قیمت طلا در معاملات روز جمعه بازار جهانی تحت تاثیر ضعف ارزش دلار که نگرانیها نسبت به تاخیر در تصویب بسته کمک مالی آمریکا را جبران کرد، اندکی افزایش یافت.
به گزارش ایسنا، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با ۰.۱ درصد افزایش، به ۱۸۳۶ دلار و ۲۷ سنت رسید.
در بازار معاملات آتی آمریکا هر اونس طلا با ۰.۲ درصد افزایش، به ۱۸۴۰ دلار و ۳۰ سنت رسید. بهای معاملات این بازار روز پنج شنبه با ۰.۱ درصد کاهش، در ۱۸۳۷ دلار و ۴۰ سنت بسته شده بود.
به گفته مارگارت یانگ، استراتژیست دیلی فارکس، همبستگی میان طلا و دلار به دلیل این که بازارها کم و بیش خوش بینی به عرضه واکسن کووید ۱۹ را در قیمتها لحاظ کرده اند، بازگشته است. طلا برای شکستن روند نزولی به عامل بسیار قوی نیاز دارد که می تواند در قالب موضع سیاست پولی تسهیلی تر بانک مرکزی آمریکا یا تصویب یک بسته کمک مالی بزرگتر از حد انتظار در آمریکا یا شکست احتمالی واکسنها ظاهر شود.
شاخص دلار ۰.۲ درصد کاهش یافت و نزدیک به ۹۰.۵ واحد معامله شد که پایینترین رکورد در دو سال و نیم گذشته است و طلا را برای خریداران غیرآمریکایی ارزانتر کرد.
در این بین، آمار روز پنج شنبه نشان داد آمار متقاضیان دریافت بیمه بیکاری در آمریکا به بالاترین میزان در سه ماه اخیر افزایش یافته که نشانه بیشتری از تاثیر افزایش ابتلا به کووید ۱۹ و عدم حمایتهای مالی بیشتر و در نتیجه آسیب دیدن اقتصاد این کشور بوده است.
با این حال عاملی که رشد قیمت طلا را محدود کرد، اظهارات یک مقام بلندپایه دموکرات بود که احتمال ادامه مذاکرات پیرامون بسته کمک مالی کرونا تا کریسمس را مطرح کرد.
طلا همواره پناهگاه امنی برای داراییها در برابر تورم ناشی از بسته های محرک مالی عظیم است.
بر اساس گزارش رویترز، بانک مرکزی اروپا روز پنج شنبه معرفی اقدامات محرک مالی بیشتر برای خارج کردن اقتصاد این بلوک از رکود را منتفی اعلام کرد.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، بهای هر اونس نقره برای تحویل فوری با ۰.۱ درصد کاهش، به ۲۳ دلار و۹۲ سنت رسید. بهای هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۰.۱ درصد کاهش، در ۱۰۲۵ دلار و ۹۹ سنت ایستاد. بهای هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با ۰.۱ درصد افزایش، به ۲۳۳۳ دلار و ۲۴ سنت رسید.