حمایت هیات عالی نظارت از توان پارلمانهای محلی؛

خبر خوش برای شوراهای شهر و شهرداریها

خوشبختانه تصمیم روز چهارشنبه هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام تا حدودی این دغدغه دلسوزان تقویت قدرت پارلمانهای محلی را کاهش داد.
کد خبر: ۱۰۲۲۰۰۶
|
۲۷ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۹ 17 December 2020
|
13723 بازدید

هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، از اختیارات شوراهای اسلامی شهر و شهرداریها در برابر لایحه مالیات بر ارزش افزوده حمایت کرد.

 

به گزارش تابناک، لایحه اصلاح مالیات بر ارزش افزوده که اخیراً به تصویب مجلس رسید، پس از آنکه مورد سوال شورای نگهبان قرار گرفت و در هفته دوم آذرماه، مجدداً در مجلس شورای اسلامی تصویب شد، در جلسه هیات عالی نظارت بررسی شد.

 

هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست روز گذشته (26 آذر) به ریاست دکتر محسن رضایی، انطباق و عدم مغایرت لایحه مالیات بر ارزش افزوده با سیاست های کلی نظام را بررسی نمود که نهایتاً بندهایی از آن با سیاست های کلی نظام مغایر تشخیص داده شد و مقرر شد به مجلس شورای اسلامی اطلاع رسانی شود تا در تصویب نهایی اصلاح گردد.

 

دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرده است: "در این نشست که رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، رییس شورای عالی استان ها و معاون سازمان امور مالیاتی نیز حضور داشتند، پس از ارائه گزارش کمیسیون های دبیرخانه مجمع و بحث و تبادل نظر اعضای هیات عالی نظارت، بند الف و جزء ۱۰ ماده ۹ و نیز تبصره همین‌ ماده، همچنین بند الف ماده ۴۲ و ماده ۵۳ این لایحه مغایر با بندهایی از سیاست های کلی نظام شناخته شد".

 

بر این اساس به نظر می رسد هیات عالی نظارت، حفظ توان پارلمان های محلی ایران را مهم‌ می داند. کارشناسان حامی شوراها و مدیریت محلی و تمرکززدایی معتقدند روح کلی این لایحه با مواد 103 و 85 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخابات شهرداران و همچنین فلسفه وجودی آئین نامه اجرایی نحوه وضع و وصول عوارض توسط شوراهای اسلامی مصوب 1378 هیات وزیران مغایرت دارد. این لایحه همچنین با مواردی از ارکان قوانین برنامه سوم و پنجم توسعه کشور که سعی داشت در قالبهایی از جمله سیستم مدیریت واحد و یکپارچه شهری از تمرکز قدرت دولتی بکاهد و به شوراهای محلی توان پیشبرد توسعه محلی اعطا کند، در تعارض است.

 

لایحه اخیر بجای تقویت اراده و مسئولیت پذیری پارلمانهای محلی که می توانست مستقیماً به توسعه اقتصاد شهری و نهایتاً ارتقای سطح رفاه عمومی مردم منجر شود، از این اراده کاسته و بیشتر از قبل این مسیر توسعه ای را به قدرت عمودی دولت واگذار کرده است.

 

به عقیده صاحبنظران آشنا به مسائل شوراها و پارلمان های محلی، یکی از نقاط ضعف دولتهای سه دهه اخیر، ناشی از همین میل و اشتهای افزایش قدرت و مسئولیت و تمرکزگرایی هاست و فربه شدن دولتها بیشتر ناشی از سوء فهم ک مخالفت غیراصولی درخصوص قدرت یافتن دولتهای محلی (شهرداری ها) و پارلمانهای محلی (شوراهای شهر و روستا) است.

 

خوشبختانه تصمیم روز چهارشنبه هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام تا حدودی این دغدغه دلسوزان مدیریت محلی را کاهش داد. این تصمیم هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام نشان دهنده درک اصولی اعضای آن در صیانت از سیاستهای کلی نظام و تاکید بر تمرکززدایی و تقویت مدیریت مردمی و محلی است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟