مجمع عمومی فدراسیون فوتبال به دلیل شیوع ویروس کرونا قرار است روز هشتم آذر به صورت مجازی برگزار شود تا پس از تایید آن، انتخابات فدراسیون برگزار شود که هنوز زمان آن به صورت رسمی اعلام نشده، اما شنیده میشود ۱۰ تا ۱۲ آبان انتخابات برگزار خواهد شد.
به گزارش تابناک ورزشی، فدراسیون فوتبال پیش از برگزاری این مجمع، ضمن انتشار دعوتنامه برای اعضای خود، اساسنامه پیشنهادی را هم رونمایی کرد که تغییرات زیادی در آن به جشم میخورد.
اساسنامه قرار است در مجمع پیش رو بررسی شود و اولین و مهمترین مبحث، تعریف حقوقی فدراسیون است که بین فدراسیون فوتبال و فیفا حواشی زیادی داشت و حتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز به این مبحث ورود کردند. استقلال فدراسیون و غیر دولتی بودن آن یکی از مسائلی بود که فدراسیون را برای تعریف جدید حقوقی تحت فشار قرار داده بود که در نهایت در اساسنامه پیشنهادی فدراسیون فوتبال بیان شده است: فدراسیون فوتبال ایران یک موسسه مستقل، غیر انتفاعی، غیر دولتی و دارای شخصیت حقوقی که مطابق مقررات جمهوری اسلامی ایران و برای مدت نامحدود تشکیل شده است.
البته فدراسیون فوتبال و فیفا به توافق رسیدهاند که تعریف فدراسیون طبق اساسنامه قبلی نهاد عمومی غیردولتی باشد و پس از برگزاری انتخابات، فیفا یک سال زمان خواهد داد تا این قانون توسط دولت و مجلس اصلاح شود و بند فعلی به تأیید برسد.
مهمترین تغییرات اساسنامه فدراسیون فوتبال چیست؟
همچنین تعداد اعضای مجمع نیز افزایش پیدا کرده است که میتواند در انتخابات پیش رو تاثیر زیادی داشته باشد. تعداد نفرات از ۷۵ نفر به ۸۹ نفر افزایش یافته است که مربوط به حضور مربیان تیمهای ملی در ردههای مختلف، مربیان تیمهای ملی بانوان و ... خواهد بود.
در بخشی از اساسنامه پیشنهادی آمده است:
سه باشگاه اول لیگ برتر فوتسال آقایان در سال منتهی به مجمع هر کدام با یک نماینده و یک رای
۲ باشگاه اول لیگ برتر فوتبال ساحلی هر کدام یک رای
۲ باشگاه لیگ برتر فوتسال بانوان هرکدام یک رای
باشگاه اول لیگ برتر فوتبال ساحلی بانوان با یک رای
کاپیتانهای اصلی تیمهای ملی فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی در هر دو بخش بانوان و آقایان (مجموع ۶ نفر)
سرمربیان تیمهای ملی فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی مردان و زنان (مجموع ۶ نفر) اگر سرمربی ایرانی نبود، دستیار ایرانی او در مجمع شرکت میکند.
یک داور مرد و یک داور زن که بالاترین رنکینگ داوری جهان را در ایران در اختیار دارند.
در ادامه اساسنامه پیشنهادی باید بیان کرد که شرایط سنی، سابقه مدیریتی نامزد ریاست و ... حذف شده که تاثیرگذارترین قسمت اساسنامه میتواند همین موضوع باشد. فوتبالیها میتوانند با معادل سازی سابقه حضور در تیم ملی یا بالاترین لیگ در انتخابات شرکت کنند.
سابقه مدیریتی برای بازیکنان به این شکل است که چهار سال سابقه بازی در لیگ حرفهای مردان یا زنان در فوتبال یا فوتسال به منزله مدیریت است و همچنین سابقه بازی در تیمهای ملی آقایان و بانوان فوتبال و فوتسال هم معادل چهار سال سابقه مدیریتی محسوب میشود.
مربیان فوتبال نیز میتوانند با سابقه چهار سال مربیگری در لیگ حرفهای یا مربیگری تیم ملی، در انتخابات شرکت کنند. شرایط برای داوران نیز به این صورت است که قضاوت در چهار سال لیگ حرفهای آقایان یا بانوان یا حداقل چهار سال حضور در فهرست داوران بینالمللی به آنها اجازه ثبتنام در انتخابات را خواهد داد.
همچنین شرایط سنی در این اساسنامه حذف شده است و این درحالی است که در اساسنامه قبلی، برای ثبت نام در بخش ریاست فدراسیون شرایط سنی حداقل ۳۵ و حداکثر ۶۵ سال وجود داشت و داشتن حداقل مدرک کارشناسی لازمه ثبت نام برای ریاست فدراسیون بود و کاندیداها برای ثبت نام نیاز به ۸ سال سابقه مدیریتی داشتند.
یکی دیگر از تغییرات اساسنامه گرفتن امضای اعضای مجمع برای ثبت نام بود که شرایط آن تغییر کرده است. پیش از این فرد ثبت نام کننده میبایست ۱۰ امضا از اعضای مجمع میگرفت که حالا با پنج امضا نیز شرایط برای ثبتنام مهیا میشود. با این وجود برای نخستین بار حداکثر ۱۷ نامزد میتوانند به منظور رقابت برای کسب کرسی ریاست وارد انتخابات فدراسیون فوتبال شوند.
با توجه به افزایش تعداد اعضای مجمع به ۸۹ نفر و با دریافت پنج امضای تأیید از اعضا، همزمان این امکان وجود دارد که حداکثر ۱۷ نامزد مجوز ورود به مجمع برای ریاست فدراسیون را دریافت کنند.
یکی دیگر از مسائل مدنظر، حضور وزیر ورزش در مجمع و حق داشتن یا نداشتن او برای رای دادن بود که در اساسنامه پیشنهادی آمده است: وزیر ورزش و جوانان عضو افتخاری است و حق شرکت در مباحث را دارد، اما حق رای ندارد.