پروژه‌ای که قالیباف هزینه اش را برای مردم ۹ برابر کرد!

انتشار بخش‌هایی از مصاحبه جدید پیروز حناچی، شهردار تهران که هفته گذشته منتشر شد، حاشیه‌های زیادی درپی داشت. شکایت محمدباقر قالیباف و تعدادی از نزدیکان او به‌دلیل صحبت‌های حناچی درباره املاکی که شهرداری از آنها پس گرفت، بخشی از این حاشیه‌ها بود.
کد خبر: ۱۰۲۰۹۴۵
|
۲۳ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۶ 13 December 2020
|
52322 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه شرق، روز گذشته خبرگزاری ایلنا مشروح این مصاحبه را منتشر کرد.حناچی در این مصاحبه درباره بیش از ۹‌برابرشدن هزینه‌های ساخت اتوبان دوطبقه صدر صحبت کرد و اثرات منفی آن بر وضعیت ترافیک تهران. به گفته شهردار تهران روزی که مدیریت شهری پیشین شهر می‌خواست پل صدر را احداث کند، اعلام کرد که بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیارد تومان برای آن هزینه شده است؛ اما عملا ساخت این پل بیش از چهارهزارو ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه برده است که اگر تملکات اراضی اطراف برای احداث پل را نیز به آن اضافه کنید، بیش از این رقم است.

حناچی در بخشی از این مصاحبه در واکنش به انتقادات برخی از اعضای شورا نیز این‌طور توضیح داد:‌ «بعضی از اعضای شورا در مقایسه با قبل می‌گویند شما دچار خودتحریمی شده‌اید و خودتان برای خودتان محدودیت ایجاد کرده‌اید. معنای دیگر آن، این است که چرا تراکم نمی‌فروشید، چرا راحت پروانه غیرقانونی صادر نمی‌کنید؟ ما چنین قولی به مردم ندادیم. ما قول داده بودیم که شهر را به انضباط می‌رسانیم که این کار را انجام دادیم».

او با طعنه به روال و شیوه مدیریتی دوره‌های گذشته در شهرداری تهران نیز گفت: «ما هم اگر سه سال پشت سر هم ۳۰ میلیون مترمربع پروانه صادر می‌کردیم، شاید دست‌مان خیلی بازتر بود؛ اما ادامه این روش را روا ندیدیم. حداقل از کسی مثل من که عقبه تخصصی این موضوع را دارد و متوجه می‌شود این موضوع به چه معناست، این انتظار نمی‌رود. ما تلاش کردیم مسیر دوم را انتخاب کنیم. شهر را آرام‌تر کردیم، هزینه‌های اداره شهر را کمتر کردیم و سعی کردیم با روش‌های خلاقانه‌تر آن را اداره کنیم. ما تلاش می‌کنیم که شهر را کم‌عارضه‌تر و ارزان‌تر اداره کنیم و فقط هم به دوره خودمان فکر نکنیم؛ چراکه اگر می‌خواستیم تنها به دوره خودمان نگاه کنیم، می‌توانستیم دو، سه قلم از اموال بزرگ شهرداری تهران را بفروشیم و مشکلاتمان حل می‌شد. خیلی از بانکی‌ها هم تمایل دارند که چنین اتفاقی رخ دهد و شاید یک زمانی مجبور شدیم این کار را کنیم؛ اما خودمان را به فروش تراکم خارج از قاعده و خارج از ظرفیت طرح تفصیلی عادت ندادیم و سعی کردیم که این عادت بد را در تهران ترک کنیم».

‌حناچی همچنین درباره مقاومت‌هایی که برابر بارگذاری اطلاعات در سایت شفافیت وجود دارد، مثلا درباره رقم حقوق مدیران یا اتفاقی که در بارگذاری فهرست ساختمان‌های ناایمن رخ داد، نیز این‌طور توضیح داد: «اینکه مدیران نباید حقوق نامتعارف بگیرند، این حرف پسندیده است و مدیران ما باید در حد معمول جامعه باشند؛ البته اگر اقدام مشعشعی را انجام دادند و منافع عظیمی را به شهرداری برگرداندند، ما وظیفه داریم که آنها را تشویق کنیم و این را من حقوق تلقی نمی‌کنم؛ یعنی اگر کسی ملکی را که شهرداری اطلاع نداشت، به شهرداری اطلاع داد یا تلاش کرد تا آن ملک به شهرداری بازگردد و مالکیت آن در اختیار شهرداری قرار گیرد و منافع عموم را حفظ کرد، نباید با حقوق عادی با او رفتار کنیم و باید تشویق شود.

‌حناچی همچنین درباره تجربه و دوره کاری خودش در دبیرخانه شورای عالی معماری و شهرسازی و تفاوت آن با دوره شهرداری گفت:‌ خیلی از پروژه‌هایی که امروز می‌بینید که با آنها عکس می‌گیرند، مربوط به پیگیری‌های ما بود. هفت‌سنگان قزوین، کلاک لواسان و پدیده شاندیز پروژه‌هایی بودند که در دبیرخانه شورای عالی به دلیل تخلفات ساختمانی و فیزیکی اولین‌بار ما پیگیری کردیم. ما اگر جلوی پدیده شاندیز را نمی‌گرفتیم، ده‌ها پدیده شاندیز در سطح کشور ظهور می‌کرد یا اتفاقاتی که در تهران رخ داد، در سال‌های۹۰ ،۹۱ و ۹۲ سالی ۳۰ میلیون متر مربع پروانه در تهران صادر شده است و این پروانه‌های به خالص مسکونی تقریبا معادل شهری با ۶۰۰، ۷۰۰ هزار نفر جمعیت است. آیا زیرساخت‌ها به این نسبت افزایش یافته است؟ فضای سبز، مراکز خرید و مراکز آموزشی متناسب دیده شده است؟ وقتی این کار را نکردیم، مثل آدم ناقص‌الخلقه‌ای می‌ماند که دستش بیش‌ازحد بلند می‌شود. ما در آن زمان در آن موضع بودیم و اکنون در موضع اجرا هستیم. این را که محبوبیت من کاهش یافته یا افزایش، نمی‌دانم؛ اما تلاش می‌کنیم دوره متفاوتی را در شهر به مردم نشان دهیم که می‌شود شهر را آرام‌تر، کم‌هزینه‌تر، کم‌عارضه‌تر و سالم‌تر اداره کرد و کاری کرد که مشکلات شهر اگر بهتر از این نشود، بدتر از این هم نشود».
‌شهردار تهران همچنین درباره مخالفت‌های خودش با احداث پل صدر در زمان احداث آن و اینکه آیا برنامه‌ای برای جمع‌آوری این پل وجود دارد یا خیر، نیز این‌طور توضیح داد: «بعد از اینکه این همه هزینه شده است، منطقی نیست که به جمع‌آوری اقدام کنیم، اما خیلی از کشورهای دنیا این کار را کردند؛ آنهایی که زودتر از ما شروع به احداث پل کردند. زمانی که نقد می‌کردیم حداقل به ۲۰ مورد پل در حال جمع‌آوری در دنیا که عمدتا در کشورهای اروپایی و آمریکایی اتفاق افتاد، اشاره کردم. یک مورد هم در شهر سئول بود و شهردارش اعلام کرد اگر رأی بیاورم، این پروژه را در اینچئون اجرا می‌کنم و واقعا این کار را کرد و من مرتب به آن پروژه اشاره می‌کردم. انتقاد من هم این بود، زمانی که همه دارند این سازه‌ها را برمی‌چینند، چرا شما آن را اجرا می‌کنید. الان طبیعتا باید اجازه دهیم دوره بهره‌برداری از آن تمام شود و همان‌طور که گفتم، منطقی نیست که بعد از این‌همه هزینه، این اتفاق رخ دهد. روزی که می‌خواستند پل صدر را احداث کنند، اعلام کردند که بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیارد تومان برای آن هزینه شده؛ اما عملا ساخت این پل بیش از چهارهزارو ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه برده است که اگر تملکات اراضی اطراف برای احداث پل را نیز به آن اضافه کنید، بیش از این رقم است».

‌او همچنین درباره دلایل انتشارنیافتن گزارش نهایی هزینه‌های پل صدر گفت: «گزارش پل صدر آماده است. در شهرداری ازآنجایی‌که خیلی اقدامات با تهاتر خدمات یا تهاتر املاک انجام می‌شده، معمولا وقتی افراد مراجعه می‌کنند، کنتور آن می‌افتد یا وقتی دعوایی می‌شود و حکم قضائی برای آن می‌دهند، عدد قطعی درمی‌آید یا وقتی خیلی از صورت وضعیت‌های پیمانکاران پرداخت می‌شود، هزینه قطعی آن مشخص می‌شود و کاملا معلوم است که چقدر هزینه شده است».

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۶۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۳
ماشااله به جناب آقای قالیباف اگر راست باشد که باید ازاین همه درایت سر به آسمان سایید
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۹:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۳
حناچی درست میگه . مردم حناچی را بیشتر قبول دارند
پاسخ ها
صادق
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۳
رنگ رخساره خبر می دهد از سر درون
خیلی ها خیلی چیزا می گن؛ ولی شنونده باید عاقل باشه.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۳
دروغ می گویند...همین امسال شهرداری کلی تراکم فروشی کرد...بروید بپرسید!
توحید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۳
فعلا چند سال هست ، فقط نام خیابان ها مهمترین کار انجام شده است. در منطقه 22 چند سال هست از تامین سطل های زباله و نظافت معابر هم ناتوان هستند. مردم از جیب خودشان هزینه می کنند. عوارض سالیانه خوردو ، نوسازی و پسماندو مالیات بر ارزش افزوده هم پرداخت می کنند.نتیجه کار مهم هست.زیر سوال بردن دیگران برای مسئولین رزومه کاری محسوب نمی شود.
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۳
پل صدر رو چینی ها ساختن
رقم واقعی هزینه را چینی میدانند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۳
آفرین! این رویکرد بر خلاف برخی که میخواهند همه چیز در تهران گران شود تا فقط خواص در آن قدرت ماندن داشته باشند خیلی با ارزش است امیدورام خدا به شما توان ادامه بدهد وگرنه مثل جنگل درختی، تهران جنگلی سیمانی می شود که فقط متولین در آن قدرت زندگی خواهند داشت و دور شدن فرودستان یعنی بازگشت به گذشته دوران فئودال ها یعنی عقب تر از دوران شاه مخلوع!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۳
درسته
با اینکه دل خوشی ندارم
ولی قالیباف تهران را به یک هیولا شهر تبدیل کرد
در حالیکه ما ایرانیان در اقلیم خشک زندگی می کنیم و هرگز شهرهایمان نباید الگوی شهرهای مناطق پر آب مانند فرانسه آلمان انگلیس بخش های پر آمریکا و ژاپن را داشته باشد
پل های چند طبقه و اتوبان ها ساختمان های بلند مرتبه برای شهروندان کویر یا شبه کویر سم هلاهل است
ولی متأسفانه تعلقات جناحی و صنفی نمی گذازد این خطای دوران قالیباف بررسی و پیشگیری شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۳
ایشان بر اساس مستندات شهرداران برکنار شده 50 هزار میلیارد تومان بدهی رو دست شهرداری تهران گذاشته ایجاد شرکتهای پیمانکاری صوری و ایجاد هزینه ها یک ماه قبل از سال و بستن حسابداری آنها به خاطر اینکه رسیدگی نشوند اجرای عملیات بازسازی صوری توسط همین شرکتهای پیمانکاری و چپاول منابع حاصل از پرداخت عوارض مردم تهران و سرمایه گذاری در استرالیا بخشی از تراژدی غارت بوده است ضمن اینکه خودسرها را آموزش و روانه سفارت عربستان ساخته و تاکنون ایران و ملت ایران با انواع تحریم های دیکته شده از سوی عربستان تغاس پس مسدهند.
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۳
آقای حناچی در این مدت نشان دادند مستقل از وابستگی های جناحی و حب و بغض فردی کارشان را انجام میدهند و این تفکر هم کاملا منطقی است که درامد برای شهرداری نباید منشا ایجاد عارضه جدید برای شهر شود اقای قالیباف در تهران زحمت زیادی کشیدند اما برخی پروژه ها وهزینه ها در گذشته توجیه پذیر نیست مثلا اگر بجای هزینه صدر و پل طبیعت میل پرچمهای چند 10 متری مترو توسعه پیدا میکرد تاثیر آن در کاهش ترافیک و آلودگی بسیار بیشتر بود متاسفانه طرح جامع و تفضیلی نیز نادیده گرفته شد. مشکل اساسی این است که بعضی مدیران بدنبال کسب محبوبیت هستند نه انجام کار درست گاهی انجام کار درست محبوبیت آنها را در کوتاه مدت کم میکند.
پاسخ ها
اسی سر طلا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۳
فعالیت های شهرداران دوره جدید ازدواج مجدد قتل همسر سروصدا کردن چراقالیباف مترو را توسعه نداد آخربنده .... .مترو توی دوره آقای قالیباف واقعا ساخته شد بقیه فقط بلدند حرافی کنند .این حناچی هم فقط هرروز اسم خیابان هارا جابه جا میکند.حناجان حنا ت دیگر رنگ ندارد.مردوعمل نه حرف
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۳
آخه از یک نظامی که مدرک و درجه اش کیلویی هست انتظار بیش از این نیست قالیباف حد اکثر سوادش این هست که شهردار یک جایی مثل کلات یا فریمان باشد که قطعا همین ها را هم نمیتونه به درستی مدیریت کند چون علم این کار را نداره اما متاسفانه در شرایط فعلی اینها مدیران ارشد هستند
پاسخ ها
ناشناس
| Kenya |
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۳
نمک نشناسی تا چه اندازه !!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۳
تورا جان جدت از مدرک حرف نزن اینقدر دکتر ومهندس بی عرضه توی این مملکت زیاد است که حد ندارد
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۳
نه بابا است میگی.تو که اونور ابی
حمید محمدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۳
کلان شهر با اهمیت تهران و بلکه ایران اسلامی اگر وسیله متخصصان با سواد ، کاربلد اداره شود طبیعتا آرامتر و کم هزینه تر اداره خواهدشد . رفتارهای پوپولیستی عامه پسند با ظاهری فریبنده ، ولی در باطن خانه خراب کن ، باید برچیده شود .
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟