و با کسی هم مسامحه و شوخی نداریم و امیدواریم گزارش‌ها غلط باشد.

خطیب‌زاده درباره قرار گرفتن مجدد ایران در لیست سیاه FATF و رایزنی وزارت امور خارجه با دیگر دستگاه‌های حاکمیتی برای حل این موضوع تصریح کرد: موضع ایران و دستگاه دیپلماسی درباره FATF روشن است. نظرات خود را به دستگاه‌های دیگر گفته‌ایم ولی آن‌ها باید نظر بدهند و در این زمینه در درونِ حاکمیت در حال گفت‌وگو هستیم. از نظر وزارت امور خارجه به خاطر دوستان خود این مسئله را باید حل کنیم. امیدواریم دستگاه‌های دیگر هم کمک کنند تا این موضوع را با کمترین خسارت حل کنیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۲
مناطق اشغال شده ها را به کشور بر گردانید به جای این که یک طرفه بروید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۲
پس حنگ قراره خیلی طول بکشه
کاش اقاین طرح صلحی هم برای مردم خودشان داشتند
نریمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۲
حیات ارمنستان در دستان ایران است و احتیاجی به مذاکره و دیپلماسی نیست .
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات